Tahsilat Makbuzları,Bankadan Tahsilat Durumları Vs...

Üyelik
14 May 2007
Mesajlar
46
Merhaba Arkadaşlar,
Soru1-Tahsilat makbuzları Yasal evrakmıdır.Seri sıra takip etmek zorundamıdır?Kırtasiyeden Tahsilat Makbuzu alsak,Ödeme aldığımız firmalara kaşeli imzalı olarak, sıra numarası takip etmeden gelişi güzel kesip versek bir sakıncası olur mu?
Soru2-Firmalara ödeme yapıyoruz,karşılığında tahsilat makbuzu alma zorlukları olduğu için,kırtasiyeden aldığımız sıra takip etmeyen tediye makbuzunu imzalatsak kafi olur mu.Veya muhasebe programından tediye makbuzu düzenleyip imzalatsak ve fişin arkasına taksak olurmu?
Soru3-Satıcılara banka yoluyla ödemeler yapıyoruz.Bunun karşılığında Firmalardan tahsilat makbuzu almadan 320....borçlu 102.....alacaklı hesaplarıyla cariyi direk kapatıyoruz.Tahsilat makbuzu olmadan bu yaptığımız doğru bir yolmudur?
 
Ynt: Tahsilat Makbuzları,Bankadan Tahsilat Durumları Vs...

Merhaba, makbuzlarda seri sıra takip etmek yararınıza olacaktır, kırtasiyeden aldığınız makbuzlarda kaşe imza olduğu takdirde kullanabilirsiniz, bankadan satıcılara yaptığınız ödeme için makbuz kesilmesine gerek yoktur, banka makbuzdan daha resmi bir işlemdir.
kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst