fonradar

Tevkifat %90 Kdv de Kdv'nin Ödendiğini Vergi Dairesine Bildirmek Zorunlu mu?

Üyelik
15 Kas 2005
Mesajlar
78
satıcı tevkifat %90 kdv de kdvnin ödendiğini vergi dairesine bildirmek zorundamıdır yoksa sadece kendisi mükellef olduğundan sadece ödendiğini takip işlemimi yapacaktır....
 
Ynt: tevkifat %90 kdv de kdvnin ödendiğini vergi dairesine bildirmek zorunlumu ????

alıcı, tevkif edilen kdvyi 2 nolu kdv beyannamesi ile bildirip ödeyecektir.satıcının bir bildirimde bulunmasına gerek yok
 
Ynt: tevkifat %90 kdv de kdvnin ödendiğini vergi dairesine bildirmek zorunlumu ????

Tevkif edilen verginin ödenmesinden müteselsilen sorumlu olduğunuzdan, Tahakkuk ve ödemelerin, birer kopyasını almanız gerekir.
 
Ynt: tevkifat %90 kdv de kdvnin ödendiğini vergi dairesine bildirmek zorunlumu ????

sizin adınıza kdv ödeyen firmadan 2 nolu kdv beyanı, tahakkuk ve ödeme mk veya mahsup dilekçesi fotokopilerini alıp saklamalısınız. (tebliğe göre kendisi göndermeli)
 
Ynt: Tevkifat %90 Kdv de Kdv'nin Ödendiğini Vergi Dairesine Bildirmek Zorunlu mu?

tevkifat kdv de kdv 2 beyanının fotkopisinin alınarak daireye bildirilmesinin ilgili tevkif tutarının iadesi veya devreden kdv ye eklenmesi hususunda bildirime ek olarak antalya ilindeki vergi daireleri tarafından istenme olup; gerekçe olarak iadesi veya devreden kdv hanesine eklenecek bu tutarının, diğer mükellef tarafından vergi alacağının doğmuş olmasını görmektir. yazılı her hangi bir tebliğde vergi dairesine bildirimi mecburi ek olarak rastlamadım. Fakat sizin her halükarda (kendi iyiliğiniz açısından) beyan suretini almanız gerekecektir. ödenmeyen bir tevkifatdan müteselsil sorumlu tutulacaksınız. iyi çalışmalar.
 

Benzer konular

Üst