Tahakkuk Fişi Kişi Sayısı Farkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugurakin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugurakin

Katkı Sunan Üye
Merhaba, Kasım ayına ilişkin sigorta bilgilerini e-bildirge kanalıyla sgk ya gönderdim, tahakkuk fişinde çalışan sayısı 357, sigortalı hizmet listesinde de 358 kişi yer almakta.

Aradaki farkın nedeni ne olabilir ? daha önce bu durumla karşılaşan arkadaşlar vardır muhtemelen.

Teşekkür ederim.

benimde 1 kez başıma geldi doğum izni toplam sayıya dahil etmediğini hatırlıyorum. 1 kişi vardı o dönemde. farklı görüş almakta yarar var.

Eğer ilgili ayda hiç günü olmayan ve PEK tutarı sıfır olan kişiler varsa bunlar sayı olarak hizmet listesinde gözüküyor ancak tahakkukta sayıya dahil edilmez. O yüzden tahakkuk ile hizmet listesi arasında fark var. Yanlız 2 kişi var sıfır gün olan demişsiniz. Hizmet listesinde 358 kişi varsa ve gün sayıları sıfır olan 2 kişi var ise tahakkukta 356 kişi gözükmesi gerekiyor. Siz bir kontrol edin. Ya bir yanlışlık var ya da istirahatli kişilerden birinde gün sayısı sıfır değil veya PEK tutarı var.

Aynı elemanın çıkışı ve girişi varsa hizmet listesinde 2 kişi gözükür,tahakkukta 1 kişi gözüküyor diye biliyorum.