fonradar

Sürücü Kursu İnceleme

muratt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Tem 2005
Mesajlar
365
Selam..Sürücü kursu mükellefim incelemeye alındı ve 2007 yılı için 135.000 ytl matrah farkı belirlediler.Bu farkı milli eğitim müdürlüklerinden aldıkları ehliyet listelerine göre belirlediler;
- Milli eğitim bakanlığının belirlediği ehliyet tutarlarının altında fatura düzenlemek suç mu? İlgili kanun nedir?
- Sürücü kursu peşin ödemelerde %40 iskonto yapıyor,ayrıca B ve E sınıfı ehliyet alanlara A2 ehliyeti ücretsiz veriyorlar.ama bunu vergi dairesi kabul etmiyor..A2 ehliyet tutarlarını bile matraha dahil etmişler..Böyle bir hakları var mı?
- Bu mükellef için tarhiyat öncesi uzlaşma talep edilebilir mi? Edilse bu tutar üzerinden indirim yapılır mı?
- Bu mükellef için işletme defteri tutuyoruz..Vergi dairesinin belirlediği matrahı beyan edersek bilançoya tabi olacak ama yılın yarısına geldik..Şuanda işletme defteri tutuluyor..
Saygılar...
 
Ynt: Sürücü Kursu İnceleme

Arkadaşlar cevap lütfen...1 temmuzda bu defter incelemeye girdi...Vergi dairesinin mali tatil hediyesi..
 
Ynt: Sürücü Kursu İnceleme

resmi yada özel kurumlarda tarife ile belirlenen işlemler için bedava yaptım yada indirimli yaptım gibi bir uygulamayı vergi usul kanunu kabul etmiyor diye biliyorum. usul olarak sen bedava da bir iş yapsan onu emsal bedel üzerinden vergilendirmelisin... haksız rekabetin önüne geçmek için yapılan bir uygulama olsa gerek
 
Ynt: Sürücü Kursu İnceleme

Ehliyetle ilgili tutarları sürücü kursları derneği belirliyor ve gazete yolu ile ilan ediliyor..Fakat ilanın başlığı 'İlan edilen AZAMİ ücretler' şeklinde..Burdaki AZAMİ kelimesinden hareket edersek bu listede belirtilen tutarlardan düşük ehiliyet verilebilir ve belge düzenlenebilir sonucu çıkaramayız mı?
 
Ynt: Sürücü Kursu İnceleme

evet bu konuda haklısınız? ama bedelsiz olanlardan emsal çıkarabilirler... öncekialdığınız ücretlere istinaden
 

Benzer konular

Üst