Tazminatımı Almak İstiyorum Ne Yapmalıyım ?

Üyelik
10 Ağu 2016
Mesajlar
7
Konum
tekirdağ
Öncelikle herkese merhaba , 4 yıldır fotoğrafçı olarak çalışıyorum lakin son senelerde patron ve çalışanlarından biri ile anlaşamamaz hale geldim kendisine defalarca kez belirtmeme rağmen herhangi bir yaptırımda bulunmadı. Asgari ücretten yüksek almama rağmen sistemde hala asgari ücret gözüyor.(Yani bankadan asgari ücreti çekip geri kalan ücretide elden teslim ediyor) Yıllık izinlerde tam hakkımızı vermeyip herhangi bi yıllık izin kullandım diye bi ibarede imzalatmıyor. 8-8 çalışıp her gün minimum yarım saat mesai parasınıda vermiyor. Kendisine geçen gün bunları belirtip işten ayrılmak istediğimi söyledim çıkartmıyorum dedi. Bu konuları pek bilmiyorum ve yanlış bişey de yapıp 4 yıllık hakkımı çöpe atmakta istemiyorum sizce nasıl bi yol izlemeliyim ?
 
aylık olarak düzenli bordro imzalatılıyor mu ? ( bankadan aldığınız asgari ücret tutarı kadar olan kısmı için )
 
Sgk primlerinizin dusuk ucret uzerinden hesaplanip odenmesi ve fazla calisma ucretlerinizin odenmemesi nedeniyle noter kanaliyla bir ihbar gonderip tazminat ve fazla calisma ucretlerinin ornegin 7 gun icinde odenmesini ihtar edebilirsiniz. İhbariniz isverenin eline ulastigi gunden sonra 7 gun icinde odenmezse is mahkemesinde dava acabilirsiniz. Davanizda gercek ucret ve fazla calismalarinizi ispatlamaniz gerekecektir.
 
Elbette olur, ama bu soruyu onlara sordugunuzda olurum tabii diyen cikacakmidir sizce?
 
2 kişi olurum dedi şuan ama bu yöntemi anlattığımda tebligat gelir gelmez çalışma saatlerini ve maaşı muhasebeden direk değiştirebilir dedi olabilirmi böyle bişey ?
 
Kayitlar ellerinde sonucta, yapilamayacak bir sey degil.
O nedenle isyerinin tuttugu kayitlar disinda , yapilan isle ilgili saat gosteren kayitlar, isyeri disindaki sahitler, ozellikle sizle ayni donemde calisip su anda orada calismayan kisilerin sahitligi daha iyi olabilir.
 
Alo 170 diye bir kurum varmış aradığımızda arayan kişinin ismini vermeden iş yerine gelip inceleme yapılıyormuş bunun hakkında bilginiz varmı ? Biraz çok sordum kusura bakmayın
 

Benzer konular

Üst