Tebligatta Elektronik Posta devri.

Üyelik
13 Eki 2009
Mesajlar
82
Bildiğiniz gibi 16/06/2009 tarihinde kabul edilen 5904 sayılı yasanın 24.maddesiyle 6183 sayılı yasanın 77. ve 88/1.maddelerinin sonuna eklenen haciz bildirimin e-ortamda tebligatından sonra aşağıdaki düzenleme yapılması zorunlu hale gelmişti.


Elektronik posta yoluyla tebligat yapılmasına imkan veren Kanun Tasarı Meclis`e (TBMM) sevkedildi.

Tebligat Kanunu ile Adli Sicil Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Meclis Başkanlığı`na gönderildi. Tasarıya göre kamu idareleri, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları, il özel idareleri, belediyeler, barolar ve noterler tarafından yapılacak tebligatlar, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılacak. Tebligata elverişli bir elektronik posta adresi vererek, bu adrese tebligat yapılmasını isteyen kişiye, elektronik posta yoluyla tebligat yapılabilecek.
Duruşma sırasında veya kalemde davaya ait evrakın, taraflara, müdahile veya vekillerine tutanağa geçirilmek suretiyle veya imza karşılığında, tebliğ konusu belirtilerek tevdi edilmesi tebliğ hükmünde olacak. Bu durumda ayrıca tebliğ mazbatası düzenlenmesine gerek olmayacak.
 
Ynt: Tebligatta Elektronik Posta devri.

Yukarda belirttiğim hususlar çerçevesinde başta vergi usul kanunu olmak üzere diğer vergi kanunlarında e-ortamda tebligat ile ilgili düzenlemelere hız verilecektir.

Tabiiki Yeni TTK da hız kazanacaktır.
 
Ynt: Tebligatta Elektronik Posta devri.

Maliye bazı uygulamaları ile e-tebliğata başladı bile. Beyan cezalarına int. tebligatı veriveriyor.
 
Ynt: Tebligatta Elektronik Posta devri.

Doğru diyorsunuz.Ancak ben örneğin VUK.da 93 ile 109.madde arasında izah edilen tebligat hükümlerini de kapsayacak bir düzenlemeden bahsediyorum.
 
Ynt: Tebligatta Elektronik Posta devri.

bir an önce devreye girmesi dileğiyle ama vatandaşın itiraz hakkınıda internet ortamında kullanabilmesi imkanı sağlanmalıdır örneğin email adresinize bir ödeme emri geldi ama siz itirazınızı yaparken kullanamazsanız sorun olur bunun uygulamasının da hemen devreye alınması iyi olur ::)
 
Ynt: Tebligatta Elektronik Posta devri.

tabii bir de teknik konular var bu email trafiğinin denetimi nasıl olacak örneğin kurum ben email gönderdim diyor vatandaş ise ben almadım diyor bunun teknik takip ve denetimi nasıl olacak?veyahut email posta kutusuna geldi ama açıp okumadı bu noktada sorumluluk nasıl olacak?bence bu posta kutusu email servis sağlama olayında devletin internet sitesinde oluşturulması iyi ve daha güvenli olur örneğin edevlet sitesinde olabilir vatandaş da edevlet şifresi ile aynı zamanda adına gelen tebligatını alabilir ve yine edevlet şifrelerinde de internet bankacılığı güvenlik önlemleri benzeri kullanılabilir cep telefonu onayı veyahut otp cihazı vb. ::)
 
Üst