Tazminat

kendi isteğimle işten ayrıldıgımda tazmınat hakkım varmı?

  • yıllarca verilen emek kendi isteğimizlede olsa karşılıksızmıdır.

    Kullanılan: 0 0.0%
  • ?????????????

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Üyelik
11 Mar 2011
Mesajlar
5
8 yıldır aynı iş yerinde çalışmaktayım.sadece 1.yıl babamın ameliyatından dolayı 2 ay devamsızlıgım oldu.(tabiki işveren bilgisi dahilinde ama çıkışım verildi) işten ayrılacağımı 10 gün önceden bildirdim.maaşım 1250 tl olup asgari ücretımı bankadan almaktayım.iş yoğunlugu oldugundan yaptıgımız aylık fazla mesai süresi
belli değil.normal mesai saatlerimiz sabah 08:00 akşam 19:00 yıllık izinlerimizi 10 gün kullandırdılar. benim
kanuni tazminat hakkım varmı? şimdiden çok teşekkür ederim..
 
Ynt: tazminat

İşten ayrılacağınızı bildirirken SEBEP OLARAK NE BELİRTTİNİZ?
 
Ynt: Tazminat

Sözleşme feshinizi işverene yazılı olarak bildirmediyseniz, noterden ihtar gönderip, sözleşmenizi ücretinizin gerçek değeri üzerinden primlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildirip, kıdem tazminatı ve fazla çalışma ücretlerinizi talep edebilirsiniz.
 
Ynt: Tazminat

çok teşekkur ederım.peki benim ilk işe girişim 14.10.2003 ameliyat zamanında çıkışım 10.2004 ama yazılı istifa yok.tekrar işe giriş 08.12.2004 ten bu zamana kadar.daha yazılı istifa vermedim.benim ilk çıkışımda başka bir yerde çalışmamda yok.alacagim tazmınatta ılk calıştıgım tarıhınde farkını alabilirmiyim.ve benim alacağm tazmınat
ne kadardır hesaplayabılırmısınız keremcem.yuksek bılgılerınıze şimdiden çok teşekkür ederım.saygılar sunarım.
 
Ynt: Tazminat

Sn. Keremcem Adam İş Kurmak İçin işten ayrılıyo burda işverenin bir suçu yok tabi mesai+yıllık izin ödemeleri hariç ama lütfen biraz da işverenleri düşünelim :) ben işveren değilim ama hak ve adalet olsun demi işveren çıkarsaydı arkadaşı o zaman tamam ama 8 yıldır çalışmış iş kuracak ayrılıyo o zaman tazminat peşine düşüyo sizin gösterdiğiniz yol bence pek adil değil :) işveren açısından madem öyle iş kurmadan önce haklarını aramaya başlasaydı diye düşünüyorum


yıllarca verilen emek kendi isteğimizlede olsa karşılıksızmıdır.
ankete gelince karşılıksız değildir ücretinizi aldınız değilmi karşılıksız olan kullanmadığınız yıllık izinleriniz + mesaileriniz bunları işverenden söke söke alırsınız
 
Ynt: Tazminat

matu ' Alıntı:
maaşım 1250 tl olup asgari ücretımı bankadan almaktayım..
Haklısınız sn.shemarik, ayrılma sebebi iş kurmak.
Çalışma sebebi de karşılığında geçimini temin edecek parayı kazanmak. Gidip herhangi bir işi yapmama, sosyal güvenliği sağlayan bir işte çalışma sebebi de , ileride emeklilik hakkına kavuşma, yaşlılıkta en azından bir emekli maaşım olsun derdidir. Doğrumuyum??
Şimdiii, hal böyle iken, SGK ya primleri asgari ücretten ödeyerek, o çalışanın geleceğinden ÇALAN kişi ( Burada sizin deyiminizle bunu yapan işveren, bana göre HIRSIZ) ne kadar kusursuz, ne kadar sütten çıkmış ak kaşık?
 
Ynt: Tazminat

ben yıllardır gece gunduz demeden cok tehlıkeli ve agır bir işte çalıştım.yıllık 365 gunun en az 200 gununu zaten fazla çalışmış oldugum fazla mesaiden sonra sabah 8 aksam 19 gece en az 24' kadar egerki şehir dışındaysak mesela 3 saatlık yol ki bu 8 saatlık yolda olabılır.dönüş yol saati kesinlikle mesai dışı oluyor herhangı bır ucret ödenmıyor.haaa buna hakkımız varmı bılmıyorum.gece 1 de yatagımızdan kalkıp sabaha kadar calışıp.sabah sekızden sonra normal mesaimize devam ettik.ettirildikkkkk.eger sabaha kadar calıstıktan sonra işe 10da basladıgımızda gece yaptıgımız mesai ucretınden 2 saat dusuldu.eger dık baslılık yapıldıgı zaman o işçıye pısıkolojık baskı yapılıp kendılıgınden işi bırakılması saglandı.duygu sömürüsü gibi gelebilir ama biz gecim derdimize düşmüş bişeyler yapmaya çalıştık.

shemarik senın bır iş yerine en fazla ne kadar emegın oldu bılmıyorum ama bir şirketın dogusundan dev bır fırmaya gelene kadar yada bır kentte aranan bır kalıfıye eleman olabıldınızmı bılmıyorum.zorumuza gıden nedır bılıyormusunuz, kanunları bırakın bır yere yaaa insan 8 yıl bır cok işlere imza atmıs o işyerıne bır cok eleman yetıstırmıs bır emekçısıne cıkarır bır hedıye verır yaa...3 kuruş iş yerımıze borcumuza senet yap demez.

fason calışacagımı söyledım.yani her iş verene iş yapacagımı soyledım.iş kuracak paramız yok.fazla YALAKALIK yapamadık kardeşım.
 
Ynt: Tazminat

ayrıca herhangı bır yuz kızartıcı suc işlemedim.şerefımle deli gibi çalıştım sn shemarik.bu sizin ne kadar umurunuzda bılemem.sayın keremcem gibi karşılıksız ben ve benim gibileri bilgisiyle aydınlatan insanlardan allah razı olsun.
 
Ynt: Tazminat

Bizim şirketimizde.. yeri geldiğinde sırf şirketin iyiliği için.. evine dahi gitmemiş.. yemeğini dahi yememiş..saatlerce fazla mesai yapmış.. ve bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadığımız onlarca personel var..

Biz bu fedakarlığı göz ardı edemedik ve..2010 yılının aralık ayında 200 işçi arkadaş ile gerçekleştirdiğimiz sene sonu toplantımıza.. herkese şu açıklamayı yaparak nokta koyduk..

"Bu şirkette..emeği geçen.. ve geçerli bir neden doğrultusunda.. işten ayrılacağını beyan eden herkese.. kıdem tazminatları ödenecektir."

Ama bunu her işveren yapmak zorunda değildir..lütfen herkesi de anlayışla karşılayalım.bu bir ekonomi gerektirir..Biz söz verdiğimize şimdiden pişman olduk ama yapacak bir şey yok:)
 

Benzer konular

Üst