fonradar

Teşvik Belgeli Firmanın Belgesinden Faydalanma

Üyelik
11 Ocak 2009
Mesajlar
84
Konum
istanbul
Merhaba meslekdaşlarım ve üstadlarım;
şöyle bir sorum olacak. yatırım teşvik belgesi sahibi olan (A) hastanesinin, yapım işini yapmaktayız. baştan aşağıya hastane yapıyoruz. sözleşmede hem inşaat işleri var hemde gerekli olan makineler,klimalar vs. var. yani sözleşme anahtar teslim şeklinde. şimdi biz inşaat firması olarak yapım sözleşmemizde bu makineler yer aldığı için, (A) hastanesinin yatırım teşvik belgesinden faydalanarak sıfır (0) KDV'li olarak makineleri almak ve sonuçta yine sıfır (0) KDV'li olarak (A) hastanesine fatura etmek istiyoruz. bu teknik olarak ve mevzuatsal açıdan mümkün müdür?
hayır, inşaat firması bu makineleri KDV'li alacak, ama (A) hastanesine fatura ederken KDV'siz (KDV'li ama KDV tahsil etmeden) fatura edecek. daha sonra da KDV iadeyi devletten talep edeceksiniz derseniz bu biraz mümkün değil çünkü inşaat firmasının devreden KDV'si yetersiz. bu konu hakkında belgelere dayanarak yardımcı olabilecek üstadlarıma ve meslekdaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. saygılar.
 
Ynt: Teşvik Belgeli Firmanın Belgesinden Faydalanma

arkadaşlar hazine müsteşarlığı ile görüştüm. kesinlikle olmayacağını söyledi. bu konuda araştıran var ise sonlandırabilir. teşekkür ederim. teşvik belgesi kimin adına düzenlendiyse sadece o firma yararlanabiliyor. arada sözleşme olsa bile başka bir firma bundan faydalanamıyor. saygılar...
 
Üst