Süresinden Sonra Ba Bs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayse81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mrb
2009 yılı ocak ayına ait ba ve bs formunu yollamayı unuttum cezasının 1490 tl oldunu biliyrm.sormak istediğim ba ve bs olarak cezaların ayrı ayrı kesildiğimi? ayrıca kesilen cezayı 355'e göre kesiyolar bununla ilgili cezanın doğması için vergi dairesi tarafından tespit yapılması gerekiyo diye biliyorum mahkemeye gitsek bi sonuç çıkarmı bununla ilgilide örnek teşkil edebilcek dava örneği varmı yardımlarnz için tşk ederim.

Ynt: süresinden sonra ba bs

Forumda bolca bilgi var, Arama yapın.

formdaki ba ve bs ile ilgili konulara zaten baktım ama net bi cvp bulamadım o yüzden konu olarak tekrar açmayı tercih ettim zaten

ayrı ayrı 1490 dı 1668 oldu
yani ba için 1668 bs için 1668
eğer 05.03.09 dan itibaren 15 gün içinde verirseniz cezanın 1/4 ünü ödersiniz
05.03.09 dan sonra 2.dilim yani16-30 arasında verirseniz düzeltmeyi 2/4 oranında uygulanır
1 aydan sonra tamamı işler
1.Sınıf ilk 15 gün içinde 1.668,00 YTL 1/4'ü oranında özel us.cezası.
1.Sınıf ikinci 15 gün sonunda 1.668,00 YTL 1/2'si oranında özel us.cezası.
ve bu süreler geçtikten sonra 1.668,00 YTL nin tamamı.

bence hiç göndermeyin eğer farkederlerse zaten aynı cezayı yiyeceksiniz
boşu boşuna kendi kendinizi cezalandırmış olursunuz ama siz bilirsiniz
ayrıca mahkemeye versenizde sonuç çıkmaz hiç uğraşmayın

ayse81 ' Alıntı:
mrb
2009 yılı ocak ayına ait ba ve bs formunu yollamayı unuttum cezasının 1490 tl oldunu biliyrm.sormak istediğim ba ve bs olarak cezaların ayrı ayrı kesildiğimi? ayrıca kesilen cezayı 355'e göre kesiyolar bununla ilgili cezanın doğması için vergi dairesi tarafından tespit yapılması gerekiyo diye biliyorum mahkemeye gitsek bi sonuç çıkarmı bununla ilgilide örnek teşkil edebilcek dava örneği varmı yardımlarnz için tşk ederim.
388 Sıra No.lu V.U.K Genel Tebliği ile 1.1.2009'dan itibaren 1.600-TL olmuştur.
Hayır Ba ve Bs formunun her ikisinide vermezseniz veya Ba verip BS vermezseniz de 1600-TL ceza yiyeceksiniz.
Mahkemeler arasında içtihat oluşmadı. Her mahkeme ayrı karar veriyor. Kimi mükellefi haklı görürken kimide vergi dairesini haklı görüyor. 376 yararlanabilirsiniz.