Temmuz 2011 Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan STAJYER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2011 Finansal Muhasebe

Arkadaşlar acil cevaba ihtiyacım var mart 2011 finansal muhasebe dönemimden bu soru 8.soru

1 haziran 2010 da ihraç tarihi 1 nisan 2010 ve nominal bedeli 1000 tl olan 36 ay vadeli %20 kupon faizli vade sonunda ödemeli tahvillerden 300 adedi 305000 tlye
bankadan ödeme yapılarak satın alınmıştır

cevap da bu

111 295000
136 10000
102 305000

ben bu soruyu sınavda yapamamıştım..ayrıntılı anlatacak var mı??

efekoylu ' Alıntı:
doğru ama son dönem odanın kursunda hoca 9000 olarak hesaplamamış direk 2 ye bölüp 180 12000 280 12000 olarak kayıt yapmış

iyi güzel diyorsunuz da hoca bunu neye göre ikiye bölüp 12.000 demiş ?

nevermind ' Alıntı:
Arkadaşlar acil cevaba ihtiyacım var mart 2011 finansal muhasebe dönemimden bu soru 8.soru

1 haziran 2010 da ihraç tarihi 1 nisan 2010 ve nominal bedeli 1000 tl olan 36 ay vadeli %20 kupon faizli vade sonunda ödemeli tahvillerden 300 adedi 305000 tlye
bankadan ödeme yapılarak satın alınmıştır

cevap da bu

111 295000
136 10000
102 305000

ben bu soruyu sınavda yapamamıştım..ayrıntılı anlatacak var mı??

136 hesap neden kullanılıyor bunu bende çok araştırdım zannımca ihraç tarihi nisan ayı ve alım tarihi haziran ayı aradaki fark 2 ay olarak düşünürsek ve nominal bedeli 1000 tl olup 300 adet alış normal şartlarda 300.000 olması gerekirken 305.000e alınmış olup aradaki fark 5.000 tl 2 aylık fark 10.000 tl bu aradaki fark tutarı ticari olmadığı gibi özel kesim tahvile de 2 aylık süreden dolayı ilave olamadığından 136 hesap uygun görülmüş diye düşünüyorum

Kolaydı. Motor gibi yazı yazmama rağmen ucu ucuna yetişti. Sozelleri tek cümleyle geçiştirdim. Bilanço mu? Tabi ki yine tutturamadik? Bilanço tutucagina sayısal Loto tutsun. T ler yine yetmedi.
Son soz:50 olsun bizim olsun

evet muhasebe kolaydı ama ben çok komik hatalr yaptım yevmiye kayıtlarında bildiğim kadarıyla 3 yada 4 tane var:( ucu ucuna yetiştirdim kii kapanış bilançosundan bazılarını yazmamış olabilirim bile:( zaman yettiği kadar artık..sözelleri bende bi cümle yazdım umarım puan verir.bilançolar tutmadı tabikide:)ya sınav çıkışı bi kaç kişiyle konuştum bazıları zarar bazıları kar bulmuş..gerçi bende kar buldum siz neler yaptınız kar mı zarar mı buldunuz??

tealight ' Alıntı:
evet muhasebe kolaydı ama ben çok komik hatalr yaptım yevmiye kayıtlarında bildiğim kadarıyla 3 yada 4 tane var:( ucu ucuna yetiştirdim kii kapanış bilançosundan bazılarını yazmamış olabilirim bile:( zaman yettiği kadar artık..sözelleri bende bi cümle yazdım umarım puan verir.bilançolar tutmadı tabikide:)ya sınav çıkışı bi kaç kişiyle konuştum bazıları zarar bazıları kar bulmuş..gerçi bende kar buldum siz neler yaptınız kar mı zarar mı buldunuz??

bende de kar çıktı.

Sınavda kağıdın yetmemesi ve yeni kağıdında verilemeyeceği ile ilgili yaklaşık 10 dakikalık bir tartışma yaşandı.Konsantrasyonun çok önemli olduğunu düşünürsek ciddi bir zaman ve moral kaybı oldu tabii.Ben açılış kaydını yevmiyeleri ve defteri kebirleri yaptım.Sonucu kar buldum ama deha nın yayınladığı sonuca baktım az önce benim bulduğum rakam farklı.Moralim çok bozuk :P Yevmiyelerde 2 - 3 yanlışım çıkabilir.Kapanış kaydına kağıdım yetmedi.Sözelden sanırım 1 i 10 puan getirir.Arkadaşlar kaç puan gelebilir ki bu durumda.................??????Gelir tablosu ve bilançoya dokunamadım bile.. :(..

umarım açılış kaydından sonra 590 borç 570 alacak ve reeskont gelir ve gidlerlerini bu senenin karına atmışsınızdır en çok puan getirecek durumlar bence bunlar

darkspell ' Alıntı:
umarım açılış kaydından sonra 590 borç 570 alacak ve reeskont gelir ve gidlerlerini bu senenin karına atmışsınızdır en çok puan getirecek durumlar bence bunlar
ayrıca 190 ı 191 e de taşımak lazımdı.

