uyumsoft

Tevkifat Uygulanan Hizmetin Kdv Beyanı

logo isbasi
Merhaba arkadaşlar muhasebesini tuttuğum yemek şirketim başka bir firmaya yemek hizmeti için kestiği faturada tevkifat uygulamaktadır.
Hizmeti alan firma bunu 2 nolu Kdv beyannamesi ile beyan etmektedir benim sorum hizmeti veren firmamın kdv beyannamesini ne şekilde dolduracağırır. Bu konuda forumda arama yaptım ama konuyu tam olarak anlayamadım ivedi yanıt bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

2 nolu kdv beyaninizda 9.satıra kdv matrahini yazacaksınız Oran kısmına yüzde 18'in kaçına tevfikat uygulayacaksanız onu yazacaksınız vergi kısmına da tevfikat tutarını yazacaksınız. aynı rakamı 19 ve 21.satırlara da yazıp. beyanın arka tarafına da alış yaptığınız firma bilgilerini girecekseniz.

Sayın son tanburi verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Yalnız
benim firmam hizmeti veren yani tevkifatlı faturayı düzenleyen olarak
1 nolu Kdv beyannamesini düzenlemesi gerekmiyormu?
Sizin verdiğiniz örnek doğru bu hizmeti alan firma 2 nolu kdv beyanamesinde göstermek zorunda bu durumda benim firmam 1 nolu kdv beyannamesini dolduracak ama nasıl doldurulacağı konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

sayın oğuz rahmi....sayın sontanburi yanlış anladı galiba olayı...Siz fatura düzenleyen firma olarak sadece 1 nlu kdv beyannamesinde göstereceksiniz satışınızı...Bunu da Tablo 2 -Kısmi Tevkifat uygulanan işlemlerde beyan edeceksiniz...Beyannamenizi ön yüzündeki hesaplamaları tamamladıktan sonra ise arka sayfadaki Tablo-9 Diğer iade Hakkı doğran işlemlerde de tevkifatlı işleminizin ayrıntısını bildireceksiniz....Burayı doldururken elinizde bir kod no ve dipnot listesi bulunmalı...Yanlış hatırlamıyorsam kod no 402, KDVK MD.NO ise 9/2 olacak...beyannamenize tevkifatlı satışınızı bu şekilde aktaracaksınız ve olayınız bitecek.iyi çalışmalar

Sayın komutan, verdiğiniz bilgi çok faydalı oldu yalnız bir sorum daha var E-beyan da KDV beyannamesi EKLER bölümünde indirilecek kdv ve yüklenilen kdv listesi ni doldurmalısınız diye bir mesaj geliyor bu listelerin ikisinide doldurmam gerekiyormu yoksa sadece birinimi dolduracağım bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum çünkü bugün beyanın son günü şimdiden teşekkürler.

biz e-beyanname sırasında bu satırları doldurmuyoruz.hiçbir liste doldurmuyoruz.o listeleri daha sonra vergi dairesine verebilirsiniz.o listeyi doldurmadan da beyannamenizi verebilirsiniz.yüklenilen kdv ye 0 yazın.böylelikle iade talep etmediğinizden dolayı o listeleri hiç doldurmayabilirsiniz.