fonradar

Tedavi Gören Personeller Hk.

HRM Capital Ankara

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Şub 2009
Mesajlar
130
Merhaba,

"Şubelerimizin birinde çalışan pazarlama müdürümüz AMATEM'de tedavi almaya başladı. Bu sürece ilk başladığında daha rahat atlatabilmek için tıp fakültesinden aldığı istirahat raporunu departmanda ilgili şubeye bakan arkadaşımız işleme sokmamış. Dolayısıyla hizmet günü ve maaşı tam yatırılmış. 3.160TL brüt maaşı olan pazarlama müdürmüzün SGK evraklarını düzenleyip ödenek almasını da sağlamışlar. Tüm bunlar bizim yurt dışında bir gurup toplantısına katıldığımız ve ardından da izin aldığım sırada gerçekleşmiş.

Sormak istediğim bu durumdan dolayı Türk hükümetinin ilgili kurumlarınca herhangi bir hukuksal sorun yaşayıp yaşamayacağımız durumudur?

Şimdiden teşekkürler..



Erkut GÜNGÖR"
 
Ynt: Tedavi Gören Personeller Hk.

Konuyu ben 2 yıl öncesine 800 çalışanı olan işyerimde ayda en az 4 5 personelim için uyguluyordum.
Beyaz yaka diye tabir ettiğimiz çalışanlara firmanın bir kıyağı vardı. İstirahatli dahi olsa firma maaşını tam öder, sigortadan alacağı % 70 lik tutarıda kasasına koyardı. Çalışan mağdur edilmez, firmada bir jest yapmış olurdu.

Yıllarca belirttiğim işlemi yaptım hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Tabi o zamanlar istirahat paraları postahaneden değil direk sosyal sigortalar kurumundan alınıyordu.
 
Ynt: Tedavi Gören Personeller Hk.

belirtmeyi unuttum sigortasında da herhangi bir kesinti olmazdı.
Uzun süreli istirahatlerde bile yaptım.
Bir sorun ile karşılaşmadım.
 
Ynt: Tedavi Gören Personeller Hk.

bizdede aynı uygulama var
raporlu personelin maaşını kesmiyoruz, sigortasını yatırıyoruz ama aldığı işgörmezliği bize iade ediyor.
 

Benzer konular

Üst