Tasarruf Teşvik Hesapları İle İlgili Soru ve Cevaplar,

HResources

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
635
Konum
bursa
TASARRUF TEŞVİK HESAPLARI
İLE İLGİLİ SORU / CEVAPLAR


TTF SORUNLARI OLANLARA CEVAP
Kamuoyunda tasarruf teşvik olarak bilinen konuda bize soru soran mektuplarını yayınladığımız ve burada mektuplarına yer vermeden direkt kısaca cevap verdiğimiz onlarca nema mağdurlarına tek cevap vererek bir kez daha konuyu burada tekrarlıyoruz. Ancak kıymetli ziyaretçilerimizin ana sayfada da belirttiğimiz şekilde bu konuda bize mektup yazmamalarını rica ediyoruz. Bununla uğraşmaktan dolayı diğer iş hukukunda sorunu olan ziyaretçilerimizle tam olarak ilgilenemiyoruz.

Daha önce ilgili bakanın yaptığı açıklama da olduğu gibi Ziraat Bankası maalesef kayıtlarını düzgün tutamadığından , gerekli tahsilatları yerinde ve zamanında yapamadığından ve böyle bir geri ödeme emri karşılaşacağını ümit etmeden bir bankacılık örneği göstererek bu konuda tarihe geçmiştir. Sitemiz www.isci.babasi.com 'a gelen mektuplarda da görebileceğiniz gibi bir çok kimse parasını alamamış, hatta alininkini veliye velininkini aliye ödemiş. Bir sürü abuk subuk olaylar boy göstermiştir.

Şimdi bu konuda sorunu olan ziyaretçilerimizin yapacaklarını sıralamak istiyorum.

From : basis_man
Sent : Sunday, March 21, 2004 12:50 PM
Subject : nema

SAYIN EROL KAYA benim nema kesintilerini alabilmem iin nema kartmn olmas artm? sayet art sa kartm kaybettim. internet zerinden ahsma ait ttf seri numaram alabileceim bir site varm ? bana bu konuda yardmc olursanz sevinirim.

*******

Kimden : ERKAN KÜÇÜK ;
Nema ödemeleri hk. , ,
19/03/2004 12:38 ;

Ben, 1999 yılı 7. ayı ile 2000 yılı 7. ayları arasında Asteğmen olarak askerlik görevimi yaptım. Emekli sandığı numaramı biliyorum fakat Tasarruf teşfik numaramı bilmiyorum. Nemamı nasıl alabilirim? İlginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

ERKAN KÜÇÜK
ELEKTRİK MÜH
T.EDAŞ ANTALYA E.D.M

Prim ödemeleri nisan 1999 yılından itibaren son bulan tasarrufa teşvik ödemeleriniz ile ilgili olan kartta tasarruf teşvik ödemelerinizin yazılı olduğu numara vardır. Bu nedenle sizin elinizde kartınız yoksa elinizdeki ödeme belgelerinde bulunan numaranızla ve kimliğinizle Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesine müracaat ederek paranızı alırsınız. İnternette böyle hizmet veren bir site yok.
Ya da TC ZİRAAT BANKASI SİSTEM SERVİSLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TTF HESAPLARI TANDOĞAN/ANKARA adresinden öğrenebilirsiniz.

*****
Kimden : Fatih PORTAKAL
Konu : Tasarruf Tevik
Tarih : Thursday, March 18, 2004

İyi günler Erol Bey,
Eşim 1995 yılında İzmir Oto Cam'da çalışmaya başladı. 1999 yılına kadar bir dönem ara versede bu firmada devam etti. O ara dönem içerisinde de 3 ay kadar Sabancı Kundurada çalıştı. 1999 yılının Kasım ayında Şifa Tıp Merkezine girdi. Halen orada çalışıyor.Bu arada ilk başladığı firma olan İzmir Oto Cam kapandı.Şu anda Mart yada Nisan ayında nema ödemelerinin yapılacağı belirtiliyor ancak eşim geçen sene alması gereken ana parayı dahi henüz alabilmiş değil.
Bizi ne yapmamız gerektiği hakkında bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. İlgilendiğiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Fatih PORTAKAL

