Taşeron işçiyim yardımınıza ihtiyacım var.

Üyelik
22 Mar 2011
Mesajlar
3
Değerli Abilerim;

4 yıldır bir kamu kurumunda 3-4 ayrı taşeron firmada sigortalı gösterilmek kaydı ile yanı hizmet alımı yapılarak çalıştırılıyorum. Son 2 yıldır sigortalı gösterildiğimiz taşeron firma bu yıl ihaleyi kaybetti. Ve biz bir başka firmaya geçerek aynı işimize devam ediyoruz. Şimdi sizden öğrenmek istediğim şudur.

İhaleyi kaybeden firma biz taşeron işçilerden ''İşyerimden kendi rızam ile istifa ediyorum'' şeklinde kendi el yazımızla yazılmış bir yazı istiyor. Yeni firma ise belirli süreli bir sözleşme imzalamamızı ve bu sözleşmede de ''Eski firmadan dolayı doğan haklarımdan yeni firmayı mahkemeye vermeyeceğimizi tahaahhüt eden bir sözleşme imzalatmak istiyor.

Bizde ''İşyerimden kendi rızam ile istifa ediyorum'' şeklinde yazıyı imzalamayıncada o zaman benim şirketimin başka işinde bilmem şu köyde şu iş'te devam ettiririm şeklinde sözler söylüyor. Söylediğine göre bu dilekçe olmadan muhasebecisi işten çıkışı yapamıyormuş.


Biz bu istifa dilekçesini imzalamalımıyız. Ve bizim uğradığımız bu hak kaybını bizze ödemekle yükümlü olan kimdir?

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
 
Ynt: Taşeron işçiyim yardımınıza ihtiyacım var.

Bu anlattıklarınızı doğrulayacak aynı işyerinde çalışmış iki güvenilir şahit olması yeterli. Size imzalattığı kağıtlar fazla bir anlam ifade etmyecektir.
Ancak ücret alacakları (maaş, fazla mesai, bayram, hafta sonu vb.) 5 yıl içinde istenmezse tazminat (kıdem, ihbar) 10 yıl içinde isetnmezse zaman aşımına uğrar.
 
Ynt: Taşeron işçiyim yardımınıza ihtiyacım var.

Cevabınız için teşekkürler. Peki kıdem tazminatından sorumlu olan sadece firmamıdır. Yoksa Kurumda sorumlumudur.
 
Ynt: Taşeron işçiyim yardımınıza ihtiyacım var.

Müşterek sorumludur
 
Ynt: Taşeron işçiyim yardımınıza ihtiyacım var.

Peki idare ''benim personelim değil banane'' diyor. Çalıştıran firmada ''diğer okullarda devlet kurumlarında da (Hastaneler,belediyeler dahil) kimsenin tazminat alamadıklarını öyle bir hakkımızın olmadığını'' söylüyor. Bu durumda ne yapmamı öneririsiniz..

Saygılar.
 

Benzer konular

Üst