Temmuz 2009 Maliyet Cevap Anketi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 3M_FS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevabı kaç buldunuz

• 1. Top.Mal. 645 BR.Mal. 32,25

Kullanılan: 0 0.0%
  • 1- Top.mal. 620 BR.Mal. 31

• 2. P-40.000 I-32000

• 2. A TOP. 500000 B TOP. 40000

• Diğer sonuçlar

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: Temmuz 2009 Maliyet Cevap Anketi

burada merak ettiğim şey şu;

1. soruda aslında 6 farklı bilgi isteniyor. Burada önemli olan bu 6 bilginin puanının nasıl dağıtılacağı. Ama bundan da önemlisi, istenen bu 6 farklı bilginin rakamsal olarak doğruluğu, istenen ilk bilgiye bağlı.

şöyle ki;

sırasıyla istenenler:

1) toplam maliyet
2) birim maliyet
3) satılan mamul maliyeti
4) brüt satış karı
5) kapasite sapması tutarı
6) dönem sonu mamul tutarı

şimdi sorum şu;

eğer siz dikkatsizlikle küçük bir hata bile yapıp toplam maliyeti farklı bulduğunuzda, diğer istenen tüm 5 bilgiyi de otomatikman farklı bulmuş olacaksınız. dolayısıyla 2. ile 6. sıralar arasında istenen tüm bilgileri doğru yolla hesaplamanıza rağmen, sırf toplam maliyetiniz farklı diye yanlış rakamlara ulaşacaksınız. Oysa bence hesaplama mantığınız doğru ise 2. ile 6. sıralar arasında istenenlerden tam puan almanız lazım, sadece 1.sinden puanınızın kırılması gerekiyor. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?

İlk girişin verdiği heyecan yada şaşkınlık bilmiyorum ama demek ki görecekmişiz.Maliyet konusunda kendime gerçekten aşırı güveniyordum ve 4 ay önce kurs bilgileriyle sınava girdim.Ne olduysa oldu saksı durdu.İlk dağıtımı yaptım onda bile ne kadar düşündüm.1.soruya şöyle bi baktım kapasite oranını filan buldum tırtık mırtık hiç uğraşmadım bile.Nasıl olsa aralıkta sakin kafayla veririm umuduyla hemen terkettim salonu.Metrobüsle dönerken otobüste 2.soruyu çözdüm ama wallahi hiç üzülmedim.Kalsında maliyet kalsın.Denetim ve vergiden geçeyim diğerlerinin hepsi kalsın.Analizdende geçsem fena olmaz hani :).Arkadaşlar hiç takmayın,Özellikle de ilk girenler.Önemli olan deneyimdi ve bir kaç dersi vermekti.Aralıkta rahat kafayla gireceğiz inşallah.En kötü 3 tane geliyor 1 tanesini süprize bıraktım ondan 3 diyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin.

yeterlilik ' Alıntı:
İlk girişin verdiği heyecan yada şaşkınlık bilmiyorum ama demek ki görecekmişiz.Maliyet konusunda kendime gerçekten aşırı güveniyordum ve 4 ay önce kurs bilgileriyle sınava girdim.Ne olduysa oldu saksı durdu.İlk dağıtımı yaptım onda bile ne kadar düşündüm.1.soruya şöyle bi baktım kapasite oranını filan buldum tırtık mırtık hiç uğraşmadım bile.Nasıl olsa aralıkta sakin kafayla veririm umuduyla hemen terkettim salonu.Metrobüsle dönerken otobüste 2.soruyu çözdüm ama wallahi hiç üzülmedim.Kalsında maliyet kalsın.Denetim ve vergiden geçeyim diğerlerinin hepsi kalsın.Analizdende geçsem fena olmaz hani :).Arkadaşlar hiç takmayın,Özellikle de ilk girenler.Önemli olan deneyimdi ve bir kaç dersi vermekti.Aralıkta rahat kafayla gireceğiz inşallah.En kötü 3 tane geliyor 1 tanesini süprize bıraktım ondan 3 diyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin.

Evet ilk sınav stresi çok kötü bişey. Soruları bile yarım okudum hep. Bu yüzden meslekten ve vergiden geçebilecek durumda olmama rağmen kalıyorum büyük ihtimal. Ve Analiz hiç bişeye yanmıyorum ona yandığım kadar. Umarım ondan geçerim. Geçersem hepinize yemek ısmarlarım ;D Eee forum nasılsa atış serbest :)

Ama ben bu işin ikincide biteceğine inanıyorum. Allah'ın izniyle aralıkta bitecek. Dediğin gibi Allah herkesin gönlüne göre versin.