Prim ödemeleri nisan 1999 yılından itibaren son bulan tasarrufa teşvik ödemeleriniz ile ilgili elinizde prim dokümanlarınız varsa mutlaka nema ödemeleri ile ilgili kayıtlarında olması gerekir. Veya işveren sizden nema kesintilerini yapmış fakat yatırmamış olabilir. Tasarruf kartınız çalışırken size verilmiş olmalı. İşveren nema kesintilerinizi yatırmamış olabilir (bu yasal değil elbette ). Bu durumda işyerinize (son çalıştığınız) yazılı olarak başvurun ve nema ödemesini talep edin. En son çalıştığız ya da işsizseniz en son ayrıldığınız şirket nemayı alıp size ödemek zorunda. Eğer ödenmemiş nemalarınız varsa bunun için yargı yoluna başvurmanız gerekir.

Kimden : tanozgur Konu : NEMA ödemesi ile ilgili...İyi Günler.. Tarih:10/03/2004 19:33

Sayın EROL Bey,

Öncelikli olarak böyle bir sorularımızı cevaplama hakkını verdiğiniz için teşekkür ederim.Tasarrruf teşvik numaramla ilgili olarak daha önce herhangi bir bilgim olmamıştır.Bu numarayı bulmak için eski işyerlerinde yaptığım araştırmalarda herhangi bilgiye rastlıyamadım.Sizden bu numarayı nasıl temin edebileceğim konusunda yardımlarınızı rica ederim...

Özgür TAN

From : atide Sent : Tuesday, March 9, 2004 9:51 AM
Subject : nema demeleri!

erol bey iyi gnler. nema numaram bilmiyorum. nerden? nasl bulabilirim? yardmlarnz iin teekkrler sayglar,

Her iki ziyaretçimize vereceğimiz cevapta daha önce bize aynı soruları soranlara verdiğimiz cevabın aynısıdır. Lütfen diğer cevapları inceleyeniz.



Kimden: mce2 Konu: nema Tarih: 5/03/2004 21:20

Sayın Erol bey, ben 1991-92-93 yıllarında istanbul k.çekmece,sefaköy'de özel bir şirkette teknisyen olarak çalıştım ve şirketten ayrıldım. ve bana ayrılırken TTf numarası veya kartı vermediler. ssk dökümlerime bilgisayar kayıtlarından baktığımda sigortam ödenmiş fakat şimdiye kadar hiç nema alamadım, şirket taşınmış ve şimdi nerede olduğunu bilmiyorum şimdiye kadar ne anapara nede faiz aldım hiç almadım. 2000 mart ayında kamuda çalışmaya başladım ve kamudan 3 aylık ziraat bankasından anaparmı aldım başka bankadaki hesabımda paraya raslamadılar. benim neyapmam gerekiyor. teşekkür ederim

Sayın ziyaretçimiz

Eğer elinizde bir numara yoksa , Ziraat Bankasında da adınıza bir kayıt yoksa yapılacak bir şey yok. Zaten banka kayıtlarında çok eksiklik var. Bu konuda sayfalarımızda bazı ziyaretçilerimizin başına gelenler yazılı.. Firmanız bu kesintiyi yapmış , ödememiş olabilir. Eğer aynı firmada çalışan bir arkadaşınız varsa onun numarasından yola çıkarak ya da ödeme makbuzlarındaki bilgilerden yola çıkarak sorgulama yapabilirsiniz.



