fonradar

Ticaret Sicilde İmza Beyannamesi

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
Şirket ortağı Yabancı tüzel kişinin türkiyedeki işler içşn imza yetkisi verdiği kişi ( o da yabancı ) değilecek.. yeni imza beyannamesi çıkartacağız.. önceden noterden çıkarıp sonra tic sicile gidiyorduk şimdi bu beyannamenin de ticaret sicilde çıkartılacağını , kişi yabancı olduğundan yanımızda yeminli tercümanla oraya gitmemiz gerektiği söylendi.. biz bursadayız firma istanbulda kişi fransadan bir günlüüğüne bu işler için gelecek.. maltepedeki ticaret sicile ilk defa gideceğiz.. bu şekilde işlem yapan oldu mu ? Bir günde orada bu işlemleri yetiştirebilir miyiz yani beyanname çıkmasını .. randevu sistemi yok dediler.. teşekkürler
 
Uygulama Şöyle;

İstanbuldaki Merkezden Antalyadaki Şube Yetkilisi İçin İmza Yetkisi Verdik.

Kişi Antalya Sicile Gitti İmza. Ticaret Odasında İmza Beyanını Yaptı. Antalya ticaret Ticili Evraklarını İstanbula Gönderdi. Uygulama Bu Şekilde. Yani Fransadaki Yetkilinin Kişinin Bu Mantıktan Gidersek Tescile Sunulacak "İmza Beyanı" İçin İstanbula Gelmemesi Gerekir Diye Düşünüyorum !

Üstadlar ?
 
Merhaba,

Bu durum bizim de sıklıkla yaşadığımız bir durum. Size en yakın Ticaret Siciline giderek imza beyanlarını çıkarabilirsiniz. Ticaret Sicil imza beyanlarını, işlemin yapılacağı Ticaret Siciline posta ile gönderiyor. Bu işlem için de tahmini bir süre bekledikten sonra işleme başlamanızı öneririm. Bazı Ticaret Siciller mail ile evrakın geldiği görünce de işlem yapabiliyor. İşlemi yapacağınız sicil ile işlem öncesi görüşmeniz faydalı olacaktır zamanlama anlamında.

Saygılarımla,
 
Üst