Temmuz Yeterlilik Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan champell59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
C

champell59

Ziyaretçi
Arkadaşlar,

Temmuz yeterlilik sınavlarının ne zaman açıklanacağı hakkında fikirlerinizi yazarmısınız ?

Ynt: Temmuz Yeterlilik Hk.

Ağustos 20 sinden sorra odalar aramaya başlar.
Bitiren arkadaşları.
Hiç bu kadar hevesli olmamıştım birinin beni araması için.
:D

diyar2 ' Alıntı:
ya bitsinde kurtulalım kimsenin aramasına gerek yok bu güne kadar şakacıktan bile halimizi sormayan çok değerli meslek odası ve oda başkanı varsın bundan sonrada aramasın sanki bitişde aradığında tüm sorunlarımız çözülüyormuş gibi tahminen ağustos sonu açıklanır siye düşünüyorum ramazan ayının da etki olur herhalde çünkü geçen yıl ramazandan dolayı erken açıklanmıştı.
Aramalarının sebebi hal hatır sormak değil ki.
Belgeyi almaya hak kazandınız.
Parayı hazırlayın demek istiyorlar.

sınav sonuçları önce açıklanıyor..
sonra soru-cevap açıklanıyor..

burcu83 ' Alıntı:
denetim iyi
vergi kötü.40-45 arası alıcam diyorum kenidmce.
Kanunu tam metin olarak mı istiyorlar.yoksa bu uşak bu işi biliyor.verelim not.elimiz mi kopar .
şeklinde bir mantık mı.var
hemide çıldırmak üzereyim.
acayip bir bulanıklık var hayatımda. sankide taç takıcaklar belgeyi alsam.
??? ??? ??? ??? ??? ??? :o :o :o

günaydın arkadaşlar...

sınava kendi çapımca iyi hazırlanmışdım. en korktuğum ders maliyet peşine vergiydi. çok şükür vergiyi yaptım gözüyle bakıyorum da maliyet fiyasko... şimdiden kara kara düşünüyorum maliyeti. açıköğretim dersi veren dershanelerle görüşüp ders alacağım. başka yolu yok. maliyet cok karışıkdı...

Ufuk GÜNGÖR ' Alıntı:
burcu83 ' Alıntı:
denetim iyi
vergi kötü.40-45 arası alıcam diyorum kenidmce.
Kanunu tam metin olarak mı istiyorlar.yoksa bu uşak bu işi biliyor.verelim not.elimiz mi kopar .
şeklinde bir mantık mı.var
hemide çıldırmak üzereyim.
acayip bir bulanıklık var hayatımda. sankide taç takıcaklar belgeyi alsam.
??? ??? ??? ??? ??? ??? :o :o :o

Vergiden eğer hocalarda değişiklik yoksa tabi; kanun bilip bilmediğine değil işi bilip bilmediğine bakıyorlar.Eğer yazdıklarından bu adamda iş var derlerse kağıdını 50 yapıyorlar :)) Bence gerilme.

vergi hocasının notunun kıt olmadığını söylüyorlar ama gel gör ki 6 dersimi vermeme ragmen vergi dersini 2 sınavda da veremedim,bu hocanın notu galiba bir bana bol değil:)
gerci ilk sınavda vergiyi bilinçli mart sınavına bırakmıştım ama mart sınavında dedikleri gibi notu bol olsaydı geçmiş olmam lazımdı..şimdi bu sınavda 50 yetecek ama acaba verdıgım cevaplar yeterli olacak mı bılmıyorum..yanlız şu var temmuz sınavına çok sayıda kişi girmişti vergiden,listeler fulldu,bu biraz daha toleranslı olmalarını sağlayabilir..

zeyna,sen geçen başka bir başlık altında da vergiden yazdıgın cevapları yazmıştın.o cevaplara göre senin çok rahat geçmen lazım,valla sen geçemezsen,bizim hiç şansımız yok..

