tesmeri kınıyorum...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emari

Katkı Sunan Üye
evet arkadaşlar.tesmeri kınıyorum. Böyle bir sınav sistemi hiçbir yerde yoktur.Tesmer artık bu işi götüremez hale gelmiştir. 70-80 gün sonra sonuçları açıklanan başka bir sınav yoktur. Şurda mart sınavına 45 gün kaldı hala sonuçlar belli değil. Görüştüğüm pek çok arkadaş "acaba şu dersi verdim mi acaba bu ders nasıl gelir çalışayım mı çalışmayayım mı "tereddütü içindeler. Çoğumuz bürolarda çalışıyoruz. Akşamları eve nasıl bir halde gittiğimiz malum. Artık bu iş bana birazda rant meselesi gibi gelmeye başladı. Düşünsenize kasım sınavından mart sınavına 5.000 kişiyi öteleseler bir hesap yapın 5.000 kişi x 65 tl (tek ders ücreti) = 325.000,00 TL. nasıl para ama. ki mart sınavında ilk defa katılacaklar hariç. Evet tesmer artık tıkanma boğulma noktasına gelmiştir. Tesmer bir an önce bu işi rant meselesi olmaktan çıkarıp kendisine çeki düzen vermelidir. Saygılarımla...

Ynt: tesmeri kınıyorum...

yazınızı okuyunca dayanamadım yüksek sesle söylüyorum hatta bağırıyorum yeter artık bu kadar strese sokulmaz ki insan yaaa açıklayın şu sonuçları

tamam arkadaşlar kızmayın açıklıyacam ne barıyosunuz bacak kadar çocuğa. ;D

diğer sayfayı da kapadılar yani hemen.ne var sanki.tekpisini dile getiriyor insanlar.

"meslek mevzuatında sınav sonuçlarının açıklanması için en fazla 60 gün öngörülmektedir" gibi bir konu hatırlıyorum..emin değilim..

bu kadar da olmaz yaww. marttaki sınava 10 gün kalamı açıklama zahmetinde bulunacaklar acaba.

yanlış hatırlamıyorsam... 2 ösymden, 2 türmobdan,2 maliye bakanlığından... 2 bilmem nereden..... falan 7 kişili bir komisyon sınavı hazırlıyor,değerlendiriyor,değerlendiriyor,okuyor vb.......
ey mübarek insanlar günde yarım saat ayırıp 10 kağıt okusanız okusanız:
10 kağıt x 7 kişi x 70 gün = 4900 eder....
zaten 4900 stajer nerde.... hadi olsun da 3000 olsun....

eskiden lisede falan sınav olur, sonra kağıtları değiştirir birbirimize puan verir ve sonucu sınavdan 5 dakka sonra öğrenirdik....

bu işin şakası tabi.... biz de böyle yapalım demiycem... 70 günde bi işi madem bitiremiyorsunuz; kolaylaştırın zaten kolay olan işinizi...test yapın şu sınavları... yada biraz adam yerine koyun da mesleğinizin geleceği olacak insanları; yarım saat bari ayırın günde....

sayın çettin dediğiniz şekilde sınav kağıtlarını okuyan bu 7 kişilik sınav komisyonu değil. onlar gözetmenlerine yardımcılarına okutuyorlar. bence artık bu işi sadece ticari olarak düşünüyor TESMER .

arkadaşlar tesmeri kınayalımda asıl olarak
TÜRMOB VE ODALARI kınayalım.

ardaşlar kınama konusunda size katılıyorum ancak, bugün kınayanlar yarın birgün belgelerini aldıklarında ve birde oda yönetimlerine birde girerse çektikleri sıkıntılarını unuturlar ve bu böyle devam eder.bu sıkıntıları asla yönetimlerde dile getirmezler staj görenlerin sıkıntılarıyla sorunlarıyla asla ilgilenmezler ama aidatları harçları pardon haraçları alırlar zaten başka birşeyede yaramazlar ama dediğim gibi hata belgesini alıp çektiklerini unutanlar köprü misali köprüyü geçene kadar...............

tesmer de sınav komisyonunda kim varsa
hiçbirine hakkımı helal etmiyorum
inşallah kendi çocukları da benim çektiğim sıkıntıları çeker
hiçbirine hakkımı helal etmiyorum

iyide bu mesleği siz seçtiniz, biz seçtik. bu stresi bende çektim. yalnız unutmayın böyle bir sistem başka bi yerde yok diye söyleyen arkadaşlara bir kaç sözüm var. dünyanın kaç bölgesinde hangi konulardan sınava girdiniz ki bu kadar eminsiniz dünyada örneği olmadığından? veya mesleğiniz dışında kaç sınava girdiniz? yazılı sistemi eleştirenlere de bişeyler söylemek istiyorum. kaç tane doktor tanıyorsunuz test usülü kalp cerrahı omuş ve kaç fizik prof. var test usulü quantum fiziği sınavını vermiş? arkadaşar sinirinizi anlıyorum ama siz bu meslekte ünvan sahibi olmak için sınava giriyorsunuz, stajyer olmak için değil.unutmayın. bu arada sınava 45 gün kaldı doğru, ya sınavlar sadece yılda iki ke olsaydı. daha mı iyi olurdu.

