Ynt: Temmuz 2009' da Gireceğiniz SMMM Yeterlilik Sınavları
merhabalar dün Ankara odasında toplantı vardı.
Başkan Türkiye genelinde 5500 kişi gireceğini söyledi. Sadece Ankara için mart sınavına göre ortalamalarda çok az bir oynama var dediler 200 300 gibi.
mesela mart döneminde Ankara odasına 272 smmm katılmış. bu iyi bir rakammış
ben mart sınavından önceki verilen rakamlarıda hatırlıyorum mesela martta denetime 1200 kişi girmişti şimdide bu rakam aynı ortalamalarda. mart sınavı kolay olsada insanlar bunu ön görememiş olduklarından marta girmeyen yada yeterli olarak çalışamayıp geçemeyenlerde olduğundan, sistemde başı çekenler temizlik yapma gibi bir girişimde bulunmuş olsa bile öze bakacak olursak ki rakamsal ortalamalarla belli çok fazla bişi değişmemiş. Bu nedenle çalışan emek veren kendine güvenen her halukarda verecektir. sınavımızda şans faktörüne pek inanmıyorum. sistemin nasıl politika uyguladığının önemi yok her meslek mensubu adayı işimizde kullanacağımız kaçınılmaz olan konuları bilmek zorunda. ve soruların bu temele dayandığına inanıyorum. örneğin toplantıda hocalarında bahsettiği gibi vergide kayıt nizamı sorusu, herkes hergün çeşitli programlarda kayıt yapıyor ,yoksa programmı kayıt yapıyor o ölçülmek istenmiş koskoca bir okyanus olan vergi kanunun içinden kıytırık bir soru. veya uygulamada hep karşılaştığımız indirilemiyecek kdv, denetimde alakasız gibi gözüken makina montajı gidermi maliyetmi, v.b. bu soruları bir smmm tabikide cevaplamalı ve kolay gelmeli. birbirimizin gözünü korkutmayalım. rahat olup kendimize güvenerek arkamıza yaslanalım derim.