From: anmosas Sent: Wednesday, September 17, 2003 5:06 PM Subject: tasarruf teşvik

Sayın; Erol Bey

Tasarruf teşvik kartım ve çalıştığım firmanın benim adıma 1993 yılından bu yana yatırmış olduğu paraların dökümü olmasına rağmen birikmiş paramı alamıyorum.Tasarruf teşvik numaram (benim kartımda ismimle beraber yazılı olan) emekli bir kişiye ait görünüyormuş,hesap kapanmış,işlem yapılamıyormuş.Dilekçe yazdım bir sonuç yok,sonuş olmadığı gibi ziraat bankası görevlisinin verdiği cevap boşuna uğraşıyorsun sen o parayı unut.Benim derdim paradan çok keriz yerine konmak,ben hiçbir kuruma ben tasarruf yapmasını bilmiyorum sen benim adıma tasarru yapıver demedim.Devlet benim adıma fikrimi bile sormadan böyle bir işe kalkıştı vede yıllar sonra bana verilen cevap biz senin için tasarruf yaptık ama yanlışlıkla başkasına vermişiz parayı sen bir bardak su içiver üstüne.Olamaz böyle birşey,hiç kimse böyle keriz yerine konamaz.Bunun hesabını kimden sorabilirim.Karşımda devlet olduğunu düşünürsek ne yapabilirim.

Saygılar

Mehmet Sivri

Sayın SİVRİ

Ziraat Bankasının yaptığı yanlışlığın ne ilki ne de sonuncusu siz değilsiniz. Bu konuda yoğun bir şekilde mektup almaktayız. Bunlardan bir kaçı sitemiz www.isci.babasi.com da bulunan sayfalarımızda yer almaktadır. Diğer ziyaretçilerimize önerdiklerimizi size de önermek zorunda kalacağız. Bu işin peşini bırakmamaya çalışın.

Karşınızda devlet varsa siz de bir milletin üyesisiniz. Millet olmadan devlet olmaz. Devlet millete hizmetle yükümlüdür. Sonra bir kaç memurun hatası yüzünden devlet suçlanmaz.

İyi günler



Kimden : Durmuş Mızrak Konu : Tasarrufu teşvik numaram yanlış. Tarih : 09/15/2003 11:38
Sn.Erol KARA

Ben şu an İstanbul'da Ulaşım A.Ş. de 03.12.1995 yılından beri çalışıyorum.Her yıl düzenli olarak nema faizlerini aldım.Son mayıs ayında yapılan ödemelerde benim ttf numaram bir bayan adına çıktı.Bende bulunan kartla bu numara farklı.Kartla bankaya tekrar gittim.Daha önceki işyerine ait sanırım.6 milyon bir para aldım.Geçen hafta cuma günü yapılan yanlışlıklar düzeltildi diye şirketten açıklama yapıldı.Ben tekrar bankaya gittim. Durum aynı.Banka diyor bizim yapacağımız bir şey yok.Git işyeri düzeltsin.İş yeri diyor biz gerekeni yaptık.Bizim yapabilecek bir şeyimiz yok.Senin bankayla aranda problem var diyor.Ayrıca Ankara Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne ait telefon numarası verdiler.Mayıstan bu yana arıyorum.Hala bir cevap yok. Ne yapacağımı bana izah ederseniz sevinirim.Hayırlı çalışmalar diliyorum.


Durmuş MIZRAK
İSTANBUL METROSU CCR SÜPERVİZÖRÜ
TEL: 297 56 31 / 1008
FAX :253 13 25
E- mail : [email protected]
[email protected]

Sayın Mızrak ....

Daha önce ilgili bakanın yaptığı açıklama da olduğu gibi Ziraat Bankası maalesef kayıtlarını düzgün tutamadığından , gerekli tahsilatları yerinde ve zamanında yapamadığından ve böyle bir geri ödeme emri karşılaşacağını ümit etmeden bir bankacılık örneği göstererek bu konuda tarihe geçmiştir. Sitemiz www.isci.babasi.com 'a gelen mektuplarda da görebileceğiniz gibi bir çok kimse parasını alamamış, hatta alininkini veliye velininkini aliye ödemiş. Bir sürü abuk subuk olaylar boy göstermiştir.

