Tavsiyeniz Ne Olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AlpTuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar değerli üstatlarım bazı konularda çelişkim mevcut. Yaşım:23 Bölüm İşletme (Yeni mezunum)

Sizler bu mesleğin içindeki sıkıntıları en iyi bilen insanlarsınız bu anlamda yol göstermenizi istiyorum.

Bankacılık mı mali müşavirlik mi tavsiyeniz ne olur?

Ya da bankada çalışıp kamudaki müfettişliklere hazırlanmak daha mantıklı mı olur?

merhaba,
her iş de olduğu gibi muhasebe işiyle uğraşmak veya bankada çalışmanın da zorlukları bulunmakta. Burada karar verirken en önemli konu hangi işte mutlu olarak çalışacağın çünkü her iki meslekte girişte büyük zorlukları bulunmakta hele ki anadoludaki üniversitelerden veya AÖF den mezun olarak İstanbul da iş arıyorsun hayatın daha da zor olacaktır.
O yüzden benim sana tavsiyem büyük ihtimal bütün hayatın boyu aynı işi yapacağını düşün ve bir karar ver sonrada o kararının arkasında sabır ile dur.

Merhabalar değerli üstatlarım bazı konularda çelişkim mevcut. Yaşım:23 Bölüm İşletme (Yeni mezunum)

Sizler bu mesleğin içindeki sıkıntıları en iyi bilen insanlarsınız bu anlamda yol göstermenizi istiyorum.

Bankacılık mı mali müşavirlik mi tavsiyeniz ne olur?

Ya da bankada çalışıp kamudaki müfettişliklere hazırlanmak daha mantıklı mı olur?
Geceni gündüzüne katıp hem meslekte çalışıp hem sınavlara hazırlanıp sonrasında 3 yıl smmm stajı yapacaksın ve çok zor olan bitirme sınavına gireceksin. Her şey düzgün gitti diyelim 4 sene sonra ancak büro açabilirsin. Çalıştığın yerde her şeyi öğrendin git büro aç diyelim en az 3 sene sonra kamuda ki müfettiş kadar anca para kazanmaya başlarsın. Bu anlattıklarım için kısmetinin sonuna kadar açık olması lazım :D Onun için sana tavsiyem bankada çalış ve memur olmayı zorla. Bu tavsiyeyi 1,5 yıldır büro işleten senden birkaç yaş büyük birisinin tavsiyesidir.

Selamlar
Müşavir olmayı seçersen tahmini 30 yaşına kadar para kazanabilmek ve birikim yapabilmek adına pek birşey yapamazsın.Ona göre karar ver..

Merhaba değerli üstadlarım öncelikle konuma cevap yazdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yollarınızı ve rızkınızı her daim açık eylesin.

Tavsiyelerinizi pür dikkat okudum ve uzunca bir düşünceden sonra yapmayı düşündüklerimi şöyle sıralamak istiyorum:

1. KPSS A grubu müfettişlik pozisyonları (SMMM'liğe harcanacak bütün maliyetleri maddi / manevi hesap edince buraya harcanacak enerjiyi KPSS A'ya harcamak daha iyi görünüyor.)

2. Banka (Gişe ve üstü pozisyonlar özellikle uzman yardımcılığı)

3. Şirketlerde muhasebe departmanları (olanakları bürolara göre malumunuz daha iyi+meslekten uzak kalmamış olunuyor birnevi)

4. Pazarlama (bu konuda mali müşavirlerin çoğundan öneri aldım) kazanç ve kariyer anlamında olanakları mali müşavirliğe göre daha iyi dediler.

bu meslekte para yok, kardeşim hala bana derki, abi keşke banka sınavlarına girseydin.. Sanırım ne demek istediğimi anladın Alptuğ Kardeşim.

hem bankada hem serbest olarak mali müşavirlik yapmış biri olarak, kendi işini yapmak istersen smmm
kurumsal hayat istersen banka bence
hangi université
ingilizce seviyen nedir ?

hem bankada hem serbest olarak mali müşavirlik yapmış biri olarak, kendi işini yapmak istersen smmm
kurumsal hayat istersen banka bence
hangi université
ingilizce seviyen nedir ?

