Ticaret Sicil Tasdiknamesindeki Adresle Vergi Dairesindeki Adres Farklı?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Mar 2010
Mesajlar
849
Konum
Türkiye
Arkadaşlar herkese merhaba. Malum ticaret sicile kayıtlı firmalarda defter tasdikinde noter ticaret sicil tasdiknamesi istiyor. Fakat bir müşterim de; vergi dairesi adresi ile ticaret sicildeki adresi farklı. Ticaret sicildeki adres ilk işletme açıldığında var olan adres. Vergi dairesindeki adres ise adres değişikliği sonrası güncel olan adres. Şimdi noter derki; defter kapağına ticaret sicildeki adres ne is onu yaz. Eğer yazarsak sıkıntı olur mu? (Bu arada müşterim gerçek kişi-bilanço) Teşekkürler...
 
Güncel adres geçerlidir, Ticaret Sicilde adres değişikliği şart.. Adres değişikliği zaten önce Ticaret Sicilde sonra Sicil Tasdiknamesi ile birlikte Vergi Dairesinde adres değişikliği işlemleri yapılır.
 
Arkadaşlar demek istediğim şu; mükellefe durumu ilettim şu an oraya ayıracak param yok dedi. Noterle görüştüm adresi manuel olarak değiştirebilirsin dedi. Bende manuel olarak değiştirirsem ileride sıkıntı çıkar mı? Kişi gerçek kişi...
 
Tabii ki çıkabilir. İlgili olduğunuz resmi daireler (VD-SGK...) adres değişikliği olarak görüp zamanında işlem yaptırmadığınızdan ceza uygulayabilir. Durumu anlatıp ikna etmek külfeti de size kalır.
 
Anlattım ama mükellef sonra yaptırırız deyip işin içinden çıkıyor. Noterde ticaret sicil tasdiknamesindeki adres ile defter kapağındaki adres aynı olarak diyor. İster ticaret sicildeki adresi güncelle dedi. İstersen defter bilgi girişi ekranındaki adres satırından elle manuel olarak adresi ticaret sicil tasdiknamesi ile aynı yap dedi. Ben şimdi ne yapayım? Adresi elle manuel düzeltmek mantıklı gelmişti ama; defter kapağındaki adres farklı olursa problem çıkar mı? Diye de düşünmeden edemedim. Ne yapacağımı bilmiyorum?
 
Üst