öncelikle hepimize geçmiş olsun sınava gelince açıkcası aşırı soru kalabalığı vardı 3 kez mal alıp en az 3 kere mal satılması bence gereksizdi bana göre gereksizdi tabi

vadeli çek demiş kafam allak bullak oldu önce vadeli dediği için senet yaptım sonraki madde de vadeli çekler tahsile verilmiş denildi gittim sildim alınan çeklere çevirdim bilemiyorum kararsız kaldım hangisi doğru

590 ı 570 e aktarmak önemliydi bencede

kapanış kaydım tutmadı uyuz oldum kağıt malesef yetmedi bu sefer devamını sözel kısma taşıdım ama düzeni bozuldu tabi kağıdın...sözwl kısımda yer kalmadı ve sözel sorularıda yapmadım

ayrıca ben dönem zararı buldum

araç satışına gelince yenileme amaçlı demiş kar çıkmadığı için 689 hesaba attım

tatsız bir sınavdı hatırladığım bunlar pek umudum yok

Anlamadığım sınavın yaklaşık 1 buçuk saatinden sonra sınavda kağıdım yetmedi diye figan edenlerdi.Yani açılış kaydı bile ortalama 20 dk sürerken(defteri kebire aktarmasıyla beraber)bu arkadaşların nasıl hemen daha başlarda bu kadar sorunun içinde yetmedi kağıt diyecek kadar hepsini çözmeleriydi.Yani bu nasıl bir sürat?Hele kızın biri kapanış kaydıma yer kalmadı dedi.Her zamanki gibi tuhaflıkları olan bir sınavdı.Kapanış kaydının olmaması kaç puan kırdırır ki arkadaşlar?

arkadaşlar siz tabloları boş verin yömiye kayıtlarınız doğruysa sorun yok ben önceki dönemde yövmiye kayıtlarını yaptım birde gelir tablosunu başka hiç birşey yapmadım aldığım not 75 varın gerisini siz düşünün
bilanço yok t ler yok kapanış kaydı yok yok ki yok ama not 75

arkadaşlar galiba sınavda kağıt yetmedi diye veryansın yapan kişi benim,benden bahsediyorsunuz heral.ama öyle!ek kağıt vardır diye rahatça kullanmıştım kağıdı şaşırdım doğrusu zor anlar yaşadım ve çaesizlikten sözel kısmı kullandım tüm kapatmalar için.inşaallah kabul eder hoca.birde defteri kebirim yarım kaldı fakatdiğer önceki sınavla farkı bu sınavda yevmiye ile defteri kebire 60 puan ayırmış hoca birde reeskontlar ile 190 devreden kdv yi unutmuşum.gelir tablosunu yaptım.buna göre kaç alırım bilemiyorum artık..

Muhasebe çok kolaydı tek ders ve bu iş bitti :) arkadaşlar benim dönem net karı 16.290 TL çıktı.açılış işlemlerinde reeskontları kapatmanız gerekiyor ve dönem net karını geçmiş yıllar karına atmanız gerekiyor.

nazrana ' Alıntı:
arkadaşlar galiba sınavda kağıt yetmedi diye veryansın yapan kişi benim,benden bahsediyorsunuz heral.ama öyle!ek kağıt vardır diye rahatça kullanmıştım kağıdı şaşırdım doğrusu zor anlar yaşadım ve çaesizlikten sözel kısmı kullandım tüm kapatmalar için.inşaallah kabul eder hoca.birde defteri kebirim yarım kaldı fakatdiğer önceki sınavla farkı bu sınavda yevmiye ile defteri kebire 60 puan ayırmış hoca birde reeskontlar ile 190 devreden kdv yi unutmuşum.gelir tablosunu yaptım.buna göre kaç alırım bilemiyorum artık..

sınava ankara da girenlerdenim kağıtı yetmeyenlerin sözel kısıma devam etmelerini sınav görevlileri uyardı zaten bu yüzden sorun teşkil edeceğini sanmıyorum

DOĞAN545 ' Alıntı:
arkadaşlar siz tabloları boş verin yömiye kayıtlarınız doğruysa sorun yok ben önceki dönemde yövmiye kayıtlarını yaptım birde gelir tablosunu başka hiç birşey yapmadım aldığım not 75 varın gerisini siz düşünün

2011 mart sınavını hazırlayan hoca ile bu sınavı hazırlayan hoca arasında dağlar kadar fark var.En basit fark kdv oranı %20, sözel sorular vardı bence iki sınav birbirinden farklı hoca

DOĞAN545 ' Alıntı:
Arkadaşım,malesef bu dönem 2 tanede 10 ardan 20 puanlık sözel soru sordular.Dolayısıyla kayıtlarda yevmiye+defteri kebir+açılışı+kapanışı hepsini doğru yapsan 60 puan.malesef ben kapanışı yapmadım.
açılış+yevmiye+defteri kebiri yaptım.son anda sanırım işlem hatasından dolayı karım 7.000 küsurlu bir sonuç çıktı.Ama daha önce geçen arkadaşlardan öğrendiğim,rakamsal sonuca bakmıyorlarmış bile değerlendirirken.Sadece karsa kar,zararsa zararı bulmak önemliymiş.Çünkü sınavda sonucu birebir tutturabilen çok az kişi varmış.Yani 3 saatlik uykuyla sınava girdim.Ancak o kadar oldu işte :P

Arkadaşlar yevmiye maddeleri kaçar puan üzerinden değerlendiriliyor bilen var mı?Her soru eşit puan mı acaba??

bilmiyorum ki bende merak ediyorum açıkçası.puanlama nasıl yapılacak ki ama kafayı karıştıran taraf yevmiye ve defteri kebire 60 puan denmesi

Bir sitede şöyle bir bilgi buldum arkadaşlar
-Muhasebe: Genel muhasebe problemleri (Ercan beyazıtlı - tesmer başkanı)
Finansal Muhasebe sorularında her madde eşit puandır. Düşünüldüğü gibi gelir tablosunu hazırlamayan yada bilançosu tutmayan kazamaz diye bişey söz konusu değil. Bunları yapmazsak en fazla 35 puan(temmuz 2011 sınavı 20 puan) kaybederiz. Yetişmezse bittim öldüm dememeliyiz o yüzden. Önemli olan maddeleri doğru yapmak.