fonradar

Tekrar Mükelleyifet Sorunları.

Üyelik
16 Haz 2005
Mesajlar
36
2007 yılında haziran-eylül döneminde yazlık bir sitede pastahane işletmesi haziranda açtı eylülde terk etti. 2008 yılındada aynı yerde aynı tarihler arasında aynı işi yaptı. Kira kontratının süresi 15 Haziran-15 Eylül olarak yazıyor ve site dükkanı kiraya bu 3 aylık dönem için veriyor. VD bu yıl tekrar işe başlama verirseniz ben bu mükellefiyeti sürekli mükellefiyete çevirir geçen yıl kapanıştan bu yana cezalı beyanname isterim diyor. Ortada dükkan yok nasıl devamlı mükellefiyet diye ısrarcı olabilirler ne yapabiliriz. Başka bir yön bayan bu işi hobi olarak yapıyor emekli yalnız vergi kaydı sürekli olunca sürekli maaşından kesinti yapılmasına mı yansın der ay beyanname vermekten dolayı beyannameye ait damga vergilerine mi? Fikriniz nedir?
 
Ynt: tekrar mükelleyifet sorunları.

Vergi kanunlarında kısıtlı dönem vergi mükellefiyeti olmadığından vd haklı. Ya aynı yerde yapmayacak ya aynı işi yapmayacak yada bir başkası üzerinden yapacak.
 
Ynt: tekrar mükelleyifet sorunları.

Sayın fercim
Bilindiği gibi, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun ?İşi Bırakmanın Tarifi? başlıklı 161 inci maddesinde; ?Vergiye tabi olmayı gerektiren muamelelerin tamamen durdurulması ve sona ermesi işi bırakmayı ifade eder.
İşlerin her hangi bir sebep yüzünden geçici bir süre için durdurulması işi bırakma sayılmaz.?,

Vergi Dairesinin yasanın yukarıdaki maddesini gerekçe göstererek uygulamasını yapıyor. Ancak burda siz her ne kadar aynı işyerinde faaliyet göseriliyor alsa dahi. bir önceki dönem stoklarınızı, varsa demirbaşlarınızı elden çıkardığınızı ve " Vergiye tabi olmayı gerektiren muamelelerin tamamen durdurulduğunu" iddia ederek yeniden işe başlama olarak faaliyetinize devam edebilirsiniz. aksi bir uygulamanın Yasaya uygunluğundan bahs edilemez....
 
Üst