Temmuz 2012 Sınavında Başarılı Olup Perşembe Günü Odadan Aranan Kişiler-Kısa Yorum

Teşekkürler paylaşımlar için benimde methodum kaynakalrım aşağı yukarı benzer sizlerinkiyle.
denetim : deha
meslek: kanun
analiz: herhangi bir kitap yorumlar için geçmiş yıl soruları
hukuk: geçmiş yıl soruları
vergi: ozan bingöl
maliyet: kurs
finansal : kurs

şeklinde planladım 3 dersi bitiridim bile özet çıkarararak çalışıyorum her başlığı özetliyorum kitapta okuduktan sonra
en sonda 707 soru cevap yapıcam
2013 temmuzda giricem sınava.

Arkadaşlar ben de ilk girişte 7/7 yaptım. kursa da gittim gece gündüz de çalıştım, evet hem iş hem kurs çok yorucu ama insanı disipline etmesi için faydası olacağını düşünüyorum.

Burada diğer arkadaşların da başına gelmiş analizle ilgili sonuçlar gerçekten enteresan. 70-80 diye beklediğim kağıt 52 olmuş :) vergiden kesin kalıcam derken 60 la geçmişim. finansal muhasebede açılış kaydı yapmamama ve kayıtlarımın çoğu doğru olmasına rağmen sonuç 51.. şükür geçtik ama beklenenle sonuçlar gerçekten orantılı diil..
kazanan herkesi tebrik ederim, kazanamayan arkadaşlara da başarılar şimdiden..

slm arkadaşlar...
ilk girişim dersaneye gitmedim. dehanın kitaplarından ve dehanın notları ile çalıştım. 7 / 5 yapmışım. analiz 42 ve vergi 40 ile kaldım.

analiz ve vergi için kaynak ve strateji ne olmalı sizce. ne yapmalıyım aralığa kadar.

teşekkürler

not: Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. aralık sınavını bekleyecek arkadaşlara başarılar diliyorum. smmm olmaya bir adım kalmıştır umarım :)

hayır aramadılar...senin paylaştığın sonuçlardan sonra girip kendim teostan öğrendim...Denizli odasına bağlayım kimseyide ramadılar duymadım yani ben şahsen....
işte bu yüzden şaşırtıyorlaar.
olsun. kurtulda bu dertten aramasınlar. zaten bende yücel beye kırıldım. insan bir arar , bu defa olmadı der.hadi bakalım aralıkta gel der. değil mi?
o kadar telefon elimde gezdim::)))
şin şakası tabi....:))i
çok iyi olmuş tebrikler

Arkadaşlar iki sayfa durmadan yorum katarak dolu dolu yazı yazdığım(ki bankalarla her kredide konuşuruz mizan hakkında iyi kötü okurum mizanı bilançoyu) analizden yüksek beklerken nasıl 21 alabilirim inanılır gibi değil.Kesin itiraz etmem lazım.Canım vergi hukukçusu bana 50 vermeseydi niye verdi demezdim çünkü orta şekerli geçti 40 verse saygı duyardım demek adam anlamış benim 10 yılı aşkındır muhasebe tecrübem olduğunu ve yorumumu anlatımımı anlamış olmalı ki yorumunu kullanarak 50 vermişken analizci neden ve nasıl 21 verebilir...İtiraz itiraz itiraz...En yüksek derecede itirazım var...

maliyettn 1.soru yaptım. 50puan değeri zaten.
20 geldi. itiraz etsem . sonuç çok değişmez sanırm. ancak itiraz ettik diy e a aralık sınavında sorun yaşamam inşallah

formda diğer yerlerdede yazdım belki okuyan arkadaşlar olmuştur yanlış anlaşılmasın ben o kursun sözel dersler üzerinde pek etkisi olduğunu sanmıyorum hatta kaynaklarından bazılarıda (hepsi değil) çok yetersiz. ama sayısal derslerde finansal ve analiz ve maliyette iyi olduğunu duydum. finansal için kurs gerekmez. hatta analiz içinde gerekli değil geçmiş yıl sorularında aynı tarz sorulara bir sürü yorum cevapları var anahtar onlarda. (fakat analizden herkes şikayetçi çok not kırmış) . maliyet için gidilebilir kanatindeyim. vergiden açıp gelir idaresinin sitesinden (kv-gv ve kdv maddeleri) hergün 5 tanesini ezberlesen artı yazarak çalışsan 60 alırsın.. meslek zaten belli 3568.sayılı kanun ezbere bilinecek. temel hukuktan belli başlı kalıplaşmış şeyleri çevirip çevirip defalarca sormuş geçmiş yıl soruları olabilir.

