Taşıt KDV si

Üyelik
13 Eyl 2005
Mesajlar
6
Merhaba,
Ben SM ünvanı ile çalışmaktayım.Bu ay adıma Renault Kangoo marka bir araç aldım.Bu marka araçlar hernekadar binek oto gibi gözüksede ruhsatta kasalı kamyonet diye geçmekte.
Benim sorum; Sözkonusu aracın KDV.sini kullanıp kullanamayacağım konusunda. Yarcımcı olursanız sevinirim.Çünkü bu konu hakkında çok çeşitli düşüncelerle karşılaştım.
SM.ler araç kdv.sinden faydalanabilirler mi?
İyi çalışmalar diliyorum.

Not: Bu yazının başlığı admin tarafindan forum kurallarına uygun olmadığı için düzeltilmiştir.Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz.
 
Merhaba Aysel hanım,
Ruhsatta kapalı kasa kamyonet olduğu için gönül rahatlığı ile kdv sini kullanabilirsiniz. Ancak satarken ise yine aynı şekilde %18 kdv hesaplayarak makbuz kesmek zorunda kalacaksınız.
 
selam

ben stajyerim size akıl vermek gibi niyetim yok ancak bana soracak olursanız ben olsam onu kayda almazdım.bildiğiniz üzere satarken de kara ilave ediyonuz.bence yani tabi siz daha iyi bilirsiniz.
saygılar....
 
kdv sirküler no 10 çerçevesinde ruhsatta kapalı kasa kamyonet geçmesi indirim için yeterli , araca koltuk konulmuş ve rutsatı binek oto olarak değişmiş olsa dahi eğer eşya taşıma kapasitesi daha fazla ise yine indirim konusu yapılabilir.
 
Merhaba,

Bu tip araçların Boğaziçi Köprüsünden (1.Köprü) geçişi var mı?
Bilgisi olan arkadaşların paylaşmasını rica ederim.

Teşekkür ederim.
 
Üst