fonradar

Tarım (4-b)' nin bağkurlusunun Tarım Kredi Koop. Kayıt Zorunluğu var mıdır?????

Üyelik
29 Ocak 2009
Mesajlar
2
5510 sayılı kanun 01\10\2008 tarihinde yürürlüğe girmeden önce tarım bağkurlusu olan kişi 1 hafta öncesine kadar kuruma gidip sağlıktan yararlanmak istediğini söyledikten sonra memur eski 2926 sayılı kanuna uygun formları verip Muhtar kaydı,Ziraat Odası,Tapu kaydı ve Tarım Kredi Kooperatifi kaydının onaylatılamasını istemişler.Bizim Muhtar,Ziraat odası ve Tapu kayıtlarımızı onaylattırdık ancak " TARIM KREDİ KOOPRETİFİNE " kayıtlı olmadığımız için o bölümü onaylatamadık.Kooperatif onayı olmadan kurum sağlıktan yararlanamazsınız ve kooperatif bölümünü onaylatıp getirin diyor.Ancak kanunda sadece prim yatırmadan söz ediyor ( bildiğimiz kadarı ile)
Sonuç olarak;
1-) tarım bağkurlunun (4b)' linin Tarım kredi koopretifine kayıt olma zorunluğu var mıdır?
2-) sağlık işlemlerinin hangi vasıfları taşıdıktan sonra sağlık tan yararlanacığını belirleyen tebliği genelge vs. var mıdır ?( 1 aylık süre dolma var diye biliyoruz )
3-) Ziraat odASI kaydı,muhtar kaydı,tapu kayıtları kurum için yeterli olması gerekli değil mi?
Özetleme yaparsak kurum memurun inatlığı yüzünden sağlıktan yararlanamayan bu zat için ne yapılabilir. Bununla ilgili bilgisi olanların ya mail adresime yada foruma kanun,tebliğ vs. yollamasını Allah Rizası için rica ediyorum !!!!
 

Benzer konular

Üst