saygılar
Blackmoney-SMMM

sayın blackmoney üstad,
elbette girdiğimiz sınavlardan daha zor olan sınavlar vardır. Biz sınavların zorluğundan veya basitliğinden bahsetmiyoruz. Bizim dile getirdiğimiz artık tesmer in bu yükü tek başına yürütemeyeceği ile ilgilidir. sınavlar ın en fazla 60 günde açıklanacağı bir sistem getirilmelidir ki diğer sınavlara gerektiği kadar zaman ayrılabilsin. (not:temmuz sınavında vergiden kalırım diye tüm ağırlığımı vergiye verdim ama sonuçlar açıklanınca geçmişim.tabi bu arada diğer derslere gereken önemi veremedim.bizim dile getirdiğimiz sıkıntılar bunlardır)
Saygılarımla...

ENGİN TAŞDEMİR ' Alıntı:
ardaşlar kınama konusunda size katılıyorum ancak, bugün kınayanlar yarın birgün belgelerini aldıklarında ve birde oda yönetimlerine birde girerse çektikleri sıkıntılarını unuturlar ve bu böyle devam eder.bu sıkıntıları asla yönetimlerde dile getirmezler staj görenlerin sıkıntılarıyla sorunlarıyla asla ilgilenmezler ama aidatları harçları pardon haraçları alırlar zaten başka birşeyede yaramazlar ama dediğim gibi hata belgesini alıp çektiklerini unutanlar köprü misali köprüyü geçene kadar...............

arkadaşım serzenişini çok iyi anlıyorum, ama inanıyorum ki hepsi aynı değildir...

tesmerin söz söyleme gibi bi hakkı olduğunu veya söyleme çabası olduğunu sanmıyorum :(o sadece bekler bekler bekler :( bizide bekletir...hakkımızıda savunmaz...bizide böyle söyletir işte :(adaletsizlik diz boyu...tabikide ticaret başka bişey olduğunu sanmıyorum...ben bildim bileli bi taraf kuzu bi taraf kurt...arada sesi çıkan kuzuların durumunuda siz düşünün artık çıksada faydası yok >:(

bu kadar sınav sonuçlarının geç kalmasının mantıklı bir sebebi var mı acaba?.Üstelendikleri sorumluluğun nasıl farkında olmaz bu insanlar anlamıyorum.yaşı başı kaç bu insanların.her biri belli mevkiye, belli sorumluluğa sahip insanlar. sınavlar neden geç açıklandı.ancak ahrette öğreneceğiz.böyle bir kurum aklım almıyor ya.

Yanıt

Belki burada kınanması gereken kurum olabilir ancak bence kınanması gereken yada sorgulanması gereken durum kamu erkinin yada ilgili kurumun kanunları uygulamasında sergilemiş olduğu anlayıştır.Dikkat ederseniz ülkemizde, vatandaş devlete yada ilgili kuruma karşı kanuni sorumluluklarını harfiyen yerine getirmek durumundadır.Kanunları bilmemek gibi bir lüksü yoktur.Aksi takdirde cezai müeyyide ile karşı karşıya kalır.Ancak iş kanunları uygulayan diğer tarafın sorumluluğuna gelince burada diğer tarafın bir sorumsuzluk ve ciddiyetsizlik içinde hareket etiiğini sık sık görmekteyiz.Şimdi bizim staj esnasında veya sınav sürecinde sınav ve staj masraflarını daha sonra bir ara yatırırım demek gibi bir lüksümüz varmı?Tabiki yok.O zaman ülkemizdeki kurum ve kuruluşların da kanunlarda belirtilen kurallar çerçevesinde hareket etmesi lazım.Ama en başta dediğim gibi ülkemizde bu durum artık rutin bir hal almış durumda.O nedenle hiçbir yerde işler sağlıklı bir şekilde yürütülemiyor.

Herkese sabırlar diliyorum....

cuma günü keyifleri yerine gelirde açıklayacaklar arkadaşlar bugün yine ankarayı aradım.Cuma günü '' büyük ihtimalle '' cevabına aldım.İlgilenenlere duyurulur....

Arkadaşlar , hepinizi çok iyi anlıyorum 2008 Temmuz sınavınıda 72 güne açıklamışlardı. Hemen hemen YMM sınavlarından 1 hafta sonra açıklanır sonuçlar , YMM sınavıda geçen hafta açıklandı daha fazla strese girmenize gerek yok Cuma %90 açıklanır..