Tazminat Ödeme Hakkı

MERHABA,
2004 Yılından beri kesintisiz çalışan çeşitli nedenlerle ( maaş,anlaşamama vs..) kendi isteğiyle işten ayrılırsa tazminat hakkı olurmu şirket ödemek zorunda mıdır tazminat?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt:Tazminat Ödeme Hakkı

Çalışan iş kanunda belirtilen haklı nedenler haricinde işten ayrılır ise alamaz. Maaş anlaşmazlığıda haklı neden değildir.

Ynt: Tazminat Ödeme Hakkı

daha önceden bi kaç kişi daha ayrılmıştı ve onlara ödemişlerdi anlaşarak ama

Merhaba,
Anlaşmak başka, size kanuni müeyyidesini söylemiş arkadaş.

evet anladım da bişey daha sorucam pek bilmediğim için soruyorum işyeri tazminat ödemelerini devletten tahsil ediyo sonuç olarak değilmi ?

üstadlar,

yıllık izin alacağı olan işçi işten çıkartılıyor.

Bence bu alacağı Brüt maaş üzerinden ödenmeli, hem de 16 gün den hesaplanması gerekir diye düşünüyorum.

görüşlerinizi rica ediyorum.

İşten çıkan çalışana ne alacağı varsa son brüt ücreti üzerinden ödenir ve yasal kesintiler de yapılır.

MERHABALAR BEN BİR ŞİRKETTE İMALAT SORUMLUSU OLARAK 1,5 YILDIR ÇALIŞMAKTAYIM.PATRONUM HER 6 AYDA ZAM YAPMASI GEREKİRKEN NE MAAŞIMA ZAM YAPIYOR NEDE YILLIK İZNİMİ VEYA PARASINI ÖDÜYOR.İŞİNE GELDİĞİ İÇİN BU ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMAYA VE YAHUT BIKKINLIK VERMEYE ÇALIŞIYOR İHBAR VE KIDEM TAZMİNATIM DAHİL YILLIK İZİN ÜCRETİMİNDE ÖDENEREK İŞTEN ÇIKMAM MÜMKÜNMÜ? TAVSİYENİZ NE OLUR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Mesaj yazmadan önce forum kurallarını okuyunuz. Büyük harf yasaktır. değiştirin yoksa silinecek.

Sayın blt06, işvereninizi bölge çalışma müd.lüğüne - yıllık izinleri kullandırmadığı için - şikayet edin.. Gelecek teftiş sonrasında zaten işveren sizinle çalışmak istemeyecek ve tazminatlarınızı vererek işten çıkaracaktır..

işveren işçiyi şikayet ettiği için işten çıkardığında ihabr ve kıdem tazminatını ödemesi gerektiği gibi ayrıca ihbar tazminatının üç katı tutarında kötü niyet tazminatı da ödemek zorundadır.