Sizin bu konuda yapacağınız işyerinizden yanlışlığını düzeltilip ilgili kuruma verildiğini söylediği belgelerin "aslı gibidir " kaşeli suretlerini alıp bunu iadeli taahhütlü olarak Ziraat Bankasının ilgili birimine ( sayfalarımızda bu adresi bulabilirsiniz ) diğer doküman suretleriyle birlikte iletmenizdir. Eğer dilekçe yasasına göre cevap verilmezse noter kanalıyla bu bildiriminizi yapabilirsiniz.



Kimden:"leyla ata" Konu: TTF ICIN IS TAKIBI Tarih: 08/05/2003 10:33

Merhaba,
Tüm personelimizin paralarını eksiksiz alabilmeleri için, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde şirketimizin TTF hesaplarıyla ilgili sorunlarımızda iş takibi yapacak bir şirket arıyoruz.
Sitenizde bu konuyla ilgili soruları da cevaplamanız nedeniyle yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

Leyla Ata

Sayın Ata...

Öncelikle ilginize teşekkür ederiz. Ne yazık ki prensibimiz gereği iş takibi yapmamakta ve bu yönde bir firma tavsiyesinde bulunamayacağız.
Konu ile ilgili soru soran kişilerin soruları ve verdiğimiz yanıtlar sitemiz www.isci.babasi.com üzerindeki soru/cevap sayfalarımızda mevcuttur.
Dilek ve önerilerinizi bekleriz



Kimden : veli erdoğan
Konu : tasarruf teşvik ödemeleri
Tarih : 07/17/2003 12:49

Erol bey merhaba,

Bizim sorunumuz şu;

Esimin adına yatırılan Tasarrufu Teşvik Fonu ödemesinin aynı isme sahip bir başkası tarafından başka bir şehirdeki Ziraat Bankasından çekildiğini öğrendik. Banka müdürü ile yaptığımız görüşmede ödeme yapılan şahsın eşimle aynı isme sahip olduğunu, aynı memleketli olduğunu ve aynı TTF numarasına sahip olduğunu öğrendik. Üstelik, hesaplanan meblağ da birbirine çok yakın. Ancak Tandoğan’ daki TTF şubesine gittiğimizde ise, bilgisayarda eşime ait TTF numarası girildiğinde sadece eşimin adı ve bilgileri çıkıyor. Yatırılan para da eşime ait hesaplanmış para. Dolayısı ile bize “ Ziraat bankası şubesi yanlış kişiye ödeme yapmış, banka ile görüşün” şeklinde cevap verildi. Banka ile görüştüğümüzde ise “biz ödemeyi yaptık, bundan sonra o şahıs için yatacak parayı (3 ay sonra) siz alırsınız diyor. İşin bir başka yüzü de yatan meblağ eşim için yatması gerekenden eksik. O da ayrı bir sorun.

Bu durumda ne yapmamız gerekiyor. Hukuki bir durum söz konusu mu, yani banka kimlik bilgilerini detaylı incelemeden ödeme yaptığı için mahkemeye vermemiz söz konusu mu? Çünkü her ne kadar isimler ve memleket aynı olsa da anne baba isimleri, doğum yılı bilgileri farklı.

Cevabınız bekliyorum, selamlar

Veli Erdoğan

CEVAP : Sayın Erdoğan... Tabii ki bu konu da hukuki bir olay mevcuttur. Banka dikkatsizlik ve ihmalkarlık göstererek vazifeyi ve emniyeti suistimal etmiştir. Bu para sizindir ve sizin dışınızda hiç kimseye (vekalet verilmedikçe) ödenmesi mümkün değildir. Bu hesabınızı şu şekilde düşünün . Bankaya hesap açtınız. Bir süre sonra bankanın bu paranızı başka bir şahsa ödediğini öğrenin. Bu olamayacağı gibi öteki de olmaz.

