fonradar

Tek Pay Sahipli Anonim Şirket

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Elaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elaj

Katkı Sunan Üye
iyi günler,
Bir anonim şirketim var tek pay sahipli ve aynı kişi yönetim kurulu başkanı,
şirketin süresi doldu sıkıntı şirketin sahibi yurtdışında acil genel kurul yapılması gerekiyor.
konsolosluktan genel kurul yapılması ile ilgili vekaletname gönderecek .
vekaleten genel kurul yapılabilir mi ayrıca görevlendirme kararını kimin imzalaması gerekiyor yardımcı olabilir misiniz.

iyi günler,
Bir anonim şirketim var tek pay sahipli ve aynı kişi yönetim kurulu başkanı,
şirketin süresi doldu sıkıntı şirketin sahibi yurtdışında acil genel kurul yapılması gerekiyor.
konsolosluktan genel kurul yapılması ile ilgili vekaletname gönderecek .
vekaleten genel kurul yapılabilir mi ayrıca görevlendirme kararını kimin imzalaması gerekiyor yardımcı olabilir misiniz.
Sayin Elaj

Şirketin tek ortağı olan kişi, genel kurulu bizzat kendisi yapabileceği gibi, temsilci olarak (vekâleten) görevlendirdiği üçüncü bir kişi de yapabilir. Ancak Sirket sahibinin yurtdisindan konsolusluktan evrak gonderebilmesi icin Sirketin kendisini tek yetkili oldugunu gosteren Ticaret Sicil Gazetesi ve Imza sirkulerinin orjinal kopyalarina ihtiyaci var.

Bunlar varsa 3 kisinin adina vekaletname verebilir. COK, COK ONEMLI Bu vekaletname Apostil Damgali gelmesi lazim. Yani sirket sahibine Apostil serhi yaptirmayi unutmamasini soyleyin.

Diger onemli bir konuda siz TUrkiyedeki bir noterden bu sekilde bir vekaletname alip yurtdisina gonderin zira cogu konsolosluk nasil duzenlenecegini bilmiyor.

Zira ben Almanya'ya 2 kere gitmrk zorunda kalmistim