fonradar

Tevkifat Kdv

stonhand

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Nis 2009
Mesajlar
1,210
Konum
istanbul
mükellefim plastik ambalaj üretiyor firmasında matbaa makineside var ürünlere baskı yapıp müşterilerine satıyor. Bunun bir müşterisinin YMM si tutturmuş siz bana özel baskı yaptınız faturalarınız KDV tevkifatına tabidir diye tutturdu. Tebliğde ürünlere değil sadece baskı işine var diyor ama adam kafayı kırmış bana özel ürün üretiyorsun kardeşim piyasa değeri yok ben kitap almıyorum faturaları düzelt deyip durdu en son lanet olsun dedirtti.
Konu hakkında bilgisi olan birileri bu konu hakkında bir yorum yapabilirmi yani adam plastik ambalaj diyelimki ekmek torbası üretiyor bu tevkifata tabimidir ??
 
Ynt: Tevkifat Kdv

yapılan işin içinde hizmet daha ağırlıklı olması gerekir.
yani ambalaj 10 lira üzerine baskı yapınca 30 lira oluyorsa tevkifat yapılacak.
tabi belirlenmiş alıcılara..
 
Ynt: Tevkifat Kdv

Benim mükellefte baskı toplam tutarın %10 una anca denk geliyor yani ürünün kg su 10 TL ise bunun taş çatlasın 1,5 TL si baskı ama YMM takmış kafaya 100 bin tl lik faturada 1 tl bile baskı olsa bütün fatura tevkifata tabidir deyip kestirip attı. Karşı firma borsaya kote bir firma ve adam bütün alıcılarından bunu istemiş bir tek siz kaldınız diyor herhangi bir mukteza yada özelgede almamış kafasına göre yorum yapmış adam o kadar kesin konuştuki belkide haklıdır dedim birşey diyemedim
 
Ynt: Tevkifat Kdv

stonhand ' Alıntı:
adam o kadar kesin konuştuki belkide haklıdır dedim birşey diyemedim

off ya!!! bizim işin de en pis tarafı bu...

Ucu-bucağı yok bu işin. Öyle biran geliyor ki, bildiğinden şüphe ediyorsun.

çok çalışmamız lazım çook.

soruya gelince, tebliğde şöyle geçiyor:

"Sorumlu tayin edilenlere verilen; kitap, ansiklopedi, risale, dergi, broşür, gazete, bülten, basılı kağıt, katalog, afiş, poster, dosya, klasör, matbu evrak, makbuz, kartvizit, antetli kağıt, zarf, bloknot, defter, ajanda, takvim, her çeşit belge ve sertifika, davetiye, mesaj ve tebrik kartı, etiket, ambalaj, test gibi süreli veya süresiz yayınlar ile diğer ürünlerin her türlü (cd, vcd, dvd gibi baskılar dâhil) baskı ve basımı hizmeti ile bunların veya sorumlu tayin edilenler tarafından kullanılan her çeşit evrakın ciltlenmesine ilişkin hizmetler bu bölüm kapsamında tevkifata tabi tutulacaktır."

Ben, tevkifat olması gerek diye anlıyorum

Eğer, baskı hizmet bedelini ayırabiliyorsanız, sadece o kısıma tevkifat yapılmalı.

Ayıramıyorsanız, tutarın tamamına uygulanmalı.
 
Ynt: Tevkifat Kdv

Ancak burada yorum farkımı var benim firma 3 tane borsaya kote şirkete ürünlerini satıyor mayıs geçti iki firmadan hiçbir şey gelmedi ki bu adamlarında başlarında denetçisinden tutun bilmemkaç tane muhasebe müdüründen geçin ymm sine kadar envai çeşit adam çalıştıyorlar bunların sadece bir tanesi bugün aradı ve böyle bir karar aldıklarını iletti ancak diğer ikisinden ses seda çıkmadı.
Burada zannediyorsam sorumlu sıfatı faturayı alan kesende bir sıkıntı yok ancak pazartesi diğer firmalarıda bir arayayım bari işi temiz yapalım hoş düzeltme vermem ancak en azından bundan sonrakiler için ortak bir karar alırız ki sonra başımız ağrımasın.
Türkçesi borsaya kote 2 firma ya uyanmadı yada kendilerince yorum getirdiler ancak diğer 3.firma kendisine baskı adıyla ne fatura edildiyse 1000 tl üzerini düzelttirmiş.
 
Ynt: Tevkifat Kdv

Merhabalar,

eğitim hizmeti veren bir firmanın keseceği faturada tevkifat uygulaması söz konusu olacak mı. Şirketim, tüzel kişiliğe sahip A.Ş. olarak faaliyet göstermektedir.

Tşk lerimle
 

Benzer konular

Üst