Tabela Standardı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zahiri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zahiri

Katkı Sunan Üye
selam
yakında mali müşavirlik bürosu kuracaz ancak merak ettiğim konu var: tabela yaptırırken nelere dikkat etmem gerek bunun ile ilgili herhangibir zorunluluk var mı? uymam gereken kural var mı? teşekkürler

Kod:
*TABELA ASMA ZORUNLULUĞU

Her meslek mensubu; işyerinin bulunduğu binanın herkesin kolaylıkla görebileceği biçimde bir yerine, sadece adı ve soyadı ile meslek unvanını taşıyan bir tabela asmak zorundadır.

Birden çok meslek mensubu çalışmalarını ortaklık bürosu veya şirket şeklinde birleştirdikleri takdirde; tabelaya ayrıca ortaklık bürosu veya şirket ünvanı yazılır. Ayrıca ortaklar ad ve soyadları ile unvanlarını da tabelaya yazabilirler.

Kod:
Meslek mensuplarının; tabelalarına, kartvizit, rapor ve bunlara benzer diğer yazışma kağıtlarına ; melek ünvanlarını, iletişim araçlarının numaralarını, açık adereslerini yazmaları reklam sayılmaz. Bunlardan başka hususların yazılması reklam sayılır ve yasaktır

Kod:
Reklam yasağı
Madde 44 - Meslek mensupları iş elde etmek için reklam sayılabilecek faaliyetlerde bulunamazlar.

Tabela veya basılı kâğıtlarında ruhsatname ile belirlenen meslekî ünvanları dışında başka sıfat kullanamazlar
.

sayın güneş benim standarttan kastım mesela logo ile beraber isimin ünvandan önce yazılması veya ismin altına üstüne yazılmasıydı.böyle bir standart var mı onu merak ettim.teşekkürler

Arkadaşım,

Tavsiyem tabela asma vergisi çok.Ben astım çok fazla vergi veriyorum Çoğu arkadaş hatta ilçe başkanları eski disiplin kurulu üyeleri filan buna uymuyor.Herkes uysa tamam da Standart filan takmıyorlar.Korktukça üstüne gelirler.Kendileri takmaz sana hesap sorarlar.
Tabelaya müşteri gelmez vize için pek gelmiyorlar yanına çağırıyorlar ama sorarlarsa tabelacıda gelecek filan geçiştir.Çok küçük tabela as ki vergi verme.Kimse uymuyor biz uyduk da ne oldu? Ortağım olmasa onu ikna etsem ben diğer arkadaşlarım gibi kaldırırım
Bu ay ki büro masrafımız 904,-YTL buldu (tabela vergiside içinde).Rutin her ay 600-700 YTL verirdik

teşekkür

sayın sinangil teşekkürler zaten vergiden dolayı ben de küçük yapacam sanırım... standart olarak çevredeki eski mali müşavirlerinkine bakıyorum hemen hemen değişen birşey yok. uyan da yok standarta (varsa tabi) neyse yine ilgilerinize teşekkürler... saygılar.........