fonradar

Temizlik Hizmetlerinde Kdv Tevkifatı Hakkında

Üyelik
22 Ocak 2007
Mesajlar
3
SEVGİLİ ARKADAŞLAR HEPİNİZE İŞLERİNİZDEN BAŞARILAR DİLERİM .

BENİM SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİĞİN VE SORMAK İSTEDİĞİM BİR SORU VAR BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARIN YARDIMCI OLMALARINI BEKLERİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
GENEL TEMİZİLİK İŞLERİ İLE UĞRAŞAN RESMİ KURUM VE KUURLUŞLARIN TEMİZLİĞİNİ YAPAN MÜŞTERİM.VAR. HER AYIN SONUNDA İLİGİLİ KURUMLARA FATURA KESİLİYOR. KESİLEN FATURA ÖRNEĞİ ŞU ŞEKİLDE VE BEN MUHASEBE KAYDINI SÖYLE YAPIYORUM

İŞİN BEDELİ : 700,00 MUHASEBE KAYDI
KDV.Sİ%18 126,00 120 ALICILAR HES. 742,00
TOPLAM : 826,00 600 YURT İÇİ SATIŞLAR : 700,00
2/3 KDV.TEVKİFATI 84.00 391 HES.KDV. : 42,00
ÖDENEN NET TUTAR : 742,00


KDV BEY.KISMI TEV.UYGULANAN İŞLEMLER BÖLÜMÜNE YAZIYORUM RAKAMLARI
DİĞER İADE HAKKI DOĞ.İŞLEMLER BÖLÜMÜNE İADEYE KONU OLAN KDV.Yİ SIFIR YAZIYORUM.
BİZ VERGİ DAİRESİNDE İADE TALEP ETMİYORUZ. BİZİM ADIMIZA KESİLEN 84,00 YTL KDV'Yİ İNDİRİLECEK KDV (191) NOLU HES.YAZABİLİRMİYİZ.
EĞER YAZILACAK SA BUNUN MUHASEBE KAYDI NASIL OLACAKTIR. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM .TEŞEKKÜRLER HAYIRLI İŞLER HEPİNİZE
 
Ynt: temizlik hizmetlerinde kdv tevkifatı hakkında

merhaba,yapılan kayıtlar doğru bence.yanlız tevkif edilen kdv'yi yani 84YTL'yi 191'e koyup indirmesi mümkün değil.ben böyle durumuna rastlamadım.ama ilgili ayda kdv devriniz müsaitse ve tevkifatlı işlemlerden dolayı bir kdv iade alacağı doğmuşsa bunun iadesini isteyebilirsiniz.bir kaç evrakla (ilgili ay 191 muavini,kesilen faturalar fotokopisi ve dilekçe ile beraber...alış yapılan firmaların alt incelemeri yapılmalı.) ve teminat mektubu ile mahsup ve iade şeklinde tevkif edilen kdv'yi iade alabilirsiniz.91-95 seri nolu kdv tebliğleri bu konular hakkında yayınlanmıştır.
 
Ynt: temizlik hizmetlerinde kdv tevkifatı hakkında

STAJYER 34 BİLGİLER İÇİN TŞK.LER.
EĞER MÜSADE EDERSEN
ben şunu açıklamak istiyorum
K.D.V.K. 96 NOLU TEBLİĞİNDE ŞÖYLE BİR AÇIKLAMA VAR

BUNU SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM.İADE HAKKI DOGURAN İŞLEMLERİ BULUNAN MÜKELELFLERİN BU İŞLEMLERİ DOLAYISIYLA YÜKLENDİKLERİ VERGİLERİ NAKDEN VEYA MAHSUBEN İADE OLARAK TALEP ETMEK YERİNE İNİDİRM YOLUYLA GİDERME TERCİHİNDE BULUNMALARI MÜMKÜNDÜR.
KDV BEYANNAMESİNİN 8 VE 9 NUMARALI TABLOLARINDA BEYAN EDİLECEK TABLOLARIN YÜKLENİLEN KDV VEYA İADE KONU OLAN KDV SÜTÜUNUNA (O) SIFIR YAZILACAKTIR. DENİLİYOR
BU KONU HAKKINDA YORUMLARINIZ
 
Ynt: temizlik hizmetlerinde kdv tevkifatı hakkında

benim anladığım ve uyguladığımız iade hakkı doğuran işlemlerde firma dilerse iade alabilir isterse indirim yoluyla giderebilir.iade istenen durumlarda devir kdv tevkif edilen kdv'den fazla olursa iade miktarı tam eksiksiz alınabilir.devir kdv tevkif edilen kdv'den az ise;devir kdv kadar iade istenebilir. iade istendiği ayda iade miktarı kadar devir kdv de düşer. yani firma iade hakkını indirim yoluyla kullanmamış iade istemiş. burda indirim yoluyla giderme demekle iade istenebilir kdv'yi 191'e ilave koyabilirsin demeyi kasdetmiyor. umarım yardımcı olmuşumdur.bu konular 1-2 cümle ile anlatılmaz.geniş konular..sadece ihracaatlarda sanırım miktar az olursa vergi dairesi iade hakkını indirim yoluyla giderleştirmeye musaade veriyor...
 
Ynt: Temizlik Hizmetlerinde Kdv Tevkifatı Hakkında

Stopaj konusu KDV’nin devreden KDV olarak kaydedilmesinin uygun olmayacağını düşünüyorum..

İade veya Mahsuben olarak değerlendirilmeli..

Kolay gele..
 
Ynt: Temizlik Hizmetlerinde Kdv Tevkifatı Hakkında

Tevkifat müessesesinde iade uygulaması şöyle olmaktadır.

Tevkifatlı bir hizmet satmak için yüklenmiş olduğunuz KDV ler indirim konusu yapılmaktadır.

Diğer tarafta tevkifatlı faturada yer alan beyan edilecek KDV beyannameye dahil edilir. Buraya kadar zaten aşikar.

Eğer, söz konusu KDV beyannamesinde devreden KDV mevcut ise, tevkifatlı faturada yer alan tevkifat tutarına kadar olan kısmı eğer isterseniz iade alabilirsiniz. Bunun için satış faturasında yeralan tevkifat tutarını indirilecek KDV olarak kayıt etmek mümkün değildir. Eğer iade alırsanız devreden KDV yi düşürmeniz gerekmektedir.

Kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst