yaşlı sayılabilecek (emekli değil), okuyup araştıracak kapasitede olmayan (durum tespitidir hakaret değil) bir tanıdığım ev almış. evin belediyedeki raiç değeri 74,00 TL. Tapuda satış işlemleri esnasında 84 TL olarak beyan edilmiş. ancak evin satış değeri bu değerin üzerinde. sonrasında bir yerlerden ceza ihtimali olduğunu duymuş. paçalar tutuşmuş tabi. şöyle bir araştırdım. hemen herkes belediye raiçleri ile gerçek fiyatlar arasında uçurum olduğunu ve kimsenin gerçek fiyatı beyan etmediğini, rayiç değerin biraz üstünde beyan verildiğini söylüyor.
alım satım bitmiş ve tapu kendi üzerine geçmiş. bu durumda tapuda beyan edilen değeri düzeltip gerçek satış değerini beyan etme şansı var mıdır? varsa nasıl?
düzeltme yapılmazsa ceza ihtimali nedir? yani rayiç bedelinin ne kadar üstündeki değerler şüphe çekmekten uzaktır? nihayetinde cahil sayılabilecek bir adam. ceza yeme ihtimali rahtsızlık verici.
alım satım bitmiş ve tapu kendi üzerine geçmiş. bu durumda tapuda beyan edilen değeri düzeltip gerçek satış değerini beyan etme şansı var mıdır? varsa nasıl?
düzeltme yapılmazsa ceza ihtimali nedir? yani rayiç bedelinin ne kadar üstündeki değerler şüphe çekmekten uzaktır? nihayetinde cahil sayılabilecek bir adam. ceza yeme ihtimali rahtsızlık verici.