Tasfiyede geçici vergi beyannamesi hk.

Üyelik
11 Ocak 2009
Mesajlar
84
Konum
istanbul
Merhaba Üstadlarım ve Meslekdaşlarım;
Tasfiye Halinde Kollektif Şirket var. Geçici vergi konusunda bilindiği üzere kollektif şirketlerde ortaklar şahsen beyanname vermektedirler. herhangi bir limited şirket tasfiyesinde geçici vergi verilmemekte. kollektif şirket tasfiyesinde de tasfiyeye giriş ile ilgili dönem için geçici vergi beyannamesi veriliyor. acaba daha sonraki dönemler için verilmeyecek mi? şöyle örnekleyeyim. 30.04.2010 tarihinde tasfiyeye girilmişse, 2010/2.dönem geçici vergi beyannamesi verilecek. daha sonraki dönemler verilmeyecek mi? eğer verilmeyecekse bunun için sadece vergi dairesine bir dilekçe yazmak yeterli midir? yoksa dilekçeye eklememiz gereken belgeler var mıdır? aklımda geçici vergi beyannamesi verilmeyecek diye bir fikir var da o yüzden sorularım ona göre gelişiyor. eğer başka türlü ise bu konuda tecrübeli meslekdaşlarımdan ve üstadlarımdan yardım rica ediyorum. şimdiden teşekkürler. saygılar.
 
Ynt: Tasfiyede geçici vergi beyannamesi hk.

Merhabalar;
tasfiye döneminde tasfiye işlemleriyle alakalı geçici vergi beyannamesi verilmez.Tasfiyeye girdiğiniz tarihten itibaren ;tasfiye giriş tarihini takip eden dördüncü ayın 15'ine kadar bağlı olduğu vergi dairesine ,Tasfiye öncesi döneme ait Kurumlar vergisi beyannamesi verilir.
 
Ynt: Tasfiyede geçici vergi beyannamesi hk.

Sayın JALE46;
öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. fakat tasfiyeye giren kurum limited şirket olsaydı dediğiniz aynen geçerliydi. fakat tasfiyeye giren şirket kollektif şirket. kollektif şirketin de geliri, ortaklar tarafından gelir geçici vergi ve yıl sonunda da yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmektedir. yani kurumlar vergisi beyannamesi yok kollektif şirketlerde. o sebeple konunun zaten sıkıntılı olduğu durum bu.
 
Ynt: Tasfiyede geçici vergi beyannamesi hk.

Mrb ;tasfiye sürecinde gelir vergisi mükellefleri içinde aynı uygulama geçerli aynı ltd şti ler gibi
 
Ynt: Tasfiyede geçici vergi beyannamesi hk.

Sayın JALE46;
Öncelikle teşekkür ederim. aklımı kurcalayan şöyle bir durum var. normal bir şahıs kapaması yapıldığında yıllık gelir vergisi beyannamesi öbür yılın mart ayında veriliyor. arada bu adam kapattı, o yüzden 3 ay sonra da yıllık gelir vergisi beyannamesini vermesi gerekiyor diye bir şey hatırlamıyorum. bu benim eksikliğim olabilir. tüzel kişiliklerde ise kapatınca 4 ay içerisinde kurumlar beyannamesini vermek gerekiyor onu biliyorum. ama gelir vergisi mükellefleri için 3 ay içinde yıllık gelir vergisi beyannamesi verilir diye bir şey hatırlamıyorum. dediğim gibi eğer böyle bir şey varsa bu benim eksikliğim olabilir. bu konu hakkında mevzuatta bir bilgilendirme varmı acaba? beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. tekrardan yakın ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
 
Ynt: Tasfiyede geçici vergi beyannamesi hk.

Sayın denetçi bu mesleğe atılırken sayısal ağırlıklı bir meslek sanmıştım. Ancak işin içine girince insanın kafası patlayıncaya kadar okunası bir meslek olduğunu öğrendim. Artık yaş 35 olmuş geri de dönemiyorum. Alomaliye forum sayfasının reklam yasağından dolayı size özel mesaj olarak bir link gönderiyorum. İnşallah size faydası dokunur.
 

Benzer konular

Üst