ben anladım analizcinin metodunu adam takıntılı istediği cevapları istediği formatta yazmanızı istiyor. mesela 3. sorumuydu orda sektör standartları vermiş cari likitide gibi oranları bulup yorumlayın demiş. burda cari oranı bulup karşısına kısaca yorum yazacan. önce formülleri bulup alt alta dizip toplu yorum yapan çok oldu göz ucuyla baktım kağıtları verirken. cari oran xx ve karşısına yorum ve sektör yorumu bunu istiyor sanırım adam..yatay analiz sorusunuda tüm hesaplar yorumlanmaz önemli kalemler yorumlanır (mesela brüt satış karı, faliyet karı gibi) içersinde çok etkili değişen kalemleri yorumlamak kağıdın kolay okunmasını sağlar. bence adamın kafasındaki cevapların şeklini ve yazma tarzını anlamak lazım. geçmiş yıl soruları yayınlanınca bu dersten 80 bekleyip 20 alanlar dikkat etsinler ve dediğim gibi cevap metodları üzerinde çalışsınlar.. insanlar sınavda sanki hayat hikayerini yazıyorlar 2 kağıt 3 kağıda çıkanlar gördüm önce sade ve anlaşılır kısa yorumlar yapmayı çözmek gerekir kanatindeyim çünkü adam biraz takıntılı 100 alcam diyorsun 30 veriyor..

ben anladım analizcinin metodunu adam takıntılı istediği cevapları istediği formatta yazmanızı istiyor. mesela 3. sorumuydu orda sektör standartları vermiş cari likitide gibi oranları bulup yorumlayın demiş. burda cari oranı bulup karşısına kısaca yorum yazacan. önce formülleri bulup alt alta dizip toplu yorum yapan çok oldu göz ucuyla baktım kağıtları verirken. cari oran xx ve karşısına yorum ve sektör yorumu bunu istiyor sanırım adam..yatay analiz sorusunuda tüm hesaplar yorumlanmaz önemli kalemler yorumlanır (mesela brüt satış karı, faliyet karı gibi) içersinde çok etkili değişen kalemleri yorumlamak kağıdın kolay okunmasını sağlar. bence adamın kafasındaki cevapların şeklini ve yazma tarzını anlamak lazım. geçmiş yıl soruları yayınlanınca bu dersten 80 bekleyip 20 alanlar dikkat etsinler ve dediğim gibi cevap metodları üzerinde çalışsınlar.. insanlar sınavda sanki hayat hikayerini yazıyorlar 2 kağıt 3 kağıda çıkanlar gördüm önce sade ve anlaşılır kısa yorumlar yapmayı çözmek gerekir kanatindeyim çünkü adam biraz takıntılı 100 alcam diyorsun 30 veriyor..
katılıyorum size
Analizde çok dikkatli olmak gerek

Arkadaşlar kazananlara hayırlı olsun. Asmmmo'na bugün gittim toplam maliyet 2.950 TL kazananlara ayrıca geçmişde olsun....

arkadaşlar iki sayfa durmadan yorum katarak dolu dolu yazı yazdığım(ki bankalarla her kredide konuşuruz mizan hakkında iyi kötü okurum mizanı bilançoyu) analizden yüksek beklerken nasıl 21 alabilirim inanılır gibi değil.kesin itiraz etmem lazım.canım vergi hukukçusu bana 50 vermeseydi niye verdi demezdim çünkü orta şekerli geçti 40 verse saygı duyardım demek adam anlamış benim 10 yılı aşkındır muhasebe tecrübem olduğunu ve yorumumu anlatımımı anlamış olmalı ki yorumunu kullanarak 50 vermişken analizci neden ve nasıl 21 verebilir...itiraz itiraz itiraz...en yüksek derecede itirazım var...

arkadaslar sınavları okuyanlar sınavı hazırlayan hocalar değilki. Bildiğim kadarıyla türmob da okunuyor. Bu işin çok tecrübeyle alakası olduğunu sanmıyorum .

