Taseron Oyunu

Üyelik
5 Kas 2016
Mesajlar
1
Konum
Ankara
Merhaba ben Umman da bir özel şirkette çalışmaktayım.aralik 2015 den beri devam etmekteyim İstanbulda uçak a binerken bize iki adet sözleşme imzalandı ilk sözleşme taseron firmanın ikinci sözleşme ana firmanın bize 1900 dolar maaş ile 10+1 saat günlük çalışma süresi ile imza attık taseron firmada ama ana firmada ise 1100 dolara imza attık bize taseronsunuz her ay size 1900 dolara yatacak bu önemli değil denildi ilk sözleşmeniz geçerlidir denildi... ve Umman a geldik marşımız bodroda 1100 dolar yazıyor ama buranın haftalık tatilleri ve günlük iki saat mesai ile 1900 denk geliyor.resmi tatil ve bayram çok ve biz yine 1900 alıyoruz peki biz 1900 doları baz alırsak haftalık tatillerde daha fazla ücret almamız gerekmiyormu ? Haklarımız nelerdir bize yardımcı olurmusunuz
Not ilk sözleşmeyi herkez imzaladı. Ama ne eve geldi nede kopyasına ulaşabiliyorsunuz

Burada ise 9+2 olarak hesaplanıyor günlük ve cumartesi günleri 20 saat yazılıyor bodroda ve 1100 üstünden anca 1900 buluyor. Normal bir ayda 336 saat çalışıyoruz toplamda.
İyi calismalar
 
Belki benim tam anlayamamam yada sizin anlatamamanızdan kaynaklanıyor olabilir ki noksan ve yanliş değerleme yapmışsam lütfen müdahil olunuz.
Genel değerleme,
Fazla çalışma ücretininde aylık ücrete dahil olduğu(ve/veya bu ve buna benzer şekilde) sözleşmede hüküm var ise(ki var gibi)siz maktu aylık ücretli çalışansınız.
Bu olayda fazla çalışmalar yönünden sınır,yıl da 270 saat dir.bu sınır aşıldıktan sonra haftalık 45 saat sınırı aşılır ise aşan süre için ödenecek ücret, saat başına düşen miktarın yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir.
(Not.haftalık 45 saatin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın,günlük çalışma sınırı 11 saat,gece çalışma süresi 7.5 saat aşılırsa,aşan bu çalışmaların ücreti,fazla çalışma ücreti gibi hesaplanır.)
Sözleşmenizde farklı hüküm yok ise,
Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde tatil yapmayıp çalışırsanız, her gün için bir günlük ücret,270 saat sınırı aşıldıktan sonra hafta tatilinde dinlenmeyip çalışırsanız ve haftalık çalışma süresi aşılırsa bu çalışmalar fazla çalışma niteliğinde olup,bu sürelerin ücreti f.çalışma olarak hesaplanır.
Ara dinlenme süreleri yönünden,
-7.5 saat den fazla süreli işlerde 1 saat,
-10 saat ve üzeri süren işlerde 1.5 saat,
-14 saat süreli işlerde 2 saat,
dinlenme süresi verilmelidir.
Ayrıca"resmi tatil ve bayram çok"demişsiniz,
eğer yapılan sözleşmede"bayram ve genel tatil günlerinde işci çalışırsa,çalışılacak ülkenin bayram ve tatil günleri dikkate alınarak ücreti ödenir"denilmemişse sanırım önemi yok.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst