bu kararı bende okumuştum eski bir yargıtay kararı ancak bu kararda şöyle bir istisna var işçinin iş sözleşmesinin feshi işverence değil (istifa) olarak belirtilmiş,yani sgk deki işçinin çıkış kodu kendi istegiyle ayrıldı olarak verilmiş,işkur şartlarındada kendi isteğiyle yada istifa edenlere işsizlik parası verilmediğini biliyoruz,ancak benim durum bundan biraz daha farklı,özetlemek gerekirse beni işveren 25. madden iş sözleşmemi fesih etti,yani işveren sgk ya çıkış kodunu istifa olarak veremez,çünki elimde onların bana gönderdikleri noter onaylı çıkış kodumun iş kanunun 25. maddesinden dolayı iş sözleşmemi fesih ettiklerini yazan belge var,sizin haklı oldugunuz nokta işkurun 30 gün şartından yola çıktıgınız için,elebette haklılık payınız var,ancak orda bir ibare daha var (mücbir sebeblerden dolayı) yanı somut olarak bakıldıgında mücbir bir sabeb olarak görüyorum benim durumumu,takdir ederseniz yasal bir süreç başlamış ve bu sürecin sonunda haklılıgınız ispat edilmiş,kaldıki işkur yetkilileriyle gerek telefon görüşmelerimde gerekse başvuru yaptıgım zaman işsizlik parasını almamanda bir engel olmadıgı yönündeydi,bakıcaz artık hakkımızda hayırlısı,ancak şuda bir gerçek egerki işkuru mahkemeye verirsem kazanma ihtimalim düşük onunda farkındayım,devleti devlete şikayet ediyorsunuz sonuçda,egerki bu konuda yine bilgisi olan varsa bu süreçleri geçen varsa bilgileri paylaşırsa sevinirim, burdaki tek sorun işçinin iş sözleşmesi işveren tarafından 25. madden tek taraflı fesih halinde işçinin 30 iş günü içerisinde iş kura işsizlik parası için müracat etmemesi,ve mahkeyi kazandıktan sonra müracat etmesi tek sorun bu..