Tekstil Üzerine Yeni Açılış

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhabalar mükellef tekstil üzerine yeni açılış yapacak.bu kişi diğer tekstil firmalarından sipariş alacak ve bu siparişi ve kendisinin aldığı malzemeyi başka bir firmaya fason olarak diktirecek.Bu yeni açılacak olan firma sipariş aldığı yere mal teslim ederken kdv yi %8- 1/2 olarakmı kesecek ve fason olarak iş verdiği firmadanda fatura alırken onlardanda kdv %8-1/2 olarakmı alacak..ben bu arada kalan firmanın tam olarak işlevini anlayamadım bununla ilgli dikkat etmem gereken başkaca bir şeyler varmı acaba ..teşekkür ederim.
 
Ynt: Tekstil Üzerine Yeni Açılış

neslisah ' Alıntı:
... kendisinin aldığı malzemeyi başka bir firmaya fason olarak diktirecek.
Siparişi veren herhangi bir malzeme vermediği için tev. uygulanmaz. Hazır mal satışı olarak ft edecek. Kendisinin iş yaptırdığı firmadan ise tevkifatlı ft alacak.
 
Ynt: Tekstil Üzerine Yeni Açılış

cevabınız için teşekkür ederim..peki tekstilde kdv %8 olduğuna göre bu yeni açılan firma faturayı keserken kdv yi % 8 den kesecek..keserken fatura açıklamasına teslim ettiği malların adedini yazacak sanırım ..ve iki adet kdv beyannamesi verecek tevkifatlı alışlar için 2 nolu kdv beyanı.....teyid alırsam sevinirim..
 

Benzer konular

Üst