zeyna78 ' Alıntı:
10hagi10 ' Alıntı:
zeyna,sen geçen başka bir başlık altında da vergiden yazdıgın cevapları yazmıştın.o cevaplara göre senin çok rahat geçmen lazım,valla sen geçemezsen,bizim hiç şansımız yok..

evet geçersin diyen çok ta benim ümidim çok az açıkçası. notum kıt galiba :D

yok yok rahat ol sen,o cevaplara göre çok rahat gecersin sen,iyi ki kağıtları sen okumuyormuşsun bu arada :D

burcu83 ' Alıntı:
10hagi10 ' Alıntı:
burcu83 ' Alıntı:
ben ne yapıcam acaba merak ediyorum...

senin durumun nedir burcu?

4x4 lük benim durumum :-)

meslek-denetim-hukuk-fin.muhasebe var..
[/quote

nisbeten daha kolay derslerin kalmış,maliyetle vergiyi temizlemişsin,ki en sıkıntılı dersler de bunlardır,3 tane sözel derse aynı anda çalışmak zor olabilir ama zamanını ekonomik kullanırsan bence hepsini temizlersin tek sınavda..

sözel sıkıntım var benim de işte.. çalışamıyorum sözellere.
hayırlısı bakalım bu sınavda da bi kaçı gitmiştir inşallah..

arkadaşlar

Yani akıl vermek gibi algılanmasın sadece yaptığım şeyi paylaşıyorum, sadece tavsiyem; sözel dersleriniz için ilgili, önemli yerleri; hepimizin günlük hayatımızda kullandığımız mp3 playerların kayıt alma özelliğini kullanarak, ilgili yerleri bölüm bölüm okuyup kaydedin. Sonra kayıda aldığınız bu bölümleri her istediğiniz zamanda, istediğiniz yerde dinleyin.
Yatarken uykuya dalmadan , otobüsle, vapurlar giderken... Bir müddet sonra ezber olmadan, konular kafada yer ediyor.

Ben bu şekilde verdim sözel derslerimi. Saatlerce masada oturup kitap kurcalamadım. Sadece dinledim

zeyna78 ' Alıntı:
stajyer35 ' Alıntı:
arkadaşlar

Yani akıl vermek gibi algılanmasın sadece yaptığım şeyi paylaşıyorum, sadece tavsiyem; sözel dersleriniz için ilgili, önemli yerleri; hepimizin günlük hayatımızda kullandığımız mp3 playerların kayıt alma özelliğini kullanarak, ilgili yerleri bölüm bölüm okuyup kaydedin. Sonra kayıda aldığınız bu bölümleri her istediğiniz zamanda, istediğiniz yerde dinleyin.
Yatarken uykuya dalmadan , otobüsle, vapurlar giderken... Bir müddet sonra ezber olmadan, konular kafada yer ediyor.

Ben bu şekilde verdim sözel derslerimi. Saatlerce masada oturup kitap kurcalamadım. Sadece dinledim

ben bunu vergi hukuk meslek ve denetim için yaptım da dinlemeye vakit kaldığı söylenemez :-D

:D sonuçta ders çalışmaya başlanıldığındada okumaya fırsat bulunmuyodu, sıkıcı geliyodu...

stajyer35 ' Alıntı:
zeyna78 ' Alıntı:
stajyer35 ' Alıntı:
arkadaşlar

ben bunu vergi hukuk meslek ve denetim için yaptım da dinlemeye vakit kaldığı söylenemez :-D

:D sonuçta ders çalışmaya başlanıldığındada okumaya fırsat bulunmuyodu, sıkıcı geliyodu...

[/quote

senin ki biraz fantastik bir yöntem olmuş :) ben sözel dersleri,tesmer'in özet notlarıyla verdim,denetim için tesmer'in kursundan verdikleri kitaba baktım,o kitaba çalışmakla 90 almıştım,80 sayfa bişeydi..vergi ise tamamen şans,ilk sınavda da verebilirsin,son sınava da kalabilir,neyse inş.hepimiz veririz kalan derslerimizi..