253 Hesaba atıp amortisman ayırman lazım.gulsoylu ' Alıntı:Şirket taşıtlarımıza 27 adet tanesi 600 TL'den 16.000.-TL'lik GPS alındı.Bu alımı nerede muhasebeleştirmemiz doğru olacaktır.Yorumlarınızı alabilirmiyim??
Araç takip sisteminin ömrü 10 yılsa amortisman 10 yıl ayrılmalı aracın kalan 3 yılı için değil sonuçta söküp yeni araca takabilirsiniz.İrem35 ' Alıntı:bence 254 ün maliyetine atmalısınız.
ancak amortisman konusunda, bu takip sistemi aracın ömrünü uzatmadığından;
bu takip sisteminin amortismanını hesaplarken; amortisman listelerinde takip sistemi için 10 yıl ekonomik ömür, araçlar için ise 5 yıl ekonomik ömür yazdığından dolayı; araçlar için kaç yıl amortisman hesaplanmışsa, geri kalan süre içinde bu takip sistemi için amortisman hesaplamanız gerekiyor.
yani araçlar için diyelimki 2 yıldan beri amortisman hesaplanmışsa; kalan 3 yıl içinde takip sistemi için amortisman hesaplayıp itfa edeceksiniz.. Listedeki 10 yılı dikkate almayacaksınız.
Ben 10 yıl ayrılması gerektiği kanaatindeyim sonuçta bu araç satıldığında takip sistemi sökülüp satılacak,İrem35 ' Alıntı:başka araca da takılsa, 10 yıl değil; takılan araç için ayrılan amortisman süresinin kalanı ile amorti edilir.
çünkü bu takip sistemi; aracın ömrünü uzatmadığı gibi, amortismana tabi bir iktisadi kıymet üzerinden işlem gördüğü için kalan süre ile itfa olması gerekiyor. Amortisman hükümlerine göre.
bağımsız olarak bir takip sistemi kurulmasında bu listedeki 10 yıllık ekonomik ömür devreye girer.
buradaki ince nokta; takip siteminin ATİK üzerinden işlem görmesidir.
aynı fikirdeyim. aracın bütünlüğünü sağlayan bir cihaz değil sonuçta. yani gps cihazı olmadanda o taşıt gerekli işlevini görebiliyor. bu nedenle demirbaş olması banada mantıksız geliyor. aynı cihaz sökülüp başka bir aracada takılabilir neticede. araç takibi hangi amaçla yapılıyor? örneğin satış personelini takip amacıyla yapıldığını düşünelim. 760 PSDG içerisinde diğer çeşitli giderler kırılımında gidere atılabilir.aydinay ' Alıntı:Bu cihazları bir bütün halinde düşünmenizin sebebi nedir? küçük demirbaş 600 tl direk gidere yazın bitsin.
gulsoylu ' Alıntı:Şirket taşıtlarımıza 27 adet tanesi 600 TL'den 16.000.-TL'lik GPS alındı.Bu alımı nerede muhasebeleştirmemiz doğru olacaktır.Yorumlarınızı alabilirmiyim??
Eski bir konu ama aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Şirket araçlarımız için bir firmadan araç takip sistemi satın aldık. Bunun muhasebeleştirilmesini nasıl yapacağım? Şirketinde araç takip sistemleri kullananlar bilgi verebilir mi?
Eski bir konu ama aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Şirket araçlarımız için bir firmadan araç takip sistemi satın aldık. Bunun muhasebeleştirilmesini nasıl yapacağım? Şirketinde araç takip sistemleri kullananlar bilgi verebilir mi?
Sorunuzun içeriğinde reklam sayfası bulunmaktadır.
Teşekkürler, üyeyi banladım.