Taksi,Halk otobüsleri,Dolmuşların Vergilemesi Nasıl Olmaktadır?

Üyelik
14 May 2007
Mesajlar
46
Merhaba Üstadlarım,
Soru 1-X bir şahıs üstüne kayıtlı taksi,halk otobüsü veya dolmuş ile nasıl vergilendirilmektedir.Bize gelen taksi faturalarının bazıların alt köşesinde odalarının mührü olunca bunları kdvsiz işliyoruz.Bazılarında ise bu mühür olmuyor,bunlarıda kdv ayırarak işliyoruz.Mühürlü yani kdvsiz işlediklerimizin muhasebelerini odalarımı tutuyor.Bu tipe girenler nasıl bir vergi ödemekteler ve yıllık ne kadar vergi ödüyorlar?
Soru2-Eğer Bu kişinin,bilanço usulüne göre tutulan ticari bir şahıs veya limited şirketi olsa, taksi plakası ile arabasını alıp işletmek istese vergileme nasıl olmaktadır.Bu araç taksi değilde dolmuş olsaydı vergilemesi nasıl bir farklılık olurdu?
Soru3-Taksi,Dolmuşların şöforlerinin sigortasını nereden gösterilip ödenmektedir?
Saygılarımla,
 
Ynt: Taksi,Halk otobüsleri,Dolmuşların Vergilemesi Nasıl Olmaktadır?

Merhaba

Bildilğim kadarıyla dolmuşlarda kendimiz gidip beyan ediyoruz. Biraz suistimale açık olsada vergi dairesi zaten belli bir rayicin altında olduğunda dikkat çekiyor diye anlatmıştı hocamız ama hatırlayabildiğim bu kadar istersen vergi dairesine sorabilrsin

Aşağıda Şükrü Kızılotun konu ile ilgili güzel bir yazısı var bir bak istersen


"Şükrü KIZILOT [email protected]

Taksici ayda 1 milyon lira vergi ödemiş

BU köşede, 2 Ekim 2003 günü ??Taksici ve Minibüsçü Ayda 5 milyon TL. Vergi Ödedi'' diye yazmıştık.

Buradaki 5 milyon lira ikisinin ortalamasıydı. Dün Okan Müderrisoğlu'nun haberinde, Ankara'da, taksici ve minibüsçülerin, ödedikleri yıllık verginin ayrıntıları yeralıyordu. Buna göre;

Taksiciler; yılda 10 milyon lira (yani ayda yaklaşık 1 milyon lira)

Minibüsçüler de, yılda 100 milyon lira (yani ayda yaklaşık 8 milyon lira)

Gelir Vergisi ödemişler. Biz de dört ay önce ikisinin ortalamasını alıp ??ayda 5 milyon lira ödüyorlar'' demiştik. Demek ki, ortalamayı minibüsçüler yükseltilmiş!.."



İyi Çalışmalar
 
Üst