İngilizcemin pek iyi olduğu söylenemez. Mezun olduğum yerler tarih sırasıyla aşağıda;

İşletme: Lisans-Açıköğretim (2014)
Bankacılık Sigortacılık: Önlisans-Örgün (2012)
Ticaret Meslek Lisesi: Bilgisayarlı Muhasebe (2010)

mali müşavirlik 25-26 yaşlarında elde edilmesi gereken bir unvan.. bu demek oluyor ki lisans eğitimi devam ederken karar verip, okul biter bitmez zaman kaybetmeden staja başlamak gerekiyor. bana göre staj devam ederken yüksek lisansı da bitirip stajı kısaltmak da bir gereklilik. aksi halde zaten uzun ve zahmetli olan süreç haddinden fazla zaman kaybına neden oluyor. ileri yaşlarda karar verip kişisel tatmin sağlayıp verim alınabilecek bir meslek değil kesinlikle. çok önceden planlı programlı bir yol izleyip, maddi manevi bütün yükün altından kalkabilecek durumdaki kişilerin yapabileceği bir iş. kariyer planlayan genç arkadaşların bunları bilmesi gerektiğini düşünüyorum..saygılar

Tüm konuları kapsamlı değerlendirdim ve KPSS A grubuna hazırlanmaya karar verdim. Herkese yorumu için teşekkür ediyorum.

Tüm konuları kapsamlı değerlendirdim ve KPSS A grubuna hazırlanmaya karar verdim. Herkese yorumu için teşekkür ediyorum.

Hayırlısı olsun senin için,

Sen kararını vermişsin güzel de bir karar olmuş, ama özel bir bankada müfettiş biri olarak hem sana hem de bu çelişkiye düşmüş başkaca arkadaşlara birkaç hususu belirteceğim.
- Öncelikle müfettişlik bir meslek değil maalesef, belli bir süreyi doldurunca bankada geçecek yer aramak zorunda kalıyorsun, eski cazibesi ve saygınlığı yok senin anlıcan, artı tarafı nedir dersen, o genç yaşında o kadar parayı başka hiçbir yerde kazanamazsın. Bir de müfettiş unvanında geçirdiğin 3 sene smmm satajından sayılıyor şu anki kanunda, bana en büyük faydası bu oldu.
- İkincisi, hayatınızda görebileceğiniz en kurumsal yerler bankalardır, ancak hiçbir dostuma akrabama tavsiye etmiyorum, sinir-stres-çekişme-ayak kaydırma yıpratır bunlar, ki benim bankamda bunlar çok az var. bankacılığı ayağa düşürdüler malesef, bankacılar bilir artık şöyle derler "satıcı, dilenci, bankacı giremez" , burdan pay biç, netice olarak özelinden de kamusundan da uzak durun...
- Eğer denetim (müfettişlik, smmm, bunlar hep denetim.) alanında bir kariyer istiyorsan, kamu olmaz özel sektörde çalışacağım diyorsan büyük denetim firmalarında başlamayı zorlayacaksın, ama kamu olsun diyorsan a grubundaki denetim kadrolarını zorlayacaksın, ama asla kamu banka müfettişliği değil

El netice; şimdiki aklım olsa kamu denetiçisi (vergi denetçisi, sgk denetçisi vs.) olmayı zorlardım. başka hayaller peşinde koşmaya hiç gerek yok.

arkadaşım arkadaşlar tavsiye vermiş ama sana acı gerçeği söyleyeyim.
eğitimin zayıf,okuduğun üniversiteler zayıf.biraz işin zor ama hayırlısı

Aman sakın sakon muhasebeciliğe bulaşma.Git bankacılık için uğraş.Burda aşağı yukarı 30 yaşında belge alacakken banakda 31-32 yaşında müdür olabilirsin. şimdiki aklım olsa bankacılığı seçerdim.

