Taşeron firmada çalışıyorum

Üyelik
3 Kas 2011
Mesajlar
3
Herkeze kolay gelsin.
Ben X Büyükşehir Belediyesinde yaklaşık 10 yıldır taşeron firmada sözleşmeli olarak çalışıyorum.Geçen sene emekli oldum ama hala çalışmaya devam ediyorum.Firmadan ve belediyeden herhangi bir kıdem ihbar tazminatı alamadım ben sorduğum zaman Belediyedeki Personel daire başkanı işten ayrıldığım zaman ödeme yapacaklarını söylediler.Her sene benim sigortam belirli süreli iş sözleşmesi yapılarak 31.12 dönem sonu iitibariyle çıkış yapılmıştır ve başka firmalarda sigortam devam etmiştir yeni sözleşme imzalattırılarak.Ama bizim yaptığımız işin niteliği hiç değişmemiştir.Biz normalde belediyede daimi çalışan personeliyiz.


1-Bu durumda kanunen bbir kıdem ihbar tazminatım olabilir mi?

2-Kıdem ihbar tazminatım için muhattabım klim.Taşeron firma mı yoksa belediye mi?

3-Ben yargı yoluna gidebilmem için Yasal bir dayanak olarak emsal durumu teşkil eden aynı durumlardan kaşılaştınız mı ne tavsiye edersiniz.


Saygılarımla

Ramazan YALÇIN
 
Ynt: Taşeron firmada çalışıyorum

internetten araştırınca şöyle bir açıklama buldum bir avukatın yazdığı mesajda.

"kıdem tazminatı konusunda belirli ve belirsiz süreli hizmet akitlerinin arasındaki fark, belirli süreli sözleşmenin ""sürenin bitimiyle son bulması halinde"" kıdem tazminatı ödenmeyeceği konusundadır, aksi halde sözleşme yenilendiyse kıdem tazminatına hak kazanılabileceği doktrinde ve kitaplarda geçmektedir. "

Lakin diğer yorumlardan anladığım kadarı ile belirli süreli iş sözleşmesi tekrar tekrar yenileniyorsa belirsiz sözleşmeli olarak değerlendiriyor ve kıdem tazminatına hak kazanılıyor. Sorununuzun tam cevabı değil ama yinede bir kısmına ışık tutar diye düşünüyorum. Yinede yanlış yönlendirmek istemem sizi.
 
Ynt: Taşeron firmada çalışıyorum

1-) Emeklilik işlemlerinizi yaparken kurumdan emekli olduğunuza ve tazminat alabileceğinize dair bir yazı almanız ve işyerinize müracaat etmeniz gerekiyordu. Bunun neticesinde kıdem tazminatınız alarak isterseniz SGDP olarak işveren ve siz istediğiniz takdirde çalışmaya devam edebilirdiniz.
2-) Muhattabınız taşeron firma yani sigortalı olarak hangi firmada gözüküyorsanız ilk olarak o
3-) Sözleşmenin her sene belirli olarak yenilenmesi bişey ifade etmez sözleşme ikinci kere belirli olarak yenilendiği takdirde işin devamlılığı bakımından otomatikmen belirsiz süreli sözleşmeye dönüşüyor.
 
Ynt: Taşeron firmada çalışıyorum

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Yalnız şöyle bir durum var ihale sürekli yeni firmalarla imzalandığı için ben 4a hizmet dökümünden baktığım zaman her sene için sürekli farklı işyeri numaraları çıkıyor.Yani bu şu demek oluyor her sene yeni bir işyeriyle belirli süreli iş sözleşmesi imzalamış oluyorum.Nu konuda ne tür bir tavsiyeniz olur.
 

Benzer konular

Üst