yok kardeşim devamsızlık etmedim örnek: cuma çıkışımı verdim pazartesi geri çağırdılar devam ettim işleri bitti 15 20 gün geçti işte kendileri çıkardı sebepse başka bir yere göndermek istemeleri ve kabul etmemem buna hakları varmı bana 15 gün önceen yazılı olarak bildirmek zorunda değillermi? ağır sanaayinde çalıştırdılar ağır işte çalışabilir raporum olmadan burda bi tazmin hakkı doğmazmı ? beni bir yerde gösterim 5 farklı fabrikada çalıştırdılar bu suç değilmi ? taşeron gönderdikleri fabrikadan pazr mesaileri için %100 dür diye kaşeli yazılı belge aldım şirketim %100 alıp %50 verdi bana bu suç değilmi ?
İstifa etmişsiniz, istifa eden kıdem tazminatına hak kazanamaz.
Pazar mesaisi dediğiniz , hafta tatilinde çalışma ise eğer, %100 zam dediğiniz olay, zaten hafta tatilinde çalışmadan tatil yaptığınızda da o günün ücreti normal aylık ücretiniz içinde ödendiğinden,
o gün çalışırsanız 1 günlük ücret daha almaya hak kazanırsınız.
O gün çalışmanız karşılığında, örneğin günlük ücretiniz 1TL ise ve size 1,5TL ödendi ise, yanlış birşey yok bu noktada .
Ayrılmadan veya işten çıkartılmadan önce, bu belirttiğiniz sebepleri işverene bildirerek sözleşmenizi feshetmiş olsaydınız, tazminat hakkınız olabilirdi, ama ayrıldıktan sonra , beni daha önce tehlikeli ve ağır işlerde çalıştırmışlardı, veya 10günde 5 farklı yerde çalıştırdılar , diyerek tazminata hak kazanabilmeniz mümkün değil. Bu sebeplerle tazminata hak kazanabilmeniz için, bu sebepleri belirterek işten ayrılmanız gerekirdi.
En fazla ihbar tazminatı almaya hak kazanabilirsiniz diye düşünüyorum