Hayırlısı olsun senin için,
Sen kararını vermişsin güzel de bir karar olmuş, ama özel bir bankada müfettiş biri olarak hem sana hem de bu çelişkiye düşmüş başkaca arkadaşlara birkaç hususu belirteceğim.
- Öncelikle müfettişlik bir meslek değil maalesef, belli bir süreyi doldurunca bankada geçecek yer aramak zorunda kalıyorsun, eski cazibesi ve saygınlığı yok senin anlıcan, artı tarafı nedir dersen, o genç yaşında o kadar parayı başka hiçbir yerde kazanamazsın. Bir de müfettiş unvanında geçirdiğin 3 sene smmm satajından sayılıyor şu anki kanunda, bana en büyük faydası bu oldu.
- İkincisi, hayatınızda görebileceğiniz en kurumsal yerler bankalardır, ancak hiçbir dostuma akrabama tavsiye etmiyorum, sinir-stres-çekişme-ayak kaydırma yıpratır bunlar, ki benim bankamda bunlar çok az var. bankacılığı ayağa düşürdüler malesef, bankacılar bilir artık şöyle derler "satıcı, dilenci, bankacı giremez" , burdan pay biç, netice olarak özelinden de kamusundan da uzak durun...
- Eğer denetim (müfettişlik, smmm, bunlar hep denetim.) alanında bir kariyer istiyorsan, kamu olmaz özel sektörde çalışacağım diyorsan büyük denetim firmalarında başlamayı zorlayacaksın, ama kamu olsun diyorsan a grubundaki denetim kadrolarını zorlayacaksın, ama asla kamu banka müfettişliği değil
El netice; şimdiki aklım olsa kamu denetiçisi (vergi denetçisi, sgk denetçisi vs.) olmayı zorlardım. başka hayaller peşinde koşmaya hiç gerek yok.