Ziraat Bankasının TTF hesaplarını dikkatli bir şekilde tutmadığını Bakan bile açıkladı. Bir çok insanın hesabında yanlışlıklar olduğu medyada geniş bir şekilde yer aldı. kaldı ki sizin olayınız fazla sürpriz de değil.

Ayrıca bankanın siz dediği “biz ödemeyi yaptık, bundan sonra o şahıs için yatacak parayı (3 ay sonra) siz alırsınız" tarzı sözü ise kesinlikle iş ahlakı ve sorumluluk ile bağdaşmayacak tarzdadır. Bu sözü kanıtlarsanız mahkemede o banka aleyhine de kullanabilirsiniz.

Yatması gereken meblağ için de bu tür olay için de sayfalarımızda yer alan Ziraat Bankası TTF müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediniz. Bir sonuç alamadığınız takdirde elinizdeki belgelerle ve bir avukat yardımı ile banka aleyhine suç duyurusunda bulunun

Sitemiz hakkındaki görüş ve önerileriniz sizlere daha kaliteli hizmet sunumunda bize ışık tutacaktır.

Yaşamınızda sağlık ve başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
www.isci.babasi.com



Kimden : "HAKAN CEBBAR"
Konu : tasarruf teşvik mumarası
Tarih : 07/02/2003 21:04

Tasarruf Teşvik numaramı internetten ögrenebileceğim bir site varmı
bilgilendirirseniz sevinirim bana Ziraat bankasina basvur Subeler numara vermiyorlar Ankara ‘dan ögreniliyor dendi Adres: TC:Ziraat Bankasi Genel Müdürlügü-Sistem Servisleri Müdürlügü-TTF Hesaplari-Tandogan/Ankara oldugu söylendi hiç değilse buranın internet adresi varmı

İLĞİLENMENİZ DİLEYİ İLE İYİ ÇALIŞMALAR

CEVAP :

Üzgünüm ama böyle bir site mevcut değil. Bu işle yetkili tek kurum Ziraat Bankası ancak internet üzerinden bu tür bir çalışma şekli yok. Edindiğiniz bilgiler doğrudur.
Ziraat Bankasının internet adresi. www.ziraat.com.tr

Kimden: Cüneyt Öner
Konu: Tasarrufu Teşvik
Tarih: 05/09/2003 13:48

İyi günler,

Ben 1998 yılının 9. ayından beri bir şirkette çalışıyorum.Tasarrufu teşvik ile ilgili işlemlerin ilk olarak bu şirkette yapıldı ve TTF kartımı da buradan aldım. Ana paraların ödenmesi kararı çıktıktan sonra şirket bana, benim TTF ödemesine ilişkin kayıtların bulunamadığını ve Ziraat Bankasına şahsi olarak başvurmam gerektiğini söyledi.Ziraat'e gittiğimde hesabıma hiç bir ödemenin
görünmediği söylendi. Şirket muhasebesi bu konuyla ilgili gereken ilgiyi göstermiyor, bu durumla ilgili ne yapabilirim.

Teşekkür Ederim.

Sayın Cüneyt Öner
Prim ödemeleri nisan 1999 yılından itibaren son bulan tasarrufa teşvik ödemeleriniz kısa bir süreyi kapsamaktadır. Siz yinede bir dilekçe ( bu dilekçe örnekleri bankalarda bulunmaktadır ) ile Ziraat Bankasına bu durumunuzu bildirebilirsiniz.


Kimden : "Superonline"
Gönderme tarihi : Tue, 29 Apr 2003 18:05:20 +0300
Konu : tasarruf teşvik hk.

Sayın KARA,

1996 yılında emekli oldum. Tasarruf Teşvik Fonundan herhangi bir para alımında bulunmadım. Bu ay itibari ile anapra ödemesi ile ilgili nasıl bir yol izlemem gerekir? Bu durumda Tasarruf Teşvik numaramla direkt Ziraat Bankasına mı başvurmam gerekir?
Yardımlarınız için Teşekkürler.
Suphi ERGÜL

Sn Ergül

Tasarruf teşvik kesintileri için herkese bir hesap numarası verilmişti. Tabii bir de kart. O kartınız varsa bir kimlikle birlikte 27 Mayıstan sonra Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine giderek

hesabınızda para varsa onu da alırsınız.


Kimden : "DENGE Engineering Ltd."
Gönderme tarihi : Wed, 30 Apr 2003 11:18:43 +0200

ben sigortalı olarak bir iş yerinde 22 ay çalıştım. bu süre zarfında benden nema kesintisi yapıldı. fakat 2 yılı doldurmadığım için bu güne kadar hiç nema ödemesi almadım. şu anda ana paralar ödendiği halde eski çalıştığım şirkette asılan listede adım görünmemektedir. muhasebecileri benim alacağım para hakkında bilgi sahibi değiller.

acaba benden bugüne kadar kesilen paraları ve bunların bugüne kadar olan faizlerini nasıl nereden ve nezaman alabilirim? veya bunun için nereye başvurmam gerekir?


Cevap :
Çalıştığınız tarihi belirtmemişsiniz. 2000 yılı öncesine kadar uygulanan tasarruf teşvik kesintileri için herkese bir hesap numarası verilmişti. Tabii bir de kart. O kartınız varsa bir kimlikle birlikte 27 Mayıstan sonra Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine giderek

hesabınızda para varsa onu da alırsınız.
İyi günler


Kimden "Ozlem Nur" Tarih : 04/21/2003 10:24

Sayın Erol bey,
Şu anda nemama el koyan şirket İSTANBULda, benim Bursada çalışmam size eğer engel oluyorsa bu konuda bir şey diyemem. Teşekkür ederim benimle yazıştınız yol gösterdiniz ama anladığım kadarıyla avukatım olmayı kabul etmiyorsunuz. Oysa ben vekaletimi verip sizin istanbulda olduğunuzu biliyorum oradaki bu şirketle kanuni yöntemlerle savaşmanızı rica edecektim ve bu anlamda da ücretinizi dolayısıyla bu savaşın bana maliyetini öğrenmek istemiştim. Sanırım Bursada olmam herşeye engel oldu! Sizi rahatsız ettiğim için özür diler, iki yazışmamızda göstermiş olduğunuz yardımdan dolayı da teşekkür ederim.
İyi günler!

Kimden : "Ozlem Nur"

Son Ziyareti: 18 Nisan 2003 Türkiye / İstanbul -- satış uzmanı Konu :bilgilendirme

Sayın Erol bey, Sitedeki yazışmaları hatırlatabilmek amacıyla size tekrar yolluyorum. Ben şu anda Bursada çalışıyorum ve bunları benim yapabilme imkanım ne yazık ki yok gibi birşey çünkü işyerim izin konusuna sıcak bakmıyor. Bu işlemler için size vekalet versem ve siz takip etseniz bana bu işlemlerin maliyeti ne olur? Bilgi mailinizi buradan bekleyeceğim.

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar,

Özlem hanım , yukarıda sözünü ettiğim başvurunuzu bulunduğunuz ildeki Ziraat Bankası il Müdürlüğüne giderek yapmayı deneyin. Diğer sorunuz için ise yanıtım olumsuz olacaktır. Bölgenizdeki baroya müracat ederek bu konuda size yardımcı olacak bir avukat bulabileceğinizi sanıyorum

İyi çalışmalar dileğiyle….