Analiz sorularını kim hazırlıyor kim okuyor bilmem de fena halde insanların emeklerini heba ediyorlar. Benim tek ders analiz kaldı bir de 67 almak zorundayım. Ve iki sınavdır en güvendiğim dersten 35 ve 41 gibi verdiğim kağıda küfür mahiyetinde notlar geldi. Mart sınavında itirazdan sonuç alamamıştım şimdi itiraz etsem 50 verseler de ortalama sebebi ile yeterli değil. Hadi verdiler diyelim itirazlar çok geç açıklanıyor ben hangi derse başvurup hangisine çalışayım. Analizcinin böyle bir tutum içinde olması analize ne kadar hakim olduğumu ve kendime güvendiğimi düşünsemde güvenimi sarstı ve baskı yarattı üzerimde moral resmen sıfır ortalama sorunum olursa not yükseltmek için analizi seçerim diyordum hale bak yaaaa:-((((

Arkadaşlar komisyondaki hoca nın ismini bulup varsa kitabını almak çok önemli.. Nerden bulucaz bu hocayı diyebilirsiniz.. O zaman son iki dönemin analizde yayımlanan cevaplarını hatip edip ona göre bir yol çizilebilir diye düşünüyorum..Biraz da dersanelerin farkı burda çıkıyor aslında...

Analiz dersinden geçen dönemde çok büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Nedense hemen hemen herkes 90 puanlık kağıt vermiş fakat 30-40 puan alabilmişti. İsyan ediyorlardı.
Bir derste hoca ile paylaştılar. Hatta isyan düzeyindeydi tepkileri. Hocamız da çok güzel açıklamıştı. Bu iş yorum işidir. Yorumunuzu da çok dikkatli yapmalısınız.
Örneğin, siz bir şirkete ortak olacaksınız, veyahut bankasınız müşteriye kredi vereceksiniz, bu kararlarınızı yapılan yoruma istinaden alacaksınız diyordu.
Yani ufacık bir yorum hatası sizi yanlış kararlara yönlendirecektir. Bu durumun ne kadar önemli olduğunu şimdi anlıyor musunuz?
Soruları yapmış olabilirsiniz, yorumlamış olabilirsiniz fakat keskin cümleler kurmayın diyordu. Örneğin firmanın cari oranı 1'in altındaysa bu firma çok zor durumdadır yazmayın, firmanın bulunduğu sektör bilgilerini görmeden, ortalama cari oranları bilmeden böyle bir cümle kurmayın diyordu. Sanıyorum, çoğunluk bu hataya düştü.
Yani belli kıstaslara göre keskin cümleler kuruldu. Analizde önemli olan bu konuya hakim olduğumuzu sınav kağıdını okuyan hocaya anlatabilmek.
Yani ben bu işi biliyorum diyebilmek. Sizlere tavsiyem bir dahaki sınavda bu şekilde yöntem uygulayın. asla net ifadeler kurmayın. Olabilir diyin, sektör bilgileri gerekli deyin.
Yorumladığınız hesap kalemleri hakkında bilgiler vererek ilişkili hesaplarla destekleyin.
Bir de, lütfen isyan etmeyi bırakıp, ders çalışmaya başlayın. Zaman sınırlı. Hepinize başarılar diliyorum.
Bu arada ben 60 alıp geçtim. İlk seferde.

temmuz sınavında analiz ve meslekten 70 alarak mali müşavirler kervanına bende dahil oldum. marttaki analiz sınavına teorik çalışmıştım. yorumları kafama göre yapmıştım. öyle olmayacağını sonuçlarla öğrenmiş oldum. temmuz sınavına sadece mart sınavının cevaplarındaki düzene göre çalıştım. kompozisyon sınavı gibi giriş gelişme ve sonuç bölümünden oluşan yorum yaptım. sadece 1 kağıt kullandım. 2.kağıda ihtiyaç duymadım. gerçi 10 tane dipnotu sığdırmakta biraz zorlandım. :) kesin yorumlardan sakındım. olabilir,edebilir vs. gibi cümleler kullandım. Analize açıköğretimin mali analiz ve denetim ders kitabından çalıştım. ;)

az önce itirazımı yaptım.
hayırlı uğurlu olsun.
hani geçmem tahminime göre ama , titraz sayısı artrsa tedirginlliğimizi anlamaları için yaptımç hepimize hayırlı olun

öncelikle herkez merhaba,

en çok korktuğum ders vergiydi temmuz sınavında allak bullak oldum yaptığım yorumlar beğenilmiş 70 almışım.

uzun süren zorlu mücadelem sonunda 13 eylül 2012 de telefonuma oda başkanından mesaj geldi (allahım şükürler olsun) ''sevincimden çığlık atamadım''