Taşaron numarası alınması

metintacer

Katkı Sunan Üye
İyi Günler;

Edirne SGK müdürlüğüne bağlı işyerinde taşaron olarak iş aldık.Fakat bazı aksaklıklardan dolayı Edirne SGK na başvuruda geç kaldık.Müteaahhit firma SGK na bizim işe başlama tarihimizi 26.10.2009 olarak bidirmiştir.

Taşaron alt numarası ile ilgili belgeleri hazırlayıp yarın iadeli taahhütlü olarak gönderebilirmiyiz.?

İkinci olarakta şifre alamadığımızdan dolayı bu işyerinde çalışacak 1 işçimizi de iadeli taahhütlü olarak gönderecez mecburen.

Bu işlemler ile ilgili olarak kesilecek İPC ne kadar olacaktır?
( Benim düşüncem sadece işe giriş bildirgesini e-bildirgeden vermediğimiz için asgari ücret tutarında İPC olacak)

Saygılarımla.

Ynt: Taşaron numarası alınması

Günaydın ;

Yazdığım bu konu ile ilgili olarak Edirne deki meslekdaşlarımdan bir yardım rica ediyorum. :(

Taşaron numarası ile işe giriş bildirgesini posta ile gönderiyorumda (İPC katlanıyoruz artık) şu şifre alımı için yardım rica ediyorum.

İlgilenebilecek meslektaşım var ise bana e-posta gönderirse irtibata geçer ve gerekli evrakları gönderirim.

Saygılarımla...

İadeli taahhütlü göndermeniz yasal bir hakkınız o yüzden bu konuda bir ceza gelmez
hatta bazen evraklarınızda ufak eksiklik olduğunda posta ile göndermek en iyisidir bu şekilde mecburen açılışı yapıyorlar
ikinci konu ise ilk işe girişlerde internetten yapılıyor fakat işyeri ilk açılışılarında açıldıktan itibaren 1 ay içinde işe giriş yapılınabilinir
işyeri bildirgesinde 1 kişi çalıştıracağınızı bildirin ve bu bir kişiyide 1 ay içinde şifrenizi heralde alırsınız şifreyi aldığınız günün ertesi gün tarihli olarak işe başlatırsınız
diye düşünüyorum

Sayın Apaçi ;

Alt Taşaron işçi girişlerinde 1 aylık süre malesef yok.

SGK tarafından alt taşaron numarası başvuruları ilk işyeri başvusu olarak kabul edilmemektedir.En geç işçi çalıştırmaya başladığınız gün işçi girişini yapmanız gerekmektedir.

Edirne'deki meslekdaşlar ;

SSK şifresi konusunda bana yardımcı olacak kimse yok mu? :o

Saygılarımla...