Tevkifatlı Fatura Kesimi

fb1907

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Haz 2005
Mesajlar
429
fason canta isciligi yapan firma iscilik faturasi olarak %8 kdv ye 1/2 oraninda tevkifat yaparak fatura kesmistir.karsi firma canta isciliginde tevkifat uygulamasi kalkti diyerek faturayi bize geri gondermistir.Acaba dogrumudur? fason iscilikte tevkifat kalktimi? yardimlarinizi bekliyorum.

iyi calismalar...
 
Ynt: Tevkifatlı Fatura Kesimi

Fason Olarak Yaptırılan Tekstil ve Konfeksiyon İşlerinde Tevkifat Uygulaması
105 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİnin (A/l) bölümü bu Tebliğin yayımını izleyen günden itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır.[1]
Buna göre; 51 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ, 53 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ve 58 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİlerinde kapsamı ile uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlenen fason tekstil ve konfeksiyon işlerinde (1/2) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır. Tevkifat uygulaması, bu Tebliğin yayımını izleyen günden itibaren düzenlenecek faturalara konu işlemler için geçerli olacaktır.

Fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işlerinde tevkifat uygulamasından doğan KDV alacakları, münhasıran vergi inceleme raporu ile iade edilecektir. İade talebi, vergi incele raporunun vergi dairesine intikal ettiği tarih itibariyle geçerlilik kazanacaktır.

Aynı işlem dolayısıyla, tevkifat ve indirimli oran uygulamaları nedeniyle KDV iade alacağı doğmuşsa, öncelikle tevkifattan doğan KDV alacağı (mükellefin isteğine bağlı olarak nakden ve/veya mahsuben) iade edilecektir. KDV alacağının indirimli oran uygulamasından doğan kısmı; inceleme raporu yılı içinde vergi dairesine intikal ederse mahsuben, yıl geçtikten sonra intikal ederse nakden ve/veya mahsuben iade edilecektir.

Bu kapsamda yapılacak iadelerde, fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işlerinde tevkifat uygulamasını düzenleyen daha önceki genel tebliğlerde yer verilen ve bu Tebliğe aykırı olmayan açıklamalar geçerli olacaktır.
Mükellefin aynı dönemde başka iade hakkı doğuran işlemlerinin bulunması halinde bu işlemlere ait iade talebinin, söz konusu işlem veya işlemlerle ilgili usul ve esaslar çerçevesinde sonuçlandırılacağı tabiidir.
105 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ
A. FASON OLARAK YAPTIRILAN TEKSTİL VE KONFEKSİYON İŞLERİNDE KDV UYGULAMASI

1. Fason Tekstil ve Konfeksiyon İşlerinde Sorumluluk Uygulaması

KDV Kanununun 9 uncu maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak 51 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİnin (II) numaralı bölümü ile getirilen ve kapsamı söz konusu Genel Tebliğin (II/A) bölümü, 53 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ve 58 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİlerinde belirlenen, fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işlerinde sorumluluk uygulaması bu Tebliğin yayımlandığı tarihi izleyen ay başından geçerli olmak üzere kaldırılmıştır.
Buna göre, bu Tebliğin yayımlandığı tarihi izleyen ayın başından sonra ifa edilecek fason tekstil ve konfeksiyon işlerinde KDV tevkifatı uygulanmayacaktır.
 
Ynt: Tevkifatlı Fatura Kesimi

goruldugu kadariyla kalkmis

tesekkurler
 
Ynt: Tevkifatlı Fatura Kesimi

Hayır kalkmadı uygulamayı kaldıran 105 nolu tebliğ idi. Ancak daha sonra ilk alıntı yaptığım tebliğ 105 i kaldırdı. Eski uygulamaya geri dönüldü.
 
Ynt: Tevkifatlı Fatura Kesimi

pardon ben yanlis anladim
ilginiz icin tesekkurler
 
Ynt: Tevkifatlı Fatura Kesimi

peki 105 i kaldiran tebligin numarasi nedir acaba?
 
Ynt: Tevkifatlı Fatura Kesimi

Merhaba,

Bir danışmanlık ,işgücü hizmeti firması bize kendisinden sağladığımız personelin araçları için kira faturası kesiyor .(Yani kendisine kesilen faturaları bize yansıtıyor), tevkifatlı olarak bize fatura kesiyor. Tevkifatlı olması doğru mu?
 

Benzer konular

Üst