Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Gelir Vergisi İstisnası-Muhtasar Beyanname

Üyelik
17 Ocak 2011
Mesajlar
76
Konum
İzmir
Selamlar,

İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet gösteren şirkette çalışan Ar-Ge Personeli için gelir vergisi istisnasından yararlanacağız. Yönetici şirkete ilgili aya ait personel çalışma sürelerini içeren formu onaylatmamız gerekiyor.

Bu formu her ay vergi dairesine yollayacağız ve muhtasar beyannamede "Arge Kapsamında Gelir Vergisi Stopajı Teşvikine İlişkin Bildirim" kısmını dolduracağız.

Bu işlem doğru mudur?

Ayrıca diğer bir soru.

Başka bir şirkette, şirket ortağı aynı zamanda İYTE'de doçent. Bu ortağa ücret ödeyeceğiz. Yine gelir vergisi istisnasından yararlanmak için, yönetici şirkete onaylatılan formu her ay vergi dairesine vereceğiz. Ancak muhtasar beyannamedeki "Arge Kapsamında Gelir Vergisi Stopajı Teşvikine İlişkin Bildirim" bölümü, sigortalı personel ile ilgili olduğu için bu kısmı doldurmayacağız.(Sigorta işyeri sicil numarası vs. gerekiyor)

Önümüzdeki aydan itibaren bu işlemleri yapmaya başlayacağız. Daha önce bu konuda uygulama yapmadık. Vergi dairesinden bilgi almaya çalıştım.

Benim anladığım bu şekilde olacağı. Yanlış olan bir yer var mıdır? Konuyla ilgili olarak uygulamasını yapan var mı şu an?

Teşekkürler.
 
Ynt: Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Gelir Vergisi İstisnası-Muhtasar Beyanname

4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında 'Bölgede çalışan; AR-GE ve destek personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri, 31/12/2023 tarihine kadar her türlü vergiden müstesnadır.' maddesine göre bölgede çalışan Arge personeli için uygulayabileceğiniz gelir vergisi istisnası için muhtasarda ilgili bildirim alanını doldurmanıza gerek yok , o alan 5746 sayılı kanun gereği terkin edilecek tutarlar ile ilgilidir. Yönetici şirketten onaylatacağınız Arge personelinin çalışma sürelerini içeren listeyi vergi dairenize yollamanız yeterlidir.
Yanlışım varsa düzeltilsin lütfen.
 
Ynt: Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Gelir Vergisi İstisnası-Muhtasar Beyanname

Cevap için teşekkürler.

Brüt ücret tutarı "Matrah ve Vergi Bildirimi" bölümüne yazılmalı mı? Vergi kesintisi sıfır olacağı için beyanname programı bunu kabul eder mi?

Bu konuda bilginiz var mı?
 
Ynt: Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Gelir Vergisi İstisnası-Muhtasar Beyanname

Rica ederim.
 
Ynt: Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Gelir Vergisi İstisnası-Muhtasar Beyanname

biz de aynı durumdayız. Yani bu personeli hiç muhtasarda göstermeyecek miyiz? Listeyi götürüp vergi dairesindeki dosya memuruna vermek yeterli mi?? Ayrıca bu personeliçin gelir vergisi ödenmeyeceğine göre maaşı mı artmış olacak, bordroda ne yapıyoruz?
 
Üst