fonradar

Tasfiyede Beyanname İmzalanması

Üyelik
25 Kas 2005
Mesajlar
13
Merhaba,
Tasfiyeye giren bir şirket, tasfiye döneminde kanuni temsilcisinin imzasıyla, 3568 sayılı Yasaya göre ruhsat almış bir meslek mensubuna imzalatmaksızın, beyannamelerini verebilir mi?
4 Sıra No'lu Vergi Beyannamelerinin Serbest Muhasebeci Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerce İmzalanması Hakkında Genel Tebliğ'ne göre beyannamelerini mali müşavire imzalatmayan şirketler hakkında II. derece usulsüzlük cezası kesilmektedir. Bu durum aynı zamanda re'sen takdir nedeni olduğundan, usulsüzlük cezası iki kat olarak uygulanmaktadır. Söz konusu hüküm, tasfiyeye giren şirketler açısından da uygulanacak mıdır?
Tasfiye halindeki şirketler için belirlenecek muhasebe ücreti, gayri faal işletmeler için geçerli olan asgari ücret tarifesindeki ücretin %40'ı olarak mı uygulanacaktır?
 
sn.pera
bir şirketin tasfiyeye girmiş olması mali müşavir denetiminden çıkacağı anlamına gelmez aksine tasfiye dönemlerinde meslek mensubuna daha çok ihtiyaç duyulur. tasfiye memurlar tasfiye işlemlerini gerçekleştirirken mükellefin vergi ödevleri devam edileceğinden tasfiye öncesi gibi tüm beyannameler sm veya smmm tarafından onaylı olması gerekecektir
müşavirlik hizmeti ücreti konusu şirketiniz ile müşaviriniz arasında kararlaştırılabilir
 
müşavirlik hizmeti ücreti konusu şirketiniz ile müşaviriniz arasında kararlaştırılabilir
Sayın Aktürk,
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak müşavirle tasfiye halindeki şirket, asgari ücret tarifesinden bağımsız, bir diğer ifadeyle asgari ücret tarifesinin altında ücret belirleyebilir mi, bunu anlayamadım sözlerinizden.
 
Üst