Tazminatımı Alabilmem İçin Ne Yapmam Gerek ?

Üyelik
12 Ağu 2014
Mesajlar
74
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar

Bir arkadaşım bana sordu, bilmediğimden dolayı size danışmak istiyorum. Arkadaş 9 yıldır bir kamu kurumunda taşerona bağlı öğretmen olarak çalışmaktadır. Özel sebeplerden dolayı işi bırakması gerekiyor ancak 9 yıllık emeğini bırakmak istemiyor. İstifa etse olmaz, nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalı ki tazminatını alabilsin?
 
Özel sebepler tazminata hak kazandıran sebeplerden olmadığından, eğer haklı bir sebebi yoksa veya işveren tarafından haklı bir sebeple sözleşmesine son veriliyorsa tazminat alma hakkı da olamaz.
 
Mülga 1475/14-5 kapsamında ise yani 08.09.1999 tarihi öncesinde sigortalılığı ve ve 15 yıllık sigortalı ve 3.600 günü doldurmuş ise SGK dan bir yazı ile işveren müracaat ederse yalnızca kıdem tazminatı alabilecektir. Taşeron işyerinde 4/a kapsamında çalışıp çalışmaması önem taşımaktadır.

iyi çalışmalar,
 
Daha açık söyleyeyim. Kendini kovdurup tazminat almak istiyor. Nasıl bir yol izleyebilir kendini kovdurmak için.
 
Daha açık söyleyeyim. Kendini kovdurup tazminat almak istiyor. Nasıl bir yol izleyebilir kendini kovdurmak için.
Kovulursa zaten alamaz tazminat, ama sebepsiz çıkartılırsa alabilir. Sebepsiz çıkartılmak içinse arkadaşınızın fazladan bir şey yapmadan ( af buyrun ) efendice işini gidip gelmesi gerekiyor. Kendince bir sebep yaratırsa, yaratılmış sebep tazminatsız kovulma sebei olur .
 

Benzer konular

Üst