Tazminatsız çıkartılış

Üyelik
26 Mar 2012
Mesajlar
4
daha önce de burda bi kaç sorum oldu çok tşk ler yardımlarınız için fakat iş yerinde tartışma sonucu benim tazminatsız işten çıkarılma kararım alınmış ama ben gidip çıkış kağıtlarımı imzalamadım daha. 3,5 yıldır aynı yerdeyim tartışmanın boyutu büyük oldu sataşma felan da var fakat benim sağlık sorunlarım olduğu için yani panik atak hastası olduğum için sinirimi kontrol edememe durumum oldu arkadaşıma zarar vermeye kalktım ilk defa bu kadar büyük bi sinir krizi geçirdim. şirketle konuştum artık avukat ilgilenecek dedi. ben şirketi mahkemeye versem sağlık sorunlarım nedenyle tazminat hakkım doğar mı.
 
Ynt: Tazminatsız çıkartılış

Çıkartılmışsınız işten. Anlatımınıza göre de, siz de haklı sebeple çıkartıldığınızın farkındaısnız.
Ne tazminatı? Avukat büyücü değil, olmayan hakkı alabilsin.
Kavga ederek işten çıkartılmanızdan sonra, sağlık sorunum nedeniyle kavga etmiştim, tazminatımı verin diyemezsiniz.
 
Ynt: Tazminatsız çıkartılış

sorun orda zaten tartışma küçük olmasına rağmen ben o anda snir krizi geçirmişim ve çoğunu hatırlamıyorum yaptıklarımın bunu savunmadada yazdım arkadaşlarımda biliyor rahatsızlığımı onlarda dediler zaten rahatsızlığı nedeyle bu duruma geldi diye. sağlık raporu alırsam irademe sahip olamadım diye tazminat hakkım doğarmı die sordum
 
Ynt: Tazminatsız çıkartılış

Sn.Kadiss
Analaşılan işveren tarafından "haklı neden"le sözleşmenin fesih olmasını grektirecek derede ağır davranışınız olmuş.Siz ise bu durumun, ifade ettiğiniz rahatsızlığınızdan kaynaklandığını düşünüyor iseniz de bu düşüncenizin bu olayda geçerliliği,diğer bir ifadeyle sözleşmenin feshini engelleyen bir husus olmayacağı,olmadığı görülüyor.
 
Ynt: Tazminatsız çıkartılış

kadiss ' Alıntı:
3,5 yıldır aynı yerdeyim tartışmanın boyutu büyük oldu sataşma felan da var fakat benim sağlık sorunlarım olduğu için yani panik atak hastası olduğum için sinirimi kontrol edememe durumum oldu arkadaşıma zarar vermeye kalktım ilk defa bu kadar büyük bi sinir krizi geçirdim.
Doğrudan olayımızla ilgisi yok ama yeri gelmişken bir husus hakkında açıklama yapmak isterim
İşcinin borçları ve sorumlulukları olmakla birlikte,işvereninde işciye karşın bir takım borç ve sorumlulukları var(tabiki sınırsız değil)bu çerçevede;iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışanların gördükleri iş den kaynaklanan-kaynaklanacak sağlık sorunları ile kişisel sağlık sorunlarının da yaptığı iş(görevi)ile ilgisini(bağdaşıp-bağdaşmadığını)işveren bilgisi dahilinde takip etmeli,duruma göre gerekli önlemleri almalı,bu konuda meydana gelen-gelebilecek olumsuzluklar karşısında işcinin kusuru olabileceği gibi işverenin de kusurları olabilecektir.
 
Üst