Hayırlısı olsun senin için,

Sen kararını vermişsin güzel de bir karar olmuş, ama özel bir bankada müfettiş biri olarak hem sana hem de bu çelişkiye düşmüş başkaca arkadaşlara birkaç hususu belirteceğim.
- Öncelikle müfettişlik bir meslek değil maalesef, belli bir süreyi doldurunca bankada geçecek yer aramak zorunda kalıyorsun, eski cazibesi ve saygınlığı yok senin anlıcan, artı tarafı nedir dersen, o genç yaşında o kadar parayı başka hiçbir yerde kazanamazsın. Bir de müfettiş unvanında geçirdiğin 3 sene smmm satajından sayılıyor şu anki kanunda, bana en büyük faydası bu oldu.
- İkincisi, hayatınızda görebileceğiniz en kurumsal yerler bankalardır, ancak hiçbir dostuma akrabama tavsiye etmiyorum, sinir-stres-çekişme-ayak kaydırma yıpratır bunlar, ki benim bankamda bunlar çok az var. bankacılığı ayağa düşürdüler malesef, bankacılar bilir artık şöyle derler "satıcı, dilenci, bankacı giremez" , burdan pay biç, netice olarak özelinden de kamusundan da uzak durun...
- Eğer denetim (müfettişlik, smmm, bunlar hep denetim.) alanında bir kariyer istiyorsan, kamu olmaz özel sektörde çalışacağım diyorsan büyük denetim firmalarında başlamayı zorlayacaksın, ama kamu olsun diyorsan a grubundaki denetim kadrolarını zorlayacaksın, ama asla kamu banka müfettişliği değil

El netice; şimdiki aklım olsa kamu denetiçisi (vergi denetçisi, sgk denetçisi vs.) olmayı zorlardım. başka hayaller peşinde koşmaya hiç gerek yok.

Üstad sizle kesinlikle aynı kanaatteyim.

Arkadaşlar yazmışlar zaten tekrar etmiş olayım kesinlikle bu meslekten uzak dur daha 30 yıl bu meslekten hayır gelmez. Aynı şekilde açık öğretimle bankalara veya özel denetim şirketlerine girmen zor ama şansın varsa girebiliyorsan sakın kaçırma hiç değilse iznin tatilin mesai saatin belli olur.

yıl 2000 ülkedeki mükellef/müşteri sayısı : 2 000 000
aynı yıl meslek mensubu sayısı : 35000

yıl 2015 mükellef/müşteri sayısı : 1 800 000

bu yıl son meslek mensubu sayısı : 110 000

yapacağın iki işlem var bir yukarıdaki rakamlardan bir oran çıkarmak birde 20 sonrasına projeksiyon yapmak ör. bu gidişle 20 yıl sonra meslek mensubu sayısı 245 000 olacak Almanya'daki küçüklü büyüklü işletme sayısı 300 000 bizde herkes patron olmak derdinde o nedenle işe yaramaz müşteri sandığımız lüzumsuz kağıt üzerinde bir sürü firma aslında esnaf bile denemeyecek sayıda çoğu. Bunlara güvenip de büro falan açmayın iki günde kapatıp ortadan kaybolacak kadar zayıflar istikrar yok.

Birde AÖF ler kusura bakmasın ama başka bir meslekte açık öğretim olmadığı gibi her yıl 500 000 mezun veren açık öğretimliler ile birlikte hukuk, kamu yönetimi, bankacılık siyasal bilgiler mezunlarında bu mesleğe aday olabiliyor. Burada bir yanlışlık yok mu. Ör. örgün işletme mezunu avukat olamıyor ama hukuk mezunu SMMM olabiliyor. Doktorluğun mühendisliğin neden AÖF yok. Kısaca bu mesleğin GELECEĞİ YOK.