Tazminat

merhaba.04.10.2005 tarihinde basladıgım işimden evlilik nedeniyle 03.10.2011 tarihinde ayrılıyorum.nikahım 02.10.2011 de istifamı ise 03.10.2011 tarihinde nikahımızı yaptıktan sonra yanı imza atıldıktan sonra verecegim.maaş bordromda 1.140 tl brüt ücret görünüyor bunun dışında 280 tl yemek kartı ve 100 tl yol parası alıyorum yol param maasımın dışında yatıyor bankaya.buna göre sizce tahminen nekadar tazmınat almaya hak kazanıyorum.teşekkür ederim...

Ynt: Tazminat

Evlilik nedeniyle iş sözleşmesini sona erdirme hakkı sadece kadın işçiye verilmiştir. İşveren veya erkek işçi bu yasal gerekçe ile iş sözleşmesini sona erdiremez.

aazakli ' Alıntı:
Evlilik nedeniyle iş sözleşmesini sona erdirme hakkı sadece kadın işçiye verilmiştir. İşveren veya erkek işçi bu yasal gerekçe ile iş sözleşmesini sona erdiremez.

Bu yazınız yazmak için bir gerekçe olmalı. Bunu açıkladığınız zmana sanki erkek çalışan böyle birşey istiyor sizde bu olmaz ancak bayan çalışan alır diyorsunuz. Yanlış mı?

aazakli ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
Soruyu soran arkadaşın bayan olmadığını nerden anladınız?

Soruda bayan olduğu nerede yazıyor?
Bir soruya cevap verirken, eğer soru sahibinin mesaj sayısı 1 den fazlaysa, acaba diğer soruları nedir diye bakarım,
sn.g.günyeli nin de eski mesajlarına baktığımda ;
g.günyeli ' Alıntı:
benım bildiğim kadarıyla ben evlendikten sonra soyadım deişeceği için faydalanamıyorlar kardeşimin sigortasına geçiş yaptırmayı düşündüm onun içinde artık eskısı gibi kolay olmadıgını söylüyorlar bu yenı sigortalı olanlar içinmi gecerli yoksa zaten benım sigortamdan faydalanıyorlardı bizim içinde gecerlimi ?
mesajını gördüğümden, bayan olduğu düşüncesinden yola çıkarak cevaplamıştım :)

evet bayanım:)))çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bende tahmini böyle hesaplamıştım yanlız yol ve yemek param aklıma takılmıştı ama sanırım onu hesaplamıyo bir çok şirket.emeğiniz için tekrar teşekkür ederim.ALLAH razı olsun...

resmi olarak derken bordroda göstermiyolar fakat bankaya yatıyor yol param yemek paramıda ticket olarak alıyorum bu durumda resmi oluyormu?

Bordro da yoksa yol paran nasıl hesaba yatıyor anlamadım ama tazminata dahil etmeleri lazım.

bende tam olarak anlamadım ama tazmınatımı almadan önce sanırım bi muhasebeciye bordromu göstermeliyim yoksa bi usulsuzluk yapabilirler.