Telefon Faturaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan flash-aa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Telefon Faturaları

FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:
M.Gür ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
dewdew ' Alıntı:
dewdew ' Alıntı:
kesinlikle olmaz dekontlarda kdv, matrah ve öiv görünmez ki? nasıl ayırıp kayıt edeceksiniz nasıl ispatlayacaksınız?

ayırması çok zor değilki

siz kafanıza göre ayırırsınız da bunu nasıl ispatlayacaksınız? Faturanın toplamı tutarını görerek ayıracağınız KDV ve ÖİV yi tutturma ihtimaliniz çok düşük. Faturada gecikme faizi, ara sıra ekstradan gösterilen diğer vergiler ve yuvarlamalar oluyor? Bunları nasıl tespit ediyorsunuz?

çok basit size kısa bir örnekle açıklayım sayın üstadım

örneğimizde fatura toplamı atıyorum 100,00 Ytl olsun

bu tutara %18 kdv ve % 15 öiv dahil olduğuna göre toplamın içinde vergilerin payı %33tür

100,00 Ytl / 133% =75,19 kdv matrahı

75,19 X 18 % =13,53 YTL Kdv

75,19 X 15 % =11,28 YTL Öiv

Fatura Toplamı= 75,19+13,53+11,28=100,00 ytl

Toplam 100 Ytl'nin içinde gecikme zammı da varsa ne olacak peki? Yada mahsuplar felan.

ayrıca küsüratları bazen yuvarlıyorlar onlarıda bilmeniz gerekli

kusurat çok önemli değil efendim :)

Bakkal defteri tutuyorsan küsüratı önemsemeyebilirsin, ancak her rakamın mutlaka değeri vardır. Bir incelemeye girdiğiniz de ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ayrıca gecikme zamları ve diğer vergiler hakkında bir şey yazmamışsınız. .

dewdew ' Alıntı:
M.Gür ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
dewdew ' Alıntı:
dewdew ' Alıntı:
kesinlikle olmaz dekontlarda kdv, matrah ve öiv görünmez ki? nasıl ayırıp kayıt edeceksiniz nasıl ispatlayacaksınız?

ayırması çok zor değilki

siz kafanıza göre ayırırsınız da bunu nasıl ispatlayacaksınız? Faturanın toplamı tutarını görerek ayıracağınız KDV ve ÖİV yi tutturma ihtimaliniz çok düşük. Faturada gecikme faizi, ara sıra ekstradan gösterilen diğer vergiler ve yuvarlamalar oluyor? Bunları nasıl tespit ediyorsunuz?

çok basit size kısa bir örnekle açıklayım sayın üstadım

örneğimizde fatura toplamı atıyorum 100,00 Ytl olsun

bu tutara %18 kdv ve % 15 öiv dahil olduğuna göre toplamın içinde vergilerin payı %33tür

100,00 Ytl / 133% =75,19 kdv matrahı

75,19 X 18 % =13,53 YTL Kdv

75,19 X 15 % =11,28 YTL Öiv

Fatura Toplamı= 75,19+13,53+11,28=100,00 ytl

Toplam 100 Ytl'nin içinde gecikme zammı da varsa ne olacak peki? Yada mahsuplar felan.

ayrıca küsüratları bazen yuvarlıyorlar onlarıda bilmeniz gerekli

kusurat çok önemli değil efendim :)

Bakkal defteri tutuyorsan küsüratı önemsemeyebilirsin, ancak her rakamın mutlaka değeri vardır. Bir incelemeye girdiğiniz de ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ayrıca gecikme zamları ve diğer vergiler hakkında bir şey yazmamışsınız. .

Polemiğe girmek istemiyorum

Fatura olmadan ne gider yazılabilir nede kdv indirimi yapılabilir. Dekont sadece bir ödeme belgesidir.....

Türk Telekom dan faturanın suretini iste bu kadar yazmanıza gerek yok . bide gecikme zamları kkeg değildir normal giderdir .

Bilanço dönemi geçmediği takdirde neden dekont üzerinden giderleştirilsinki? Sonuçta hangi birimiz telefon faturalarında dönemselliğe uyuyoruz? Hiçbirimiz. Nedenmi? Elimizde değil çünkü. Yıl sonlarında bu konuda hassas olanlar suret fatura çıkarttırmıyorlarmı? Aynen öyle.

Sonuçta herkes yıl içerisinde o faturalarıı kaydediyor. Ve gayet güzel birşekilde Gideri ve KDV'yi indirim konusu yapıyor. 4. dönem geçicisine kadar tertemiz oluyor bu faturalar. O yüzden dekont üzerinden giderleştirip hem kendimizi riske atmamış oluruz hemde usule uygun işlem yapmış oluruz.

İlk kez böyle bir yorum yapacağım; Bunların peşine düşerken; Hangi birimiz kendi firmamıza veya müşavirliğini, denetimini yaptığımız firmaya adat hesaplattırıyoruz, envanter çıkarttırıyoruzki? Matrahın peşine düşmek gerekir, yoksa böyle 3-5 lira ile kimse ilgilenmiyor...

Saygılar.