fonradar

Tasfiye Halindeki Şirketin Verilmeyen Beyannameleri??

a.yeşim

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Kas 2006
Mesajlar
197
Herkese Merhaba ;

2006 Ağustos ayında tasfiyeye giren bir şirkete Kasım-2006 'da V.D Tarfından Resen Terk 1.yoklama çıkartılmış ve tutanak tutulmuş olup, 30.11.2006 tarihine kadar tüm beyannameleri V.D'sine verilmiştir. Bundan sonraki Beyannamelerini vermenize gerek yok denilmiştir, tıpkı tüm resen terk işlemi başlatılan gayri faal şirketlerde olduğu gibi. Bu süre zarfında Şirketin herhangi bir faaliyetinin olmadığına dair 2008 - Haziran ayında Tekrar Yoklama Çıkartılıp, tutanak yapılmıştır.
Ancak geçen Hafta V.D. 2006-Aralık Ayından bu yana KDV, Kurumlar Vergisi, Ba-Bs Formları için Beyana Çağrıda bulundular, Ve Tasfiye Halindeki Şirketlerin Resen Terk Yapılamayacağını söylediler.
Konu ilgili V.D. Yaptığı tutanaklara istinaden dava açsak, olayın hukuki boyutu ile ilgili önerileriniz nelerdir. Birde Tasfiye halindeki Şirketlerin Beyannamelerini Elektronik ortamda gönderme zorunluğu olup olmadığı konusunda kesin bir tebliğ olmadığından tereddütte kaldık. (v.d. kendi memur ve şefleride ikiye bölündü bu konuda)
bu konuyla ilgili yardımlarınız bekliyorum.
 
Ynt: Tasfiye Halindeki Şirketin Verilmeyen Beyannameleri??

sayın yeşim ağustos 2006'da tasfiyeye girmiş ve idareye bildirilmiş ise en az 1 yıl
tasfiye dönemidir ve tasfiye döneminde beyannameleri verilmek zorundadır boşda
olsa hatta tasfiye dönem dönem kurumlar vergisi beyannamesi verilmesi lazımdır,
size 30.11.2006 dan sonra kim verilmeyecek dediyse yanlış söylemiştir eğer bunla
ilgili tutanak varsa dava açın derim çünkü sizi yanlış yönlendirmişler,kolay gelsin.
 
Üst