Özlem NUR - 16 Nisan 2003 : 15:41:25

Sayın Avukatım, benim 2sene önce (istanbulda) ayrıldığım şirketim geçen sene nemamı benim adıma tahsil etti ve bana vereceğini söyledi ancak daha sonra yetkililer telefonlara çıkmamaya başladılar, dolayısıyla tahsilat servisinden öğrendiğime göre içeri borcum olduğu için bu nemaya el konulmuş olmasıydı. Ancak eğer böyle bir borcum varsa zaten işten çıkarılırken bu borç tazminatımdan kesilmiş olmalıydı. Asıl sebep şirketin daha doğrusu acentanın ana şirkete olan borçlarını ödeme güçlüğü idi ve bütün çalışan ve ayrılanlarına aynı oyunu oynamıştı. Bu sene yine nema ödemesi yapılacak ve ben yine paramı bu şirkete kaptırmak istemiyorum. Bugüne kadar bir çok hukukçuya başvurduğum halde onuyla bilgili olmadıkları için davayı redettiler. Lütfen bana bu tip davalarla kim ilgilenir veya sizler yardımcı olabilirseniz bana ücreti mukabili lütfen bu yardımı gösterin. Konuyla ilgili olarak lütfen bana mail adresim olan .................. üzerinden yazmanızı hem de acilen yazmanızı rica ediyorum. Saygılarımla,

Özlem NUR

CEVAP Sayın Özlem Nur hanım... Önce firmanızla görüşün. Sizin adınıza tahsil edilip size ödenmeyen nemanız için bir kez daha ödenme talebinde bulunun. Bunu isterseniz noter kanalı ile yapın. Olumsuz cevap aldığınızda önce Bölge Çalışma müdürlüğüne ardından savcılığa suç duyurusunda bulunun. Hatta bu aşamada faiz bile talep edebilirsiniz. Bu arada adınıza alınmış olan tasarruf teşvik tutarını da TC ZİRAAT BANKASI SİSTEM SERVİSLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TTF HESAPLARI TANDOĞAN/ANKARA adresinden öğrenebilirsiniz. Gelelim , bu yıl verilecek olan nemalara....Bunun için İlk işiniz, 'tasarruf teşvik hesap numaranızı' belirterek yukarıdaki adrese başvurmak olmalı. Bir dilekçeyle, Tasarrufu Teşvik Fonu kesintilerinizin bu şirketin adı ve adresini , bağlı bulunduğu vergi dairesi ve nosu , sigorta kurum nosunu belirterek ödenmesini engellemeye çalışmanız lazım. Bu biraz zor olabilir ama eğer Ankarada ikamet ediyorsanız , birebir görüşerek bu olayı anlatınız. Dilekçe sonrası eğer nemalar verilirse ( Bugün yarın bu konu açıklığa kavuşacak ) bizzat Ziraat Bankasından bu yıl ki ödemenizi alabilirsiniz.
 
TTF Hakkında

Sayın İlgili,

1987 yılından beri çalışıyorum ve hiç bir şekilde bu güne kadar
TTF için bir para almadım. Bu parayı Ziraat Bankasından da alamayacağımı öğrendim
çünkü BDK olarak anılan bir yere devredilmiş. Şimdi elimde TTF Hesap numaram var
ve nasıl, nereden bu parayı alabilirim sorusu ile karşı karşıyayım.

Bilgilendirmenizi rica edeceğim.

Timuçin Aydın Koyuncuoğlu
 
Ynt: TTF Hakkında

taydin34 ' Alıntı:
Sayın İlgili,

1979 yılından beri çalışıyorum ve hiç bir şekilde bu güne kadar
tasarruf teşvik parası almadım.key parası aldım tasarruf teşvik numaramı bilmiyorum çalıştığım iş yeride kapandı ziraat bankasını arıyorum tasarruf teşvik numaran yok diyorlar bunu başka nasıl öğrenebilirim. Bilgilendirmenizi rica edeceğim.

kasım karıman
 
Ynt: Tasarruf Teşvik Hesapları İle İlgili Soru ve Cevaplar,

Öğrenmeniz imkansıza yakın. Üzerine bir bardak su içmekten başka yapacağınız pek bir şey yok.
 

Benzer konular

Üst