fonradar

Tefkifatı İptal Olan Fatura Hakkında

Üyelik
8 May 2006
Mesajlar
10
kolay gelsin arkadaşlar, 2006 yılında müteaahhit olan mükellefim il özel idaresinde yapmış olduğu işten 21.000,00.- ytl tefkifat kesilmişti, kesilen tefkifatı iade almadık, borcuna mahsup edildi, şimdi ise il özel idaresi yapılan işte tefkifat uygulaması olmayacaktı dedi ve kesilen tefkifatı 2007 temmuz ayı kdv beyannamesinde ileve edilecek kdv sütununa ekleyip, kdv beyannamesini öyle kestirmemi istedi, bende istedikleri şekilde yaptım, bununla ilgili muhaesbe kaydını nasıl yapmam gerekir ?
 
Ynt: Tefkifatı İptal Olan Fatura Hakkında

Bu müteahhit, İl Özel İdaresine, ne işi yapmış da tevkifata tabi değilmiş?
Evvela bu noktayı açmanız lazım.
 
Ynt: Tefkifatı İptal Olan Fatura Hakkında

"99 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ
Resmi Gazete No 26225 Resmi Gazete Tarihi 11/07/2006" bu tebliğin, aşağıdaki bölümünde

5.2. Yapım İşlerinde Tevkifat Oranı

"91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kuruluşlara karşı ifa edilen yapım işlerinde aynı Tebliğin (A/4) bölümüne göre 1/3 oranında KDV tevkifatı uygulanmaktadır.

KDV Kanununun 9 uncu maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak, 91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/5-a) bölümünde kapsamı belirtilen yapım işlerinde tevkifat oranı, bu Tebliğin yayımını izleyen üçüncü günden itibaren başlamak üzere 1/6 olarak tespit edilmiştir.

Buna göre, bu Tebliğin yayımını izleyen üçüncü günden itibaren, kapsama giren yapım işleri dolayısıyla düzenlenecek fatura ve benzeri belgelerde gösterilen bedel üzerinden hesaplanan katma değer vergisinin 5/6?sı işi yapanlara ödenecek, 1/6?sı ise işi yaptıran kurum, kuruluş ve işletmeler tarafından 2 No.lu KDV Beyannamesi ile sorumlu sıfatıyla beyan edilecektir.

Öte yandan, 30/04/2006 (bu tarih dahil) tarihinden önce ihalesi tamamlanmış yapım işlerine ilişkin olup bu Tebliğin yayımı tarihinden sonra düzenlenecek faturalarda gösterilen KDV tutarı tevkifata tabi tutulmayacaktır."

denmektedir.

Belkide karşılaştığınız durum bu kapsamda olabilir.

Bu durumda, yanlışlığın düzeltilmesine tabiatiyle, ilgili dönem Kdv.Beyannamesine "düzeltme beyanı" vermekle başlanmalıdır.
 
Ynt: Tefkifatı İptal Olan Fatura Hakkında

il özel idaresini yanlış yazmışım, köylere hizmet götürme birliği (k.maraş/pazarcık kaymakamlığı) olacaktı, yapılan iş ise l. ll. kat asfalt kaplama işi,
 
Ynt: Tefkifatı İptal Olan Fatura Hakkında

Yanılmıyorsam "Köylere hizmet götürme birlikleri" 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu çerçevesinde yapılanan mahalli kuruluşları gibi.

91 nolu Kdv. tebliğinin A/2 bölümünde sayılanlar içerisine girdiğini düşünüyorum.
Bu manada, il özel idaresi gibidir, kanaatindeyim.
 
Ynt: Tefkifatı İptal Olan Fatura Hakkında

Sayın Gürbüz Bey tşk. ederim, iyi çalışmalar , iyi günler.
 
Üst