Takdir Komisyonu Kararı Ne Demek İstemiş Anlayamadım

Üyelik
22 Ağu 2016
Mesajlar
3
Konum
bahçelievler
Selamlar arkadaşlar,

Bana böyle bir kağıt geldi fırınımız vardı şahıs şirketi annemin üstüneydi.1 yıldır kapattık fırını ve vergi kaydını kdv beyannamesi vermediniz yada eksik beyanname verdiniz diyor kağıtta ben muhasebeci hangi faturayı kes derse kestim bana tüm tahakkuk fişini öde dediyse ödedim görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum.
Burda tuhaf olan KOMİSYONUMUZCA GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ metninde başka bir şirketin adı yazıyor biz bu şirketi tanımıyoruz hiç alışveriş yapmış olamayız haliyle sadece bir semt ötemizde bize yakınlığı en fazla o kadar ikimiz farklı vergi dairesine bağlıyız o esenyurt ben büyükçekmece bu zarfta benim vergi dairemden gelmiş.Açıklarmısınız bir yanlışlık mı olmuş başka bir şirketin cezası bana yanlışlıkla tebliğ edilmiş olabilir mi? ben ne demek isteniyor tam anlayamadım :(

znA1ZY.jpg
 
Sn keremtpt İlgili döneme ait (2012-2) kdv beyanınızın eksik beyan edildiği gerekçesi ile takdir komisyonuna sevkiniz yapılmış ve sonucunda da eksik beyan edilen vergi matrahından dolayı tarafınıza tebliğ yapılmıştır. Mükellef siz olduğunuzdan tebliğde belirtilen firma karşı firma olup bu firmaya yapılmış olan satışın beyannamede gösterilmediği vurgulanmıştır. Nihayetinde mükellef Azize Bingöl anneniz ise tebligat doğrudur.
ben muhasebeci hangi faturayı kes derse kestim bana tüm tahakkuk fişini öde dediyse ödedim görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. cümleniz aslında özetle bu durumu tüm çıplaklığıyla anlatıyor desem yeridir.
 
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim...

bu denli büyük ürün(ekmek) verdiğim tek bir yer var onada şöförle birlikte irsaliyeli fatura gönderiyordum herzaman bu faturaları muhasebeye iletiyordum işlemesi için.

Tam olarak şöyle mi olmuş ;Ben ürün verdiğim firmaya fatura kesmişim karşı taraf faturaları gider olarak işlemiş ama benim muhasebecim bu kestiğim faturaları beyan etmemiş mi ?
 
Yeni çıkacak olan Af kapsamında vergi aslını silmez diye düşünüyorum bu ceza vergi aslı yani böyle bir vergi çıkması gerekiyormuş ben bunu ödememişim.Ama nasıl olduğunu hala anlamış değilim yardımcı olunursa çok sevinirim
 
Şayet bu firmaya olan satışınız ekmek ise bildiğiniz gibi ekmeğin KDV oranı%1'dir.Haliye size tahakkuk edecek KDV 13.019,18 TL X %1 =130,19 TL olacaktır.Şayet ilgili dönemde KDV devriniz varsa ödeme bile çıkmayacaktır...
 